Меню

Имаш нужда от помощ?

Управлявай резервацията си и провери отговорите на често задаваните въпроси

Провери статуса на резервацията си и управлявай детайлите по нея

Препращане на имейла за потвърждение на резервацията
Управлявай резервацията си

С Профила си можеш лесно:
 • да провериш номера на резервацията си и нейния статус,
 • да заявиш промени в датата на пътуването си,
 • да научиш как да се регистрираш онлайн,
 • да заявиш допълнителен багаж и приоритетен бординг,
 • да провериш какви документи са ти нужни, както и какви са актуалните правила за безопасност в съответната дестинация,
 • да провериш изискванията за виза и да заявиш виза или ESTA,
 • да резервираш настаняване с отстъпка, да избереш застраховка и кола под наем .

 • Влез в профила си или се регистрирай с имейла, използван по време на резервацията.

  Влез в Профила си
  Провери статуса на резервацията без да влизаш в профила си - от тук

  Често задавани въпроси

  Полезна информация

  • Все още ли пътуването със самолет е един от най-безопасните начини за пътуване?

   Благодарение на стриктните правила за безопасност и използването на филтри HEPA в самолетите, полетите се считат за един от най-безопасните начини за пътуване по време на пандемията. Проведено е изследване от Института по медицинска вирусология към университета Гьоте във Франкфурт, което потвърждава ефективността на филтрите и на правилата за безопасност, прилагани в момента.

   За да се осигури безопасността на всички пътници, на екипажа и на персонала на летището, авиационните власти на много страни въвеждат допълнителни нови правила при пътуване със самолет. Безопасността и комфортът в самолета зависят и от теб, затова се запознай с правилата и се наслади на пътуването си.

   Списъка с нови правила за безопасност по време на пътуване със самолет - виж тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Полетът ми беше отменен. Как се процедира при такава ситуация в eSky?

   Ако авиокомпанията е отменила твоя полет, ние ще те уведомим и ще те информираме за състоянието на твоя случай. Важно! В случай че резервираш самолетни билети от авиокомпания, изискваща директен контакт с нея относно резервацията (напр. Ryanair), се запознай с имейлите, изпратени от нея на пощата ти. В случай че полетът ти е отменен, следвай инструкциите, посочени в тях.

   Как изглежда този процес?

   1. Авиокомпанията потвърждава отмяната на твоя полет.
   2. Ние те информираме за анулацията и за това, че сме стартирали процес на проверка на наличните възможности за възстановяване.
   3. Свързваме се с авиокомпанията за информация относно наличните възможности за възстановяване.
   4. След като получим информацията, те информираме за наличните опции за възстановяване: възстановяване по сметка, ваучер или бонус точки. Различните варианти зависят изцяло от авиокомпанията.
   5. Избираш опцията за възстановяване, която е най-добра за теб.
   6. В случай на промени в статуса или удължаване на периода на изчакване, ние ще ти изпратим имейл със съответната информация.

   Ако резервацията ти се състои от няколко билета, ще получиш информация за наличните опции за възстановяване в единични или отделни съобщения.

   Помни! Възстановяването на неизползван билет включва разходите за билета и летищните такси. Други продукти или услуги на eSky, закупени с билета, могат и да не бъдат възстановени.

   С оглед настоящата ситуация, времето за отговор от страна на авиокомпанията може да е по-дълго от обикновено и не зависи от нас.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Искам да анулирам полета или да сменя датите на пътуването

   Анулацията на пътуване или възможността за смяна на датата на полета поради пандемията от COVID-19 зависи от това дали полетът е бил анулиран или авиокомпанията е променила полетното разписание.

   Внимание! Ако имаш билет за Ryanair, моля да изпратиш директно към авиокомпанията всичките си въпроси относно възможността за анулация на резервацията или за смяна на датата! Също така имай предвид, че Ryanair ще ти изпрати имейл, ако има промяна в полетното разписание или ако полетът е анулиран.

   Ако имаш самолетен билет на други авиокомпании, можеш да анулираш полета си или да заявиш смяна на датата на полета чрез eSky. Как се случва това на практика?

   • Ако авиокомпанията е анулирала полета или е променила полетното разписание
    След като авиокомпанията потвърди анулацията на полета или промяна в полетното разписание, ще получиш имейл с допълнителни насоки. Възможните опции за възстановяване на средствата за билета или за смяна на датата на полета зависят изцяло от авиокомпанията.
   • Ако полетът ти се изпълнява по разписание, но все пак желаеш да го анулираш или да смениш датата
    Дали можеш да върнеш билета си или да смениш датата на полета зависи от авиокомпанията и от избраната тарифа. Повечето авиокомпании не дават възможност за анулиране на билетите, както и не предлагат възстановяване на сумата за тях. Ако желаеш да смениш датата на полета си, имай предвид, че повечето авиокомпанията предлагат тази възможност срещу допълнително заплащане (възможно е подобна промяна да е безплатна, но при по-скъпа тарифа). Също така имай предвид, че авиокомпаниите обикновено не възстановяват разликата, ако цената на новия самолетен билет е по-ниска от тази на първоначалния.

   Ако полетът ти се изпълнява по разписание, е добре да изчакаш преди да вземеш финално решение за анулация или смяна на датата. В настоящата ситуация информацията за анулация на полет или промяна в полетното разписание е достъпна около седмица предварително. Ако искаш да разбереш дали е възможно да смениш датата на пътуване си, посети секция “Моите резервации” в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Повече за анулацията на пътуването и възстановяването на средства за самолетния билет - виж тук.

   Повече за процедурата по възстановяване на средства за полети, анулирани вследствие на COVID-19 - виж тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Колко време трябва да чакам възстановяването на сумата за анулиран полет?

   В случай, че получим информация от авиокомпанията за анулиране на полета, ще разгледаме случая възможно най-скоро, за да получим възстановяване на сумата за билета от твое име. Помни! Времето за отговор от повечето авиокомпании е значително удължено поради големия брой заявления, свързани с пандемията COVID-19.

   Процесът по възстановяване може да отнеме до няколко месеца от момента, в който авиокомпанията е получила нашето заявление за възстановяване. Някои авиокомпании обявиха, че процесът по връщане на средства е значително по-дълъг от обикновено.

   В същото време авиокомпаниите позволяват получаване на възстановяването под различна форма: ваучер или бонус точки. Процесът по възстановяване на сумата е по-бърз, ако избереш алтернативни опции, но все пак може да отнеме повече време от обикновено.

   Ако избереш някоя от наличните опции за възстановяване, ние ще те информираме за напредъка на процеса.

   Не забравяй! Различните опции за възстановяване зависят от авиокомпанията, чийто билет имаш.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Какво и под каква форма мога да получа като възстановяване на отменения ми полет?

   Възстановяването на суми по отменен полет обикновено покрива само цената на самолетния билет. Някои авиокомпании възстановяват също и допълнителни услуги, закупени директно от авиокомпанията.

   Формата на възстановяване (възстановяване по банковата сметка или карта, ваучер или бонус точки, които да използваш при закупуване на друг билет) зависи изцяло от решението на авиокомпанията. Заради кризата с COVID-19 повечето авиолинии заявяват, че изборът на традиционно възстановяване по сметката може да е обвързано с дълго време на изчакване. Затова обикновено авиокомпаниите предлагат много по-бързо възстановяване под формата на ваучери или точки.

   Помни! Възстановяването покрива само анулираните полети от твоята резервация. Авиокомпаниите не възстановяват суми за осъществени полети, според разписанието на авиокомпанията.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Кога и как да получа възстановяване на сума за анулиран Полет+Хотел пакет?

   В случай, че твоите Полет+Хотел са били отменени поради обявеното извънредно положение ти предлагаме ваучер за заплатената сума. Ако не приемеш ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет – заместител между нас, в рамките на  12 месеца, считано от датата на отмяната на извънредното положение, ще ти възстановим заплатените суми.( чл. 25 от ЗАКОНа за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците).

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Какво е eSky Wallet и какви са предимствата му?

   eSky Wallet е дигитален портфейл, с който можеш да получиш средства, които да използваш в eSky. Средствата могат да бъдат получени като част от промоционални кампании или при възстановяване на средства за неизползван самолетен билет. Освен това можеш да се възползваш и от допълнителни бонуси.

   Можеш да използваш eSky Wallet, след като получиш съобщение от нас с възможност да избереш този начин за връщане на средства или като участваш в наши промоционални кампании.

   Научи повече за eSky Wallet - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Правила за пътуване по света. Докъде мога да пътувам?

   Напоследък много държави промениха правилата си за пътуване и преминаване на границите. Тези правила могат да повлияят върху необходимите документи на летището, върху общите правила, които може да се наложи да следваш след пристигането си, и / или временната невъзможност да пътуваш до определени страни. Можеш да се запознаеш с актуалната информация и с начина за планиране на спокойно и безопасно пътуване, като провериш сайта с всички правила и документи, изисквани от различните държави - тук.

   Не забравяй, че преди да се отправиш на пътешествие, е добре да се запознаеш с официалните съобщения от властите на страната, която планираш да посетиш.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Необходимо ли е да се тествам за COVID-19 преди пътуване?

   Информация дали страната, до която пътуваш или през която преминаваш, изисква тест за COVID-19, ще откриеш в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Някои страни изискват тест за COVID-19 преди пътуване и представянето на отрицателен резултат при пристигане.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Как мога да се свържа с eSky?

   Най-лесният начин да управляваш резервацията си е от секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. С него можеш:

   • да проверяваш номера и статуса на резервацията си,
   • да заявиш промяна в датата на пътуването,
   • да разбереш как да се регистрираш онлайн,
   • да добавиш багаж или приоритетен бординг,
   • да провериш какви са изискваните документи и актуалните правила за безопасност в страната, до която пътуваш,
   • да провериш изискванията за виза и да закупиш виза или ESTA,
   • да резервираш настаняване на по-ниска цена, да избереш застраховка или кола под наем.

   Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Използвай Твоя профил, ако искаш да се свържеш с нас по някой от посочените по-горе въпроси. Можеш също така да използваш формата за контакт - тук. Ако се нуждаеш от съдействие по време на пътуването си, можеш да позвъниш на номера, поместен в самолетния ти билет. Можеш да се свържеш с нас от понеделник до петък, от 9:00 до 19:00 часа.

   Ако пътуването ти предстои след повече от 2 седмици, моля да изчакаш преди да се свържеш с нас.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Възстановените средства са по-малко от общата сума за резервацията. Защо?

   Размерът на възстановената сума зависи изцяло от преценката на авиокомпанията и включва услуги, които се покриват от политиката ѝ за възстановяване на средства. Тази сума не включва таксата за обслужване и допълнителните услуги, закупени чрез eSky, които са изпълнени, въпреки че полетът е анулиран.

   В някои случаи авиокомпаниите възстановяват средствата за анулирани резервации в отделни плащания, напр. за конкретни пътници, ако резервацията включва билети за групово пътуване, или ако включва допълнителни услуги, предлагани от авиокомпанията, като допълнителен багаж, избор на място в самолета и др.

   Какво включва възстановената сума? Научи повече тук >>

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Брекзит: пътуване до Великобритания след 1 януари 2021 г.

   Поради завършването на процеса по излизане на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит), от 1 януари 2021 г. при преминаването на британската граница се прилагат нови правила.

   За целта гражданите на държави от ЕС, Европейското икономическо пространство (Исландия, Лихтенщайн и Норвегия) и Швейцария следва да представят виза. В някои случаи обаче, в зависимост от целта на пътуването, виза може да не бъде изисквана.

   • Туризъм & посещения
    Ако пътуваш до Великобритания за кратък период от време (до максимум 6 месеца), например за да посетиш Лондон, своето семейство или приятелите си там, е необходимо да носиш само паспорт. В този случай не се изисква виза.
   • Бизнес пътуване
    Ако пътуваш до Великобритания с бизнес цели за кратък период от време, например за командировка, среща, конференция и т.н., е необходимо да носиш само паспорт. В повечето случаи при бизнес пътуване не се изисква виза, ако общата продължителност на престоя на територията на страната не надвишава 6 месеца.
   • Пътуване с цел работа или образование
    Ако пътуваш до Великобритания с цел работа (без значение дали за своя работодател или за собствения си бизнес), на стаж или за да учиш, освен паспорт, ще ти е необходима и виза. Затова преди заминаването си се запознай подробно с визовите изисквания, като за целта посетиш правителствените сайтове на Великобритания.

   Информация относно формалностите, които е нужно да изпълниш преди пътуването си, както и документите, които следва да носиш със себе си при преминаване на границата на Великобритания, можеш да откриеш в специалния формуляр на правителствените сайтове на Великобритания.

   Граждани на Великобритания от държави от ЕС, които са се установили във Великобритания преди 1 януари 2021 г. и имат статут на уседналост или временен статут на уседналост, могат да преминават през границата на страната с лична карта до 31 декември 2025 г. След тази дата, за влизането на територията на Великобритания, ще е нужно да представят паспорт.

   Важно! Поради световната епидемична ситуация, във всеки от горепосочените случаи британските власти изискват допълнителни документи от лицата, пристигащи във Великобритания. Ако имаш билет за полет до Великобритания, можеш да намериш информация за необходимите документи в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил или добави твоята резервация. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде. Освен това, в имейла с Вашия билет ще намерите линка към формуляра за чекиране. Ако планираш такова пътуване, можеш да разгледаш списъка с изискваните документи тук.

   Повече информация за пътуването до Великобритания след Брекзит – виж тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!

  Онлайн регистрация

  • Къде мога да открия линк за онлайн регистрация?

   Линк с формата за регистрация за полета можеш да откриеш в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, можеш да създадеш профил и да добавиш резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде. Освен това, в имейла с Вашия билет ще намерите линка към формуляра за чекиране.

   Освен това 7 дни преди полетното разписание ще получиш имейл от нас с напомняне да въведеш данните за регистрация, както и с линк към формата.

   Ако имаш билет за полет с Ryanair, но нямаш допълнителна услуга за онлайн регистрация, е необходимо да посетиш сайта на авиокомпанията и да се впишеш със същия имейл адрес, използван при резервацията в eSky. Всички имейли относно резервацията ти и онлайн регистрацията ще получаваш директно от авиокомпанията.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Онлайн регистрация стъпка по стъпка

   С онлайн регистрацията можеш да подготвиш бордните карти и по този начин да си осигуриш достъп до борда на самолета. Когато пътуваш с популярни нискотарифни авиокомпании (като Ryanair, Wizz Air, Laudamotion), е необходимо бордните карти да бъдат принтирани. Без тях е възможно да ти откажат достъп на борда на самолета или да се наложи да заплатиш допълнителна такса на летището. Имай предвид че процедурите за онлайн регистрация може да са различни в зависимост от авиокомпанията.

   Ако закупиш самолетен билет за Ryanair, е нужно да направиш онлайн регистрацията самостоятелно на сайта на авиокомпанията. За целта използвай имейл адреса, с който е направена резервацията в eSky. Всички имейли относно резервацията и онлайн регистрацията вече ще бъдат изпращани директно от авиокомпанията. Ако обаче закупиш услугата онлайн регистрация по време на резервацията в eSky, процесът на онлайн регистрация ще изглежда по различен начин.

   Когато резервираш самолетни билети от други авиокомпании, които изискват да се регистрираш онлайн самостоятелно, не е нужно да се притесняваш - eSky ще те регистрира от твое име. В някои случаи ще са ни необходими твои данни и данни за останалите пътници, с които възнамеряваш да пътуваш.

   • Линкът към формата за данни ще откриеш в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде. Освен това, в имейла с Вашия билет ще намерите линка към формуляра за чекиране.
   • Можеш да въведеш данните за регистрация, веднага щом получиш билета. Препоръчително е да не отлагаш с попълването на формата. По този начин лесно ще те чекираме и ще изпратим готовите бордни карти, след като авиокомпанията стартира регистрацията. Важно! Регистрацията може да е недостъпна, в случай че предоставиш данните по-малко от 48 часа преди полетното разписание.
   • Бордните карти ще са достъпни между 48 и 8 часа преди полетното разписание в Твоя eSky профил, откъдето можеш да ги свалиш. За да бъде процесът зпълнен коректно, е важно да попълниш данните за всички пътници в резервацията. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си.
   • Ще ти изпратим бордните карти между 48 и 8 часа преди полетното разписание, на имейла, оставен по време на резервацията. Ако остават по-малко от 8 часа преди полета и все още нямаш получен имейл с бордните карти, отиди в Твоя eSky профил и ги свали оттам, или виж в папка СПАМ и провери кой е имейл адресът, използван при резервацията.
   • Бордните карти следва да бъдат принтирани и представени на летището, заедно с документа за самоличност, използван за регистрацията.

   Не забравяй, че ако пътуването ти се състои от няколко полетни отсечки, бордните карти ще бъдат добавени поотделно в Твоя eSky профил и ще бъдат изпратени в отделни имейли между 48 и 8 часа преди полетното разписание за всяка от тях.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Онлайн регистрация за полети на Ryanair

   Ако имаш билет за полет на Ryanair и заедно с него закупена допълнителна услуга за онлайн регистрация от eSky, не е нужно да се притесняваш за онлайн регистрацията. Процесът е същият като описания в предишната тема - „Онлайн регистрация стъпка по стъпка“.

   Ако нямаш закупена допълнителна услуга за онлайн регистрация с eSky, е необходимо да се регистрираш онлайн самостоятелно. За да го направиш, влез с имейл адреса, използван при първоначалната резервация в eSky, и въведи необходимите данни. Авиокомпанията ще изпрати бордните карти, заедно с инструкции за употреба. Не забравяй, че Ryanair позволява онлайн чекиране между 48 часа и 2 часа преди полетното разписание.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Задължително ли е да принтирам бордната карта?

   Някои авиокомпании не приемат бордни карт в PDF формат, визуализирани на екрана на смартфон или друго мобилно устройство. Само принтираните бордни карти ти гарантират, че ще се качиш на борда на самолета.

   За да се качиш на борда със сигурност, свали и принтирай всяка една бордна карта, която получиш. Ще ги откриеш в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде. Освен това, след чекирането ние ще изпратим Вашите бордни карти на електронния адрес, който сте оставили по време на резервацията.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Нямам бордни карти. Къде да ги открия?

   Информацията по-долу не се отнася за притежатели на самолетни билети на Ryanair без закупена услуга за онлайн регистрация. В този случай авиокомпанията ще изпрати информация за регистрацията и бордните карти директно на имейла, оставен по време на резервацията на самолетните ти билети.

   В случай че имаш билети на други авиокомпании (или самолетни билети на Ryanair със закупена услуга за онлайн регистрация), бордните карти ще бъдат достъпни между 48 и 8 часа преди полетното разписание в твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде. Освен това, между 48 и 8 часа преди полета, ние ще изпратим Вашите бордни карти на електронния адрес, който сте оставили, когато сте резервирали своя билет. Ако пътуването ти се състои от няколко полетни отсечки, бордните карти ще бъдат добавени поотделно в твоя eSky профил и ще ги получиш в отделни имейли между 48 и 8 часа преди всеки отделен полет.

   Пример 1

   Ако летиш:

   • от София до Лондон на 1.06 в 15:00 ч.
   • от Лондон до София на 7.06, в 19:00 ч.

   Ще получиш бордните карти, както следва:

   • за полета от София до Лондон – най-рано на 30.05 в 15:00 ч. (или най-късно на 01.06 в 7:00 часа)
   • за полета от Лондон до София – най-рано на 5.06, в 19:00 ч. (или най-късно на 7.06 в 11:00 ч.)

   Пример 2

   Ако летиш:

   • от София до Тенерифе на 01.06, в 9:00 ч. с прекачване в Барселона на 01.06, в 13:00 (с MultiLine полет)
   • от Тенерифе до София на 7.06, в 12:00 ч. с прекачване във Франкфурт на 07.06, в 18:00 ч. (с MultiLine полет).

   Ще получиш бордните карти, както следва:

   • за полета от София до Барселона – най-рано на 30.05, в 9:00 ч. (или на 01.06, 01:00 ч. най-късно);
   • за полета от Барселона до Тенерифе – най-рано на 30.05, 13:00 ч. (или най-късно на 01.06, 05:00 ч.);
   • за полета от Тенерифе до Франкфурт – най-рано на 05.06, 12:00 ч. (най-късно на 7.06, 4:00 ч.)
   • за полета от Франкфурт до София – най-рано на 05.06, в 18:00 ч. (най-късно на 07.06, в 10:00 ч.).

   Ако остават по-малко от 8 часа преди полетното разписание и все още нямаш получен имейл с бордните карти, провери в твоя eSky профил или виж в папка СПАМ, както и провери кой имейл е използван по време на резервацията. Възможно е бордните карти да са изпратени на друг твой имейл.

   Важно! Когато става въпрос за полети, които изискват предоставянето на допълнителни данни във формата за регистрация, бордните карти ще бъдат изпратени след като цялата необходима информация е добавена. Ако в резервацията ти има други пътници, се увери, че техните данни също са попълнени.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Грешка по време на онлайн регистрация

   При грешка по време на въвеждането на данните ти или тези на пътниците в регистрационната форма – незабавно ни уведоми!

   За целта използвай формата за контакт - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!

  Багаж

  • Как да добавя допълнителен багаж?

   Регистриран багаж може да бъде добавен по време на самата резервация или след това, но не по-късно от 48 часа преди полетното разписание.

   Ако искаш да добавиш багаж, отиди в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Имай предвид, че според условията на някои авиокомпании, добавянето на регистриран багаж е възможно само на летището.

   Примерни условия:

   Ryanair (цена за полетна отсечка/ пътник):

   • 10 kg, 1 бр. чанта 55 x 40 x 20 cm – между 10 и 25 евро;
   • 20 kg, 1 бр. чанта 81 x 119 x 119 cm – между 25 и 40 евро;

   Wizz Air (цена за полетна отсечка/ пътник):

   • 10 kg, 1 бр. багаж – между 9 и 57 евро
   • 20 kg, 1 бр. багаж – между 15 и 83 евро
   • 32 kg, 1 бр. багаж – между 21 и 109 евро

   Информация за условията на другите авиокомпании виж тук

   *Цените зависят от авиокомпаниите и могат да се променят. Посочените цени са само ориентировъчни. Имай предвид, че към тях не е включена такса на eSky.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Регистриран и ръчен багаж – най-важното, което трябва да знаеш

   Авиокомпаниите разделят багажа на два типа: ръчен багаж (кабинен) и регистриран (превозван в багажното на самолета).

   Ръчният багаж може да се качи на борда на самолета и да се постави в багажното над седалките безплатно или срещу допълнително заплащане (в зависимост от тарифата и авиокомпанията). Все пак е важно да не забравяш, че поради съображения за сигурност вещите, които може да се превозват в ръчния багаж, подлежат на строги законови мерки. Същото важи и за количеството течности, които могат да се пренасят в ръчния багаж. В допълнение е важно да знаеш, че всяка авиокомпания определя свои собствени правила, отнасящи се до размерите и теглото на чантите.

   Регистрираният багаж е с размери и тегло по-големи от тези на ръчния. При нискотарифните авиокомпании (като Ryanair, Wizz Air и easyJet) регистрираният багаж винаги се таксува допълнително, докато при редовните той може да е включен в цената на самолетния билет. Обикновено това, което не е позволено да се носи в ръчния багаж, може да се превозва в регистрирания, като разбира се има ограничения за някои предмети. Регистрираният багаж е подходящо решение при по-дълги пътувания. Както при ръчния багаж, така и тук размерите и теглото на чантите са стриктно фиксирани от авиокомпаниите. Регистрираният багаж винаги се чекира на летището, на съответното гише на авиокомпанията, преди да се отправиш към проверката за сигурност.

   За да провериш какъв багаж можеш да вземеш със себе си или да добавиш регистриран багаж, отиди в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Виж кои вещи можеш да превозваш в ръчния и в регистрирания багаж – тук

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Багаж и приоритетен бординг

   Приоритетният бординг е услуга, която позволява на пътника да е сред първите, качили се на борда на самолета.

   Освен по-бързото качване на борда, някои от популярните нискотарифни авиокомпании (напр. Ryanair и Wizz Air) предлагат като част от услугата за приоритетен бординг и опцията да вземеш със себе си допълнителна чанта ръчен багаж. Това все пак не е общовалидно правилно, затова, винаги когато искаш да добавиш приоритетен бординг, проверявай какво е включено в цената.

   Приоритетен бординг можеш да заявиш по време на резервацията на самолетния билет или след това в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Какви са ограниченията на багажа?

   Ако вече имаш билет и искаш да провериш колко багаж можеш да вземеш със себе си на борда на самолета, можеш да го направиш в секция „Моите резервации“ в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Ако все още нямаш закупен самолетен билет, ще намериш информация за максималния брой чанти, тегло и размери на багажа в резервационната форма. Информация за изискванията на различните авиокомпании можеш да откриеш на сайта ни.

   Не забравяй, че изискванията за броя, размерите и вида багаж се определят от всяка авиокомпания поотделно. Това означава, че е най-добре да проверяваш колко багаж можеш да вземеш със себе си преди всяка резервация на самолетни билети.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!

  Моята резервация

  • Как мога да проверявам и управлявам резервациите си?

   Информация за твоите резервации на полети, хотели и услуги Полет+Хотел можеш да откриеш в Твоя eSky профил. С него можеш лесно да управляваш резервациите си и да предоставиш нужните данни за онлайн регистрацията (за избраните авиокомпании). С него можеш лесно:

   • да провериш номера и статуса на резервацията си,
   • да заявиш промяна в датата на пътуване,
   • да разбереш как да се регистрираш онлайн,
   • да добавиш багаж или приоритетен бординг,
   • да провериш какви са изискваните документи и актуалните правила за безопасност в страната, до която пътуваш,
   • да провериш изискванията за виза и да закупиш виза или ESTA,
   • да резервираш настаняване на по-ниска цена, да добавиш застраховка или кола под наем.

   Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Ако искаш да научиш повече за предимствата, които Твоят eSky профил ти дава, прочети статията.

   За вписване или регистрация в eSky – натисни тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Нямам потвърждение на резервацията. Как мога да проверя статуса ѝ?

   Актуалния статус на пътуването си можеш да провериш в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   След като самолетните билети са резервирани и заплатени, ще ти изпратим имейл с потвърждение на резервацията. Ако не можеш да откриеш имейла от нас, провери в папка СПАМ и се увери, че имейл адресът, оставен от теб по време на резервацията, е коректен. Можеш да препратиш имейла за потвърждение на резервацията на имейл адреса си чрез Твоя профил или като използваш специалната форма - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Не помня номера на резервацията. Какво да направя?

   Справка за резервацията си ще откриеш в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако нямаш регистрация, можеш да откриеш информацията в имейла, изпратен от нас, на имейл адреса, оставен от теб при резервацията. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Ако съобщението се е изгубило или не е получено, моля да препратиш имейла с детайлите за резервацията чрез специалната за това форма на сайта ни тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Въведох грешен имейл при резервацията. Какво да правя?

   Ако със сигурност смяташ, че имейлът, въведен по време на резервацията, е сгрешен (напр. че е допусната правописна грешка), отиди в Твоя eSky профил, откъдето можеш да управляваш резервацията си и да коригираш информация. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Ако искаш да направиш корекцията бързо или да спестиш време, редактирай данните, като използваш Твоя профил. Заявка за корекция на сгрешената информация можеш да направиш чрез формата за контакт, като изпратиш детайли за резервацията (имена, дати на полета, маршрут). Имай предвид, че нашите консултанти могат да поискат допълнителна информация, за да верифицират заяката ти - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Как да добавя приоритетен бординг?

   Услугата приоритетен бординг може да добавиш по време на резервацията или след това, но не по-късно от 48 часа преди полетното разписание.

   За да закупиш услугата, избери съответната опция в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Можеш да я използваш и за управление на резервацията ти. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Примерни условия:

   Ryanair (цена за полетна отсечка/ пътник)

   • приоритетен бординг с лична чанта не по-голяма от 40 x 20 x 25 cm и с ръчен багаж с размери до 55 x 40 x 20 cm и с максимално тегло до 10 кг – между 6 и 12 евро;

   Wizz Air (цена за полетна отсечка/ пътник):

   • приоритетен бординг с една ръчна чанта не по-голяма от 40 x 30 x 20 cm и с тегло до 10 кг, втори ръчен багаж до 50 x 40 x 23 cm и тегло до 10 кг – между 5 и 32 евро

   *Цените зависят от авиокомпаниите и могат да се променят. Посочените цени са само ориентировъчни. Имай предвид, че към тях не е включена такса на eSky.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Как да избера място в самолета?

   Резервационните системи на авиокомпаниите разпределят местата в самолета автоматично. Ако двама или повече човека пътуват заедно, то обикновено авиокомпаниите не ги разпределят на съседни места (освен в случаите, когато става въпрос за пътуване на дете с негов настойник). Ако искаш да си спестиш неудобството и предпочиташ да седиш до спътниците си, се възползвай от услугата за избор на място.

   Услугата може да се заяви по време на резервацията на самолетен билет (достъпна само за избрани авиокомпании) или чрез формата за контакт - тук.

   Резервирането на избрано място се заплаща и цената на услугата зависи от авиокомпанията и от типа избрано място. В отговор на заявката ти нашите консултанти ще изпратят информация относно наличността на местата и цените.

   Цената на услугата варира между 5 и 26 EUR на човек (за всяка полетна отсечка).*

   Имай предвид, че броят на свободните места в самолета се променя постоянно и избраните места може да не са налични.

   * Цените се определят от авиокомпанията и може да се променят. Посочените стойности са само ориентировъчни.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Как да платя за резервацията?

   Резервацията си в eSky можеш да заплатиш чрез кредитна карта или по банков път. Методът за плащане се избира при резервацията на съответната услуга. Цената на самолетните билети е гарантираната само в момента на плащането им, затова препоръчваме плащане с карта. За сравнение предварителната резервация на билет чрез банков превод не гарантира, че цената ще се запази същата. В този случай, предвид условията на авиокомпаниите и постоянно променящата се наличност на свободните места на борда, е възможно да се наложи допълнително плащане за избраните билети.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Искам да анулирам резервацията си. Как мога да го направя?

   При повечето нискотарифни авиокомпании (вкл. Ryanair, Wizz Air, easyJet, Laudamotion) анулацията на самолетния билет е невъзможна и сумата не се възстановява. Тези подробности са посочени в условията по време на самата резервация.

   При редовните авиокомпании (като LOT, Lufthansa, Air France), възможността за анулация и възстановяване на сумата за самолетен билет е упомената в условията на самата тарифа.

   Ако искаш да направиш заявка за възстановяване на средства за самолетен билет, използвай формата за контакт - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Информация относно промяната в полетното разписание от страна на авиокомпанията

   Информацията за промяна в полетното разписание можеш да намериш в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си.

   В допълнение ще те информираме за каквито и да е промени чрез имейл на имейл адреса, оставен при резервацията. Съобщението ще бъде озаглавено: "ВАЖНО! Променено полетно разписание, самолетен билет [номер на резервацията ти]." Освен това на имейла, оставен при резервацията, ще ти изпратим и новия самолетен билет с актуализирано полетно разписание.

   ВАЖНО! Ако резервираш самолетни билети на Ryanair, имейл с промененото полетно разписание ще получиш директно от авиокомпанията!

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!

  Промени в резервацията

  • Как да направя промяна в датите на полета?

   Можеш да разбереш дали авиокомпанията позволява смяна на датата на полета, като избереш "Промяна на датата на полета" в секция "Моите резервации" в Твоя eSky профил. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   Не забравяй, че възможността за промяна в датите на полета зависи от съответната авиокомпания. Някои от нискотарифните превозвачи позволяват смяна на датите срещу допълнително заплащане (в зависимост от авиокомпанията тя може да стигне до 180 EUR), докато редовните авиокомпании предоставят услугата само за определени тарифи.

   Таксата за промяна на датите се прилага за всеки пътник и за всяка полетна отсечка поотделно. В допълнение към сумата може да бъде добавена разликата между оригиналния и новия билет. Авиокомпаниите не възстановяват разликата в сумата, ако цената на новия билет е по-ниска от тази на оригиналния.

   Таксата за промяна на издаден билет на eSky е 16,70 евро. Заплаща се за всеки пътник, за който се правят промени и е включена в крайната цена за промяна.

   За да разбереш дали е възможно да промениш датата на полета ти, виж секцията с резервации в твоя профил в eSky и избери опцията „Промени датата“.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Сгрешени данни за пътниците в резервацията. Какво да направя?

   При повечето авиокомпании промяната на данните в резервацията не е разрешена. Промени по вече издаден самолетен билет могат да бъдат правени в зависимост от условията на конкретната авиокомпания и срещу допълнителна такса. Необходимо е да ни информираш незабавно за сгрешена информация като например:

   • грешно изписване на имената;
   • грешно въведена дата на раждане;
   • грешка в избрания тип пътник (възрастен/ дете).

   Консултантите ни ще проверят възможността за коригиране на данните, ще те информират за възможните цена за промяна и ще се свържат с авиокомпанията, за да се отразят съответните корекции в системата.

   Имай предвид, че имената в самолетния билет и бордните карти трябва да бъдат изписани на латиница, както по документа за самоличност.

   Ако искаш да промениш данни или да заявиш корекция на данни за някой пътник, се свържи с нас чрез формата за контакт - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!

  Фактура

  • Изпращане на фактура

   Фактура се издава само при избрана опция „Искам да получа фактура“ при резервиране на самолетен билет или хотелско настаняване.

   Фактурата ще бъде изпратена на имейл адреса, предоставен най-късно до 15-то число на месеца, следващ месеца на закупуване на самолетния билет или настаняването. Например: ако самолетният билет е закупен през юни, ще изпратим фактурата не по-късно от 15 юли.

   Ако крайният срок е изтекъл, но все още нямаш получена фактура, се свържи с нас чрез формата за контакт - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Как да променя данните на платеца във фактурата?

   Промяна в данните на платеца (не на пътника) е възможна до 30 дни след резервацията на самолетния билет. eSky позволява следните промени:

   • смяна от едно физическо лице към друго физическо лице;
   • смяна от физическо лице към юридическо.

   Ако искаш да промениш данните за купувача на самолетния билет във фактурата, се свържи с нас чрез формата за контакт - тук.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Как да проверя статуса на плащането?

   Статуса на плащането ще откриеш в Твоя eSky профил, в секция “Моите резервации”. Ако все още нямаш регистрация, създай профил и добави резервацията си. Също така си заслужава да използвате мобилното приложение на eSky, благодарение на което ще получите моментален достъп до Вашите резервации, по всяко време и навсякъде.

   За плащания чрез карта или директен паричен превод, изпращаме имейл с обобщение на резервацията и информация за успешното ѝ завършване. Пътниците, избрали стандартен банков превод за метод на плащане, ще получат информация за първоначалната резервация на билета и очакваното плащане. Информацията за потвърждение на извършено плащане ще изпратим едва след като то е отразено при нас.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!
  • Защо нямам фактура за самолетния билет и/или за застраховката?

   Съгласно член 113 т.4 от Закона за ДДС фирма Е-СКАЙ ООД издава протокол за закупен самолетен билет, който е данъчно-валиден документ, и фактура за Такса обслужване.

   По отношение на застраховката, съгласно българското законодателство, за нея не се издава счетоводен документ, тъй като тя самата представлява такъв.

   Откри ли необходимата информация? Да | Не
   Смятам, че информацията е:
   Благодарим за обратната връзка!

  Форма за контакт

  Предвид ситуацията с коронавируса, моля да се свързвате с нас само чрез формата за контакт по-долу. Благодарим ви!

  Работно време:

  понеделник–петък: 09:00 - 17:00

  Ще отговорим възможно най-скоро

  С какво можем да сме полезни?

  Имате спешен въпрос? По-добре ни се обадете.