Меню

Добре дошли на сайта на туристическа агенция "Е-СКАЙ" ООД (www.eSky.bg).

Преди да започнете да използвате нашата уеб страница и интегрираните на нея Интернет резервационна система и системи за търсене и закупуване на хотелски резервации, моля да се запознаете с общите условия за ползване на уеб страницата.

Посочените по-долу дефиниции с главни букви имат следното значение, освен ако в текста не е посочено друго:

"Е-СКАЙ" е дружество, регистрирано съгласно законите на Република България със седалище и адрес на управление: гр. София, 1612, ул. Софийски герой 1, ет.3, ЕИК 200231863. "Е-СКАЙ" ООД е лицензиран тур-оператор с РКК-01-6172. "Е-СКАЙ" ООД е администратор на интернет резервационна система за самолетни билети и хотелски резервации интегрирани на сайта www.eSky.bg. На уеб страницата на "Е-СКАЙ" е интегрирана и система за търсенe и закупуване на застраховки. При заявка по телефон или електронна поща "Е-СКАЙ" предлага съдействие при резервации на коли под наем, организиране на мероприятия и други туристически услуги.

Интернет резервационната система предоставя на Потребителя възможност да търси, селектира и резервира самолетни билети за вътрешни и международни полети, оперирани от редовни или нискотарифни авиокомпании. Интернет резервационната система на уеб страницата www.eSky.bg е свързана с глобалните резервационни системи на WorldSpan и Amadeus, както и със система, предоставяща достъп и до много нискотарифни авиокомпании в Европа и света.

Система за търсене и закупуване на хотелски резервации предоставя на Потребителя възможност да търси, селектира и резервира хотели в Република България и в чужбина.

Система за търсене и закупуване на застраховки предоставя на Потребителя възможност да закупи застраховка. Системата принадлежи на трети лица и предоставянето на услугата се извършва в съответствие с общите условия на застрахователя, поради което Ви съветваме да се запознаете с тях.

Потребител или Вие е всяко физическо лице, което използва Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки и/или настоящата уеб страница.

Договор – при резервирането на самолетен билет или друга туристическа услуга възникват договорни отношения. Страни по договора са „Е-Скай” и лицето/а, посочен/и като пътник/ пътници и/или ползватели на услугата. Като платец на услугата може да бъде посочено и трето лице, но в случай, че същото не заплати дължимата сума, тя следва да бъде заплатена от  лицето/а, посочено/и като пътник/ пътници и/или ползвател/и на услугата. В случай, че пътниците/ ползвателите на услугата са повече от един, те отговарят солидарно.

Туристическа услуга (Туристически услуги) означава всяка, всички или комбинация от следните услуги закупуване на самолетен билет, хотелска резервация, застраховка, резервации на коли под наем, организиране на туристически мероприятия.

Доставчик – Доставчик означава лицето, което предоставя Туристическата услуга

Хотелска резервация – означава краткосрочно, общодостъпно наемане на къща, апартамент, стая, палатка, каравана и други, за временно пребиваване, както и предоставянето на други, свързани с тези услуги.

Нискотарифни авиокомпании – Тези авиокомпании се отличават от редовните с ниските цени за повечето от полетите си, но имат специфични условия относно допустимия багаж, начини на разплащане, възможности за промяна на имена, полети и др. детайли на вече издаден самолетен билет. Нискотарифните авиокомпании са също известни като NoFrill или Low Cost Carriers (LCC). Предлаганите нискотарифни авиокмпании в резервационната система на eSky.bg са изброени по-долу:

Aer Arann, Aer Lingus, Air Iceland, Air Europa, Air Rarotonga, Air Southwest, Airasia, AirTran Airways, Atlas Blue, Aurigny, Baboo Airways, Blu Express, Blue 1, BlueAir Business Aviation, Blue Islands, BMIbaby, CanJet, Centralwings, Cimber Air, Corendon, Darwin Airline, easyJet, EuroManx, Evolavia, Excelairways, First Choice, FlyBe, flyglobespan, flythomascook.com, Freedom Air, Germanwings, Ghana International Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Great lakes аviation, Gulfstream intl Airlines, Hapag Lloyd Express, Helvetic, Highland airways, Iceland Express, Intersky, Jet2, Jet4you, Jet Blue Airways, JetairFly / TUI Airlines Belgium, Kullaflyg, Kulula, Luxair, Lydd Air, Malmo Aviation, Monarch Airlines, My Way Airlines, MyTravel, Nature Air, Nordic Regional, Norwegian, Ryanair, Scandjet, Sky Europe, Skytrans Airlines, Smart Wings, Southwest, SpiceJet, Spirit Airlines, Sterling, Stockholmsplanet, Sun Country Airlines, SunExpress, TAM, ThomasCookAirlines.com, Thomsonfly, Transavia, USA 3000 Airlines, Viking Airlines, Vildanden, Vintage Props & Jets, Virgin Blue, Volareweb, Vueling, WestJet Airlines, Welcome Air, Winair, Wizz Air, Zambian.

ВажноНискотарифните авиокомпании не подлежат на общите условия за превоз, съдържащи се в разпоредбите на IATA.

Условията на тарифите на всеки нискотарифен авио превозвач са достъпни през сайта www.eSky.bg, както и директно на уеб сайтовете на нискотарифните авиокомпании.

„Комбо полети“ – това са два или повече полета до/от избрана от потребителя дестинация, които включват едно или повече прекачвания и се осъществяват от една или повече авиокомпании. За всеки включен полет, за да се достигне до/от избраната дестинация се закупува отделен самолетен билет като авиокомпаниите, осъществяващи полетите, не си сътрудничат при осъществяването на отделните полети. При закупуване на „комбо“ полет, потребителят не закупва един самолетен билет, а толкова самолетни билета, колкото са отделните отсечки/полети и приема общите условия на всички авиокомпании, които осъществяват полетите, по закупените от него самолетни билети. Моля да имате предвид, че Комбо полетите често са възможност за намиране на по-изгодна цена от полетите, осъществявани само от редовни авиолинии, но крият и рискове, а именно в случай на анулация на полета, неявяване на пътника, закъснение на полета или каквато и да е друга причина, която води до невъзможност за използване и/или неизползване на един или повече от самолетните билети от комбо полета, може да доведе до невъзможност за използване на следващия полет/и от комбо полета. В тези случаи потребителят няма да получи никакво обезщетение за неизползваните полетни отсечки, тъй като за тях са закупени отделни самолетни билети, които нямат връзка с един с друг. Потребителят носи изцяло риска от осъществяването на комбо полета. Това важи и в случай че всички отсечки от комбинирания полет са на една и съща нискотарифна авиокомпания. 

Динамичен пакет – включва резервирането на самолетен билет и хотелска резервация като Потребителят самостоятелно избира и комбинира избрания от него полет с хотел. Е-Скай предлага закупуването на динамични пакети в качеството си на туристически агент.

I. ОБЩИ УСЛОВИЯ

 1. Условиe за ползване на Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки и уеб страницата е приемане на общите условия на "Е-СКАЙ". Общите условия са приложими от момента, в който отворите настоящата уеб страница и се прилагат по отношение на всички услуги, предлагани от "Е-СКАЙ", включително когато закупувате съответната услуга по телефона. Чрез достъпа си и използването на уеб страницата по какъвто й да е начин, Вие изразявате своето съгласие, че приемате Общите условия и между Вас и "Е-СКАЙ" възникват договорни отношения. Поради това Ви препоръчваме внимателно да ги прочетете и, в случай че не сте съгласни с тях, да преустановите незабавно използването на уеб страницата и услугите, предлагани от Резервационната система и Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки. В случай че имате въпроси относно Общите условия, моля да се свържете с нас на следния електронен адрес: info@eSky.bg.
   
 2. С цел предотвратяването на евентуални недоразумения, моля да имате предвид, че настоящите Общи условия уреждат отношенията по резервирането и закупуването на самолетни билети през сайта www.eSky.bg както и резервирането на хотелски стаи, коли под наем, закупуването на застраховки и други туристически услуги, предлагани от "Е-СКАЙ". Условията за превоз, включително, но не само, глоба за промяна на резервацията, позволен багаж, анулиране на билет и др., както и условията за ползване на съответната Туристическа услуга, се урежда съответно от специфичните условия на тарифата на съответния превозвач или доставчик на Туристическата услуга, поради което приемането й от Потребителя е задължително условие за закупуването на самолетен билет, хотелска резервация, застраховка или друга Туристическа услуга. Преди да направите резервация, моля внимателно да прочетете съответната тарифа и/или общи условия и да отбележите, че ги разбирате и приемате. Понякога тарифите са на английски език. Ако имате проблем с разчитането и/или разбирането на условията на тарифата, предоставени директно от авиокомпанията и/или общите условия на доставчика на Туристическата услуга, моля не се колебайте да потърсите подкрепата на туристическите консултанти на "Е-СКАЙ". В случай че не приемате условията на съответната тарифа и/или общи условия на доставчика на услугата, моля незабавно да преустановите започнатата от Вас резервация и да проверите условията на другите тарифи и/или общи условия на доставчика, предложени в резултатите след търсенето ви в Резервационната система и/или Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, самолетни билети, или да потърсите помощ от консултантите на "Е-СКАЙ" на телефон 0700 15 355 или на електронна поща info@eSky.bg.
   
 3. Настоящата уеб-страница може да съдържа линкове към други уеб-страници. Настоящите общи условия не се прилагат за тези уеб-страници и порaди това Ви съветваме, когато използвате тези уеб-страници, да се запознаете с техните общи условия.
   
 4. Тази уеб страница, Интернет резервационна система и Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, са за лична и нетърговска употреба. Без изричното писменно съгласие на "Е-СКАЙ" никой не може да използва Резервационната система и Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки с търговски цели. Цялото съдържание и информацията на тази уеб страница (включително цените и наличността на туристическите услуги), както и средствата за осигуряването им, са собственост на "Е-СКАЙ" или на доставчиците и снабдителите й (авиокомпании, хотели, туроператори и др.). 

II. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ И "Е-СКАЙ"

 1. Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки могат да се използват само от лица, които са навършили 18 години и не са поставени под пълно или ограничено запрещение. Потребителят потвърждава, че е дееспособен и съгласно действащото българско законодателство не са налице пречки да поема договорни задължения.
   
 2. Потребителят носи пълна финансова отговорност за използването на Интернет резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, и разходите произтичащи от резервирането и закупуването на предлаганите на уеб-страницата услуги.
   
 3. Потребителят се задължава, да ползва Интернет резервационната система и системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки по начин, съответстващ на Общите условия, общите условия на доставчика на Туристическата услугата и действащото законодателство в Република България, както и да избягва каквито и да било противозаконни действия. Ако в резултат на използването на Резервационната система, Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, или използването на услугите се причинят вреди на "Е-СКАЙ", служители, доставчици и/или партнъори на фирмата, отговорността за поправянето им е за сметка на Потребителя.
   
 4. Потребителят се задължава да въвежда точна и вярна лична информация. Потребителят няма право да прави резервация/и под фалшиво или чуждо име и да извършва плащанията за самолетни билети, застраховки, хотелски резервации или други услуги с фалшива или чужда кредитна карта без съгласие на собственика на кредитната карта, да спира оторизирани от него плащания с кредитна карта по вече закупени от него услуги, за които "Е-СКАЙ" е издал съответните самолетни билети и/или ваучери, да предствя неистински или с невярно съдържание платежни нареждания за извършен банков превод, както и всякакви други действия, с които въвежда "Е-СКАЙ" в заблуждение, че е заплатил резервираните от него самолетни билети и/или други Туристически услуги. Хотелски резервации или резервации за автомобил под наем не могат да се заплащат с чужда кредитна карта, независимо от съгласието на собственика на картата.За установени такива действия, или подозрения за извършване на действия, забранени от действащото законодателсто, "Е-СКАЙ" незабавно ще сезира компетентните органи и ще предприеме съответни съдебни мерки.
   
 5. Потребителят носи пълна отговорност за посочените от него данни в Интернет резервационната система и Системите за за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки включително, но не само, начална и крайна дата на пътуването, начална и крайна дата на застраховката, дата на настаняване и напускане на хотела, избор на хотел, вид застраховка, дестинации, превозвач, цена, данни за пътниците и платеца, съгласието си с условията на тарифата, съгласието си с общите условия на доставчика. В случай, че не можете да въведете някои от данните, моля свържете се с нас по телефона или по имейл.
   
 6. Потребителят следва да се информира относно визовите изисквания за съответната държава, за която закупува самолетен билет, застраховка и/или хотелска резервация, и да си набави всички необходими визи и документи за безпроблемното си пътуване. "Е-СКАЙ" не носи отговорност в случай, че на Потребителят му е отказано пътуване и/или ползване на други Туристически услуги поради липса на валиден паспорт, лична карта, виза или каквито и да било други документи, изисквани от българското законодателство или законодателството на съответната държава.
   
 7. Потребителят трябва да провери с "Е-СКАЙ" най-късно 72 часа преди резервирания полет дали авиопревозвачът не е променил първоначално обявения час на полета или друга част от маршрута.
   
 8. "Е-СКАЙ" съветва Потребителя да се запознае с политическата обстановка в държавата, която би желал да посети, и го информира, че не носи отговорност в случай на безредици, стачки, военни действия и др. подобни обстоятелства в съответната държава, от които биха произтекли вреди за Потребителя.
   
 9. "Е-СКАЙ" съветва Потребителя да се запознае с информация за хотела, който е резервирал, като време за настаняване и напускане, адрес, необходими документи за настаняване и други, които са му необходими с оглед ползване на услугата.
   
 10. Потребителят има право да направи 1 (едно) копие на потвърждението на закупената от него услуга. Потребителят няма право да изменя, разпространява, предава, излага на показ, извършва, възпроизвежда, публикува, лицензира, както и да създава производни продукти, да предава, продава или препродава каквито и да било информация, софтуер, продукти или услуги, придобити от тази уеб страница. В случай на констатирани нарушения "Е-СКАЙ" ще предприеме предвидените в действащото законодателство мерки за защита на правата и интересите си.
   
 11. В случай че Ви е необходимо съдействие във връзка със закупена застрахователна полица, моля да се свържете директно със застрахователя на посочените в застрахователната полица телефони.
   
 12. "Е-СКАЙ" предупреждава, че при ползването на Интернет резервационната система и/или Системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, рискът от незавършена резервация е изцяло за сметка на Потребителя. За завършена се счита резервация, при която са изпълнени всички стъпки, посочени в раздел III, IV и V за съответната услуга на настоящите Общи условия и системата е генерирала резервационен код при плащане с кредитна карта. При плащане с банков превод резервацията е успешна след като са изпълнени всички стъпки, посочени в Секция III и V за съответната услуга и системата е генерирала резервационен код. След приключване на резервацията ще получите електронно съобщение с резервационен код и инструкции. В случай че не получите такова електронно съобщение, моля да се свържете с нас.
   
 13. "Е-СКАЙ" не гарантира, че ползването на интернет резервационната система и системите за за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки ще протича без смущения, прекъсвания или невъзможност за връзка при проблеми с интернет "браузера", електрозахранването или с интернет връзката на потребителя.
 14. "Е-СКАЙ" не гарантира, че след получаване на резултат от търсенето, в интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" и/или системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, няма да се появят оферти, различни от намерените по-рано в системата. Това е възможно, поради настъпване на промени в цените на търсените полети или услуги за периода между двете търсения с резервационната система, или системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки. За валидно се счита търсенето, направено последно.
   
 15. "Е-СКАЙ" не гарантира, че след резервирането на самолетен билет, застраховка, хотел или друга услуга, няма да се появят в интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" и/или системите за за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки цени, които да са по-ниски от цената, на която потребителят вече е резервирал съответната услуга. Това не означава, че цената, на която е резервирана съответната услуга ще бъде намалена. Валидна е цената, на която потребителят е направил съответната резервация.
   
 16. "Е-СКАЙ" предупреждава, че ако Потребителят не потвърди веднага избрания от него самолетен билет, хотелска резервация и/или застраховка, по начина описан в Секция III, IV и/или V за съответната услуга, за "Е-СКАЙ" не възниква договор за посредничество при покупка на самолетни билети, хотелски резервации и/или застраховки, нито "Е-СКАЙ" гарантира, че при последващо търсене ще имате възможност да резервирате самолетен билет, хотелска резервация и/или застраховка и/или хотел на същата цена.
   
 17. "Е-СКАЙ" полага грижата, като добър търговец и администратор на сайта и интернет резервационната система, да осигури публикуване на актуална и вярна информация. Ако установите, че е публикувана невярна информация, моля свържете се с нас незабавно.

III. РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАКУПУВАНЕ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

 1. Потребителят може да направи резервация за самолетен билет, използвайки интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" на сайта www.eSky.bg по следния начин:
  1. Стъпка 1: Въвеждане на критериите за търсене (От и До дестинации, тип полет, дати за начало и край на пътуването, брой и тип пътници ) във Формата за търсене и натискане на бутона "Търси"
  2. Стъпка 2: В рамките на 60 секунди, Резервационната системата генерира резултати от търсенето, като в началото на страницата с резултатите се предоставя обобщена информация за авиокомпаниите и полетите, а по-долу, подредени във възходящ ред, са всички полети, отговарящи на заложените критерии за търсене. В информацията за всеки предложен полет на страницата с резултати от търсенето са предоставени точните детайли за маршрута, авиокомпанията, полета, часовете на тръгване и пристигане, линк до общите условия на сайта както и линк до условията на всяка една тарифа. Условията на тарифите са на английски език и в случай че имате затруднения с разчитането и разбирането им, моля свържете се с наш консулт. Относно цената на предложените полети, моля отбележете, че на страницата с резултатите от резервационната система има специален текст, уведомяващ потребителите, че представената цена е крайна цена на самолетния билет, включваща всички летищни такси, но не включваща таксата за обслужване на "Е-СКАЙ", която се добавя на следващата стъпка от резервационния процес, както и че е възможно, според вида авиокомпания, на следващата стъпка от резервационния процес да се добави такса за багаж, такса за обработка на плащането (при нискотарифните авиокомпании) или такса за допълнителна услуга, избрана от Потребителя.
  3. Стъпка 3: След като Потребителят селектира най-подходящия за него полет и се запознае с условията на тарифата на превозвача, следва да натисне бутона "Избери"
  4. Стъпка 4: Потребителят следва да въведе на латиница имената на пътника, както са изписани на валиден документ за самоличност, с който ще пътува, и да посочи начин на плащане – Кредитна Карта или Банков превод.
  5. Стъпка 5:
   1. При избор на плащане с кредитна карта: Потребителят трябва да въведе номер на картата, код на картата (CVV), дата на валидност на картата, имената и адреса на картодържателя, валиден електронен адрес, на който ще получи потвърждението си за резервация, и телефон за връзка. Потребителят натиска бутона «Резервирай». В случай че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума, интернет резервационната система потвърждава резервацията, като генерира резервационен код и информация за очакване на издадения самолетен билет в рамките на 48 часа, и резервираният билет е закупен от потребителя. Във всички други случаи Потребителят ще бъде информиран за причината, поради която резервацията не може да бъде успешно завършена.
   2. При избор на плащане с Банков превод: Потребителят трябва да въведе име и адрес на платеца (който ще направи превода), електронен адрес на който ще получи потвърждението си за резервация и телефон за връзка. След натискане на бутона "Резервирай" – интернет резервационната система завършва резервацията и генерира за клиента резервационен код както и информация относно това какво следва да се направи за да се издаде билета/ите. Резервацията е успешно приключена и билета/ите биват закупени и издадени едва след заплащане на дължимата сума в посочения срок. Потребителя се задължава да изпрати потвърждение за направения банков превод. В случай,че желаете да заплатите самолетния билет чрез банков превод,извършен чрез чуждестранна банка,преводьт както и платежното нареждане за извършения превод следва да бъдат извършени и представени на Е-СКАЙ" най- късно до 5 дни преди датата на полета,за който се закупува самолетния билет. Ако до полета остават по-малко от 5 дни, можете да закупите самолетния билет чрез кредитна карта или банков превод,извършен чрез българска банка. Плащането се счита за извършено след като бъде изпратено копие от вносната бележка или преводното нареждане на електронната поща или факс номерът на "Е-СКАЙ". В случай на не изпращане на потвърждение за извършеното плащане в най-кратък срок, Потребителят рискува цената на избрания полет да изтече и авиокомпанията да анулира резервацията преди билетът да бъде издаден, като всички щети произтичащи от това са за сметка на Потребителят.
 2. След като Потребителят изпълни посочените стъпки успешно, той получава резервационен код, а в рамките на няколко минути и електронно съобщение на електронния адрес, посочен от него в интернет резервационната система. В електронното съобщение, получено на електронната поща се дава информация какво следва да направи Потребителят, за да получи издаден билет по резервацията си.
 3. Потребителят получава едно от следните електронни съобщения:
  • "Потвърждение за резервация" – Потребителят получава това съобщение при успешно плащане с кредитна карта, когато е резервирал самолетен билет.
  • "Потвърждение за резервация/Очаква плащане" – Потребителят получава това съобщение при плащане с банков превод. В съобщението се посочват банковите сметки на Е-СКАЙ и се посочва, че цената на самолетния билет не е гарантирана до момента на издаването на билета/ите, което се извършва веднага след получаване на повърждение за нареден банков превод за пълната сума, по факс или на електронния адрес на Е-СКАЙ.
  • "Заявка за резервация"– това съобщение се изпраща, когато авиокомпанията, обслужваща избрания полет, изисква допълнително време за потвърждение на резервацията. В този случай "Е-СКАЙ" се свързва с Потребителя в рамките на 48 (четиридесет и осем) часа и го уведомява за статуса на резервацията му.

Потребителят може да направи резервация и като се обади на посочените на настоящата уеб-страница телефони. След като се свържете с туристически консултант от "Е-СКАЙ" и направите своето запитване, ще получите информация за търсения полет или друга туристическа услуга. В случай, че Клиентът потвърди, че е съгласен да закупи предложения полет или друга туристическа услуга, той може да извърши плащането с карта или по банков път.

4.1 Плащане с карта: Клиентът предоставя в същия телефонен разговор детайлите на кредитната си карта и самолетния билет съответно ваучера се издава.

4.2 Плащане по банков път: Цената трябва да бъде заплатена непосредствено след приключване на телефонния разговор. Самолетният билет или туристическият ваучер се издава след постъпване на дължимата сума по сметката на Е-Скай. Моля да имате предвид, че плащането по банков път е свързано с риск от повишаване на цената на самолетния билет, което е сметка на потребителя. След постъпване на сумите по банковата сметка самолетният билет се издава. Ако към момента на издаване на самолетния билет цената на самолетния билет е по-висока с ..евро от цената на самолетния билет към момента на телефонния разговор, потребителят трябва да заплати разликата в рамките на 48 часа, но не по-късно от 8 часа преди полета. Ако сумата не бъде заплатена, Е-Скай ще анулира билета, без да дължи връщането на каквито и да е суми на потребителя.

Промени във вече издаден самолетен билет, включително неговото анулиране, могат да се правят, само ако е предвидена тази възможност в условията на тарифата на съответния превозвач, извършващ полета или изпълнителя на услугата и при спазване на посочените в нея правила. Моля да имате предвид, че в случай че такива промени са възможни, те са свързани със заплащане на предвидените в условията на тарифата глоби и допълнителни такси. Промени във вече издадени самолетни билети се извършват по телефона по реда на раздел III, т.4.1 и 4.2.

В случай, че след издаването на самолетния билет потребителят се свърже директно с авиокомпанията и извърши промени в билета, включително но не само промяна на датата, имената и други, потребителят следва да има предвид, че извършените промени не се отразяват в GDS системата ни и Е-Скай не е информиран за тях, нито може да оказва съдействие на потребителя при упражняване на правата си по извършената резервация. След извършването на промяната от страна на потребителя, същият следва да води директна кореспонденция с авиокомпанията и дружеството ни няма никакви задължения към него, включително за съдействие по възстановяване на заплатени суми, използване на самолетния билет и други.

В случай че потребителят желае да анулира издаден самолетен билет, консултантът го уведомява за сумата, която подлежи на възстановяване, ако има такава. Билетът подлежи на анулиране, само ако Клиентът потвърди исканата промяна по време на телефонния разговор. При липса на потвърждение, Е-Скай не предприема действия по анулиране

 1. Допълнително обслужване, предлагано по време на резервация на самолетен билет, във връзка с превоза на пътници

1. По време на резервация на самолетен билет онлайн или по телефона, потребителят може да поръча и допълнително облужване, за което се дължат съответните такси, посочени в процеса на резервация. Подробна информация за цените на допълнителнотно обслужване е представена в раздел 8,т.11.5

2. Допълнителното обслужване е с фиксирана такса и се отнася до една или повече промени във вече издаден самолетен билет.  Промените могат да бъдат заявени чрез центъра за обслужване на клиенти. Тези услуги могат да бъдат съдействие при промени на билет или връщане на суми по неизползван такъв, съдействие при превоз на специален багаж или животни, съдействие за поръчка на специална храна в самолета, съдействие при пътуване на дете без придружител. Описаните фиксирани такси за всяка допълнителна услуги в раздел 8, т.11.5 от ОУ са възнаграждението, което дължите към „Е-Скай” за посредничеството за извършването на съответната допълнителна услуга. Крайната цена за съответната услуга се формира като към възнаграждението на „Е-Скай” се прибави стойността на услугата съгласно тарифата на превозвача.

3. Онлайн регистрацията позволява регистрация в електронната система на съответната авиокомпания, от която е закупен самолетният билет, ако такава възможност е предвидена в процеса на регистрация.

В резултат на онлайн регистрация, се издава бордна карта, която се изпраща по електронната поща, която е предоставена от потребителя по време на резервационния процес. Бордната карта се издава своевременно, за да е възможно да се използва услугата.

За целите на онлайн регистрацията някои авиокомпании изискват лични данни на потребителя, които не се предоставят от потребителя по време на резервационния процес.

В случай че потребителят е закупил допълнителна услуга онлайн регистрация, която следва да бъде извършена от “Е-СКАЙ” вместо него, потребителят е длъжен да предостави актуални контакти като телефонен номер и електронна поща най-късно до 48 часа преди полета. Данните за контакт са необходими, за да е възможно да се установи контакт с Потребителя, в случай че е необходимо предоставянето на необходимите данни за извършване на онлайн регистрация.

При липса на актуални данни за контакт, неверни данни, неотговаряне на телефона или електронната поща, липсата/ непредоставянето/предоставянето на неверни данни/отказа да се предоставят необходимите лични данни, може да има за последица невъзможност да се извърши онлайн регистрация. Личните данни трябва да бъдат предоставени не по-късно от 48 часа преди полета според неговото полетно разписание.

Неизвършването на онлайн регистрацията в предвидения от авиокомпанията срок може да доведе до допълнителни такси/глоби, чиито размер се определя от съответната авиокомпания, както и авиокомпанията може да откаже на потребителя използването на закупената от него транспортната услуга. В тези случаи „Е-СКАЙ” не носи отговорност и всички възникнали допълнителни такси/глоби и/или плащания са за сметка на потребителя.

4. Обезщетение при закъснение, анулация на полет и отказан достъп на борда – В  случай на закъснение с повече от 4 часа или анулация на полета или отказан достъп на борда, потребителят може да има право на обезщетение. Услугата „Обезщетение при закъснение или анулация на полет“ от една страна включва дейности по разглеждане на случая от eSky, информиране на потребителя, подготовка на документите и подаване на искане към авиокомпанията за заплащане на обезщетение или информиране на потребителя към кой от обектите да се обърне, за да получи компенсация, напр. AIRHELP LIMITED, 9B Amtel Building, 148 Des Voeux Road Central, Central, Hong Kong, CB No. 1926223, BR № 61625023-000, който ще предприеме действия след изричното съгласие на потребителя. Е-Скай не гарантира, че авиокомпанията ще заплати дължимата компенсация. Е-Скай не дължи плащане на обезщетение за закъснение или анулация на полет. Задължени да заплатят обезщетенията по Регламент (ЕО) № 261/2004 на Европейския Парламент и на Съвета от 11 февруари 2004 година относно създаване на общи правила за обезщетяване и помощ на пътниците при отказан достъп на борда и отмяна или голямо закъснение на полети са авиокомпаниите. Е-Скай информира, че потребителят има право да подава оплаквания директно към авиокомпанията, оперираща полета, за да получи обезщетението, което му се полага.

5. Промени

a. Потребителят трябва да заяви желанието си за промяна на самолетен билет по телефона или чрез контактната форма на www.eSky.bg/za-nas/kontakti . В случай че до полета остават по малко от 48 часа, потребителят трябва да заяви желанието за промяна по телефона.

b. Таксата за промяна се определя от авиокомпанията в зависимост от полета. Крайната цена за промяна в резервацията включва:

c. Потребителят може да плати с кредитна/дебитна карта или чрез банков превод към сметката на eSky. Плащането с карта се извършва чрез центъра за обслужване на клиенти. При плащане с банков превод, потребителят ще получи по имейл потвърждение за извършена промяна, включващо: детайли на резервацията (номер, данни на пътника, детайли за полета и информация за включени допълнителни услуги), както и данни за плащане и дължима сума за промяната.

d. E-Скай предоставя услугата по проследяване на багаж съвместно с BLUE RIBBON BAGS LLC – компания, регистрирана, съгласно закона на щата Делауеър, САЩ, със седалище 119 West 40th Street, Ню Йорк, NY 10018i, съгласно следните условия: https://www.blueribbonbags.com/ServiceAgreement. Като част от обслужването си, eSky предоставя възможност за поръчване на тази услуга по време на резервация или при разговор с консултант по телефона.

e. След закупуване на самолетния билет, потребителят може да се регистрира за полета онлайн. При авиокомпаниите Wizzair и Ryanair липсата на онлайн регистрацията е свързана със заплащането на допълнителни такси, чиито размер се определя от авиокомпанията и се заплаща на летището. Периодът, през който може да се извърши онлайн регистрацията се определя от авиокомпанията. За повече информация, моля посетете: https://www.esky.bg/turisticheski-patevoditel/poleti/registratsiya-za-polet/onlayn-registratsiya-za-polet.

f. Е-Скай изпраща на електронната поща на потребителите, закупили самолетни билети, активен линк, чрез който могат да направят онлайн регистрацията си.

6. Право на отказ

Съгласно чл. 57 от Закона за защита на потребителите, правото на отказ на потребителя от договора от разстояние или от договора извън търговския обект не се прилага за договори за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца.

С оглед на гореизложеното, преди започването на предоставянето на услугата, Е-Скай ООД информира потребителя, че потребител, който е сключил договор от разстояние за предоставяне на тези услуги, няма право да се откаже от договора, без да понесе всички разходи, ако същият е изпъленен от „Е-Скай” под формата на резервиране на самолетен билет или друга туристическа услуга от трето лице. В тези случаи такса обслужване не се възстановява. Ако авиокомпанията или доставчикът на услугата позволява да бъде възстановена някаква част от стойността на услугата, потребителят ще бъде уведомен за този факт.

 

ЗАКУПУВАНЕ НА ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ

Потребителят може да направи хотелска резервация, използвайки системата за търсене и резервиране на хотелски резервации на сайта www.eSky.bg по следния начин:

Потребителят може да направи хотелска резервация и като се обади на посочените на настоящата уеб-страница телефони. След като се свържете с туристически консултант от "Е-СКАЙ" и направите своето запитване, първо ще получите информация за конкретен хотел и цена, а в последствие ще получите електронно съобщение с информация за предложението, направено по телефона. След потвърждаване от Ваша страна и плащане кредитна карта или банков превод, резервацията ще бъде завършена и ще Ви бъде предоставен резервационен код и хотелски ваучер. При плащане с банков превод ще получите хотелския ваучер в рамките на 24 часа след като платената сума се отрази по банковата сметка на "Е-СКАЙ".В случай, че желаете да заплатите хотелско настаняване чрез банков превод,извършен чрез чуждестранна банка преводът както и платежното нареждане за извършения превод следва да бъдат извършени и представени на "Е-СКАЙ" най- късно до 5 дни преди датата на настаняване. Ако до настаняването остават по-малко от 5 дни, можете да заплатите хотелската резервация чрез кредитна карта или банков превод,извършен чрез българска банка.

Всяка резервация/ заявка за резервация бива препращана от "Е-СКАЙ"от името на потребителя, до съответния Доставчик под формата на запитване.

Резервацията се счита за завършена, когато потребителят получи електронно съобщение на посочената от него електронна поща, потвърждаващо резервацията, дължимата сума е заплатена и ваучерът за хотелски услуги е издаден..

Ваучерът за хотелски услуги потвърждава покупката на хотелска услуга и трябва да бъде принтиран и представен на хотелския персонал при регистрация в хотела.

Промени, включително отмяна на вече издадена хотелска резервация, могат да се правят само, ако е предвидена тази възможност в общите условия на доставчика на услугата. Моля да имате предвид, че в случай, че такива промени са възможни, те може да са свързани със заплащане на допълнителни такси.

Доставчикът на хотелските услуги има право да анулира резервацията, в случай че никой от гостите в резервацията не се яви за регистрация в хотела, в деня, в който услугата започва ползването на услугата.

Ако доставчикът на хотелските услуги не може да осигури ползването на хотела, резервиран от потребителя, той се задължава да осигури ползването на друг хотел от същата категория.

РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАКУПУВАНЕ НА ДИНАМИЧЕН ПАКЕТ

Потребителят може да направи резервация за динамичен пакет, използвайки интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" на сайта www.eSky.bg по следния начин:

 1. Стъпка 1: Въвеждане на критериите за търсене (От и До дестинации, дати за начало и край на пътуването, брой стаи за брой и тип пътници) във Формата за търсене и натискане на бутона "Търси"

 2. Стъпка 2: В рамките на 60 секунди, Резервационната система генерира резултати от търсенето, като в началото на страницата с резултатите се предоставя обобщена информация за името на хотела, категорията на хотела, разстоянието до центъра и дали е включено хранене, обобщена цена за 1 потребител за полета и нощувките. В динамичния пакет резервационната система позволява сортиране на комбинацията от полет + хотел за съответната дата според предпочитания на потребителя (Популярност, Цена, Оценка от гости, Разстояние). В случай че потребителят не е съгласен с вида на стаята и/или с полета, е възможно да избере друг тип стая или полет, което ще доведе до промяна в крайната цена на динамичния пакет.

 3. Стъпка 3: Потребителят избира хотел. На потребителя се предоставя информация за вида на стаите, коя стая е включена в посочената цена на динамичния пакет и ако желае да промени вида стаята с каква сума ще се увеличи стойността на динамичния пакет. Потребителят следва да избере тип стая.

 4. Стъпка 4: Потребителят избира полет. На потребителя се предоставя информация за възможните полети, включително час на тръгване и пристигане, авиокомпания, брой прекачвания и ако желае да промени полета, включен в динамичния пакет, с каква сума ще се увеличи стойността на динамичния пакет. Потребителят следва да избере полет.

 5. Стъпка 5: Потребителят следва да въведе на латиница данните на лицата, които ще използват динамичния пакет. В случай че желае, може да избере и допълнителни услуги като багаж, онлайн регистрация и други, като за съответните услуги се дължи посочената за тях цена. Допълнителните услуги не са включени в първоначално посочената цена на димичния пакет.

 6. Стъпка 6: Плащането се извършва с кредитна карта. Потребителят трябва да въведе номер на картата, код на картата (CVV), дата на валидност на картата, имената и адреса на картодържателя, валиден електронен адрес, на който ще получи потвърждението си за резервация, и телефон за връзка. Потребителят натиска бутона «Резервирай». В случай че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума, интернет резервационната система потвърждава резервацията, като генерира резервационен код и информация за очакване на издаден самолетен билет и ваучер за хотелско настаняване.

Динамичните пакети могат да бъдат поръчани само онлайн през сайта на Е-СКАЙ. В случай че резервацията е неуспешна или възникне грешка по време на резервационния процес, Потребителят може да се върне отново към търсенето или да се свърже с консултант на Е-СКАЙ на някой от посочените в сайта телефони за връзка. В този случай консултантът оказва съдействие за продължаването и завършването на резервацията на динамичния пакет. В случай че Клиентът потвърди, че е съгласен да закупи желания полет или друга туристическа услуга, той може да извърши плащането с карта.

Плащане с карта: Клиентът предоставя в същия телефонен разговор детайлите на кредитната си карта и самолетния билет, и ваучерът се издава.

Промени във вече издаден динамичен пакет, включително неговото анулиране и/или промяна на пътуващите лица, могат да се правят, само ако е предвидена тази възможност в условията на тарифата на съответния превозвач, извършващ полета или изпълнителя на услугата и при спазване на посочените в нея правила. Моля да имате предвид, че в случай че такива промени са възможни, те са свързани със заплащане на предвидените в условията на тарифата глоби и допълнителни такси.

В случай че потребителят желае да анулира издаден динамичен пакет, консултантът го уведомява за сумата, която подлежи на възстановяване, ако има такава. Пакетът подлежи на анулиране, само ако Клиентът потвърди исканата промяна по време на телефонния разговор. При липса на потвърждение, Е-Скай не предприема действия по анулиране.

Динамичните пакети не представляват организирани туристически пътувания на групи от хора. В същите не се включва транспорт от летището до хотела и обратно, нито посрещане от страна на представител на „Е-Скай”.  

РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАКУПУВАНЕ НА ЗАСТРАХОВКИ

Общи условия за наем на автомобили

eSky.bg предоставя възможност за наем на автомобили не директно чрез своята резервационна система, а чрез посредничеството на сайта rentalcars.com – търговска марка, принадлежаща към групата на TravelJigsaw Limited. Това е компания, регистрирана в Англия и Уелс със седалище 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA и регистрационен номер 05179829. За всяка резервация на автомобил, направена през сайта на www.eSky.bg, се прилагат общите условия на rentalcars.com. Специфичните условия за всяко превозно средство също са посочени. Те се определят от различните доставчици на услугата. Всякакви претенции, жалби, молби и т.н. следва да бъдат насочени към доставчика на услугата.

ЦЕНИ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Посочените цени от резервационната система на "Е-СКАЙ" са в Евро и се заплащат към Е-Скай в Лева по курс 1.956 Лева. за 1 Евро.

1. Такса за обслужване.

Такса за обслужване включва услугата по персонална обработка на всяка резервация и коректно издаване на самолетен билет,професионална спешна помощ при възникнал проблем с резервацията и/или пътуването,обслужване по телефона или на място в офиса, своевременна информация за евентуални промени или анулиране на полет,посредничество при преговори с авиокомпании, застрахователи и летища във връзка с резервацията и/или пътуването.

Плащането на цената на съответната услуга се счита и за потвърждаване на всички данни въведени или дадени от Потребителя, включително, но не само, имена,дестинация, период на пътуване и др., както и на настоящите Общите условия, условията на тарифата и/или Общите условия на доставчика на съответната Туристическа услуга.

В случай че Потребителят избере метод за плащане чрез кредитна карта, дължимата сума ще постъпи директно по сметката на авиокомпанията. „Е-Скай“ посредничи при закупуването на самолетни билети от авиокомпании, базирани по цял свят. Моля да имате предвид, че банката издател на кредитната карта и банката, обслужваща банковата сметка на авиокомпанията, са различни банки и банковата сметка на потребителя и банковата сметка на авиокомпанията са в различни валути, поради което при заплащането на цената се прилагат обменни курсове, които се определят от банката, издател на картата и банката на авиокомпанията. С оглед на това Ви съветваме да се свържете с обслужващата си банка, относно прилаганите от нея обменни курсове, както и за други дължими банкови такси.

Плащането се смята за извършено след като дължимата сума постъпи по сметка на Е-СКАЙ и/или сметка на съответната авиокомпания и/или доставчик на услугата. В случай, че плащането по кредитна и/или дебитна карта е спряно от картодържателя и постъпилата сума по сметка на „Е-Скай” и/или сметка на съответната авиокомпания и/или доставчик на услугата е изтеглена, то се счита, че потребителят не е заплатил цената на съответния самолетен билет, хотелска резервация, застраховка или друга услуга.

Е-СКАЙ е посредник между Потребителя и доставчика на съответната услуга и при закупуване на самолетен билет, хотелска резервация и/или застраховка с кредитна или дебитна карта заплащането на цената се осъществява по следния начин:

- Картата ви ще бъде таксувана от авиокомпанията за сумата на цената на билета и летищните такси, а е-Скай ще таксува картата ви за таксата за издаване на билета.

- Картата ви ще бъде таксувана за цялата сума на резервацията от е-Скай, като съответно е-Скай ще заплати цената на билета към авиокомпанията.

5.1.2 При закупуване на билет по телефона или чрез електронната поща, Потребителят следва да попълни и изпрати авторизационна форма за таксуване на карта. В нея картодържателят попълва имена, ЕГН, номер на карта, код, дати и декларира съгласие с таксуването на определената сума по конкретната резервация. В случай че картодържателят е различен от пътуващия, трябва да представи копие от двете страни на картата си, както и копие от документ за самоличност със снимка. След получаване на коректно попълнената авторизационна форма и необходимите документи, цената на билета се превежда директно по банковата сметка на авиокомпанията. По банковата сметка на Е-СКАЙ постъпва таксата за издаване на билет, определена в настоящите общи условия.

5.2 При закупуване на самолетен билет за редовна авиокомпания с кредитна карта:

5.2.1 Поради динамиката на операциите и условията на банките и авиокомпаниите при плащане с банкова карта, трансакцията може да се осъществи по един от вариантите по-долу:

- Картата ви ще бъде таксувана от авиокомпанията за сумата на цената на билета и летищните такси, а е-Скай ще таксува картата ви за таксата за издаване на билета.

- Картата ви ще бъде таксувана за цялата сума на резервацията от е-Скай, като съответно е-Скай ще заплати цената на билета към авиокомпанията.

5.2.2 При закупуване на билет по телефона или чрез електронната поща, Потребителят следва да попълни и изпрати авторизационна форма за таксуване на карта. В нея картодържателят попълва имена, ЕГН, номер на карта, код, дати и декларира съгласие с таксуването на определената сума по конкретната резервация. В случай че картодържателят е различен от пътуващия, трябва да представи копие от двете страни на картата си, както и копие от документ за самоличност със снимка. След получаване на коректно попълнената авторизационна форма и необходимите документи, цената на билета се превежда директно по банковата сметка на авиокомпанията. По банковата сметка на Е-СКАЙ постъпва таксата за издаване на билет, определена в настоящите общи условия.

5.3 При закупуване на самолетен билет от нискотарифна авиокомпания или редовна авиокомпания, която не предлага възможността билета да бъден закупен чрез кредитна и/или дебитна карта, цената на билета и цената на такса обслужване се превеждат по банковата сметка на Е-Скай. Към 21.08.2013г. следните авиокомпании не предоставят възможността билета да бъде закупен чрез кредитна и/или дебитна карта- Royal Air Maroc, Cyprus Airways, Air China, Fly Be Royal, Brunei, Belavia, Eva, Air China, Southern Ethiopian, Flybaboo, Hahn Air, Hainan Airlines, Hong Kong Air, Uzbekistan, Meridiana, Fly Arkia, Israeli, TAM, Jat Airways, Korean air, Air Malta, Kenya Airways, El Al, UKRAINE INTL, Royal Air Jordanian, Tarom, Siberia Airlines, Singapore, Virgin Atlantic, Montenegro, Heli Air Monaco, All Nippon, Srilankan Airlines, Air Europe, Flexflight, Heli Air Monaco. Моля да имате предвид, че списъкът от авиокомпании е динамичен и към датата на закупуването на самолетния билет може да включва и авиокомпании, които не са посочени в него. В случай, че желаете да знаете актуалния списък моля свържете се с нас.

5.4 При закупуване на застраховки цената на застраховката се превежда по банковата сметка на Е-СКАЙ

5.5 При закупуване на хотелски резервации

5.5.1 При закупуване на хотелски резервации използвайки резервационната система, достъпна на електронната ни страница, цената на хотелската резервация се превежда директно по сметка на доставчика на съответната услуга

5.5.2 При закупуване на хотелски резевации по телефона или електронната поща:

5.5.2.1 цената се заплаща по сметка на Е-СКАЙ

Или

5.5.2 Потребителят следва да попълни и изпрати авторизационна форма за таксуване на карта. В нея картодържателя попълва имена, ЕГН, номер на карта, код, дати и декларира съгласие с таксуването на определената сума по конкретната резервация. В случай че картодържателят е различен от пътуващия, трябва да представи копие от двете страни на картата си, както и копие от документ за самоличност със снимка. След получаване на коректно попълнената авторизационна форма и необходимите документи, цената на хотелската резервация се превежда директно по банковата сметка на доставчика на услугата.

Имайки предвид начин на разплащане, описан в т.4 от раздел VI на настоящите Общи условия, в банковото Ви извлечение, относно извършени транзакции за закупуване на самолетни билети, застраховки или хотелски резервации, ще бъдат отразени две транзакции – една към „Е-СКАЙ“ за такса за издаване на билета и една към съответната авиокомпания и/или доставчик на услуга. В случай че нареденото от Вас плащане към авиокомпанията и/или доставчика на услугата не постъпи по банковата сметка на авиокомпанията и/или доставчика на услуга, поради каквато и да е причина, авиокоманията и/или доставчика на услугата ще се възползва от правото си да получи сумата от „Е-СКАЙ“. В този случай Потребителят следва да заплати цената на билета и/или туристическата услуга по сметката на „Е-СКАЙ“ в рамките на 5 дни от уведомлението на „Е-СКАЙ“ към Потребителя за непостъпило плащане от негова страна към авиокоманията и/или доставчика на услугата. В такива случаи, Потребителят се задължава да окаже пълно съдействие на „Е-СКАЙ“ за установяване на причините за непостъпване на сумата по сметката на авиокомпанията и/или доставчика на услугата, включително чрез представяне на удостоверение от обслужващата го банка, че дължимата сума е наредена и преводът не е спрян.

В случай че изберете като начин на плащане банков превод, следва да впишете като основание генерирания от системата резервационен код и да изпратите копие от платежното нареждане на „Е-СКАЙ“ на електронна поща plateno@eky.bg или по факс. При плащане от чуждестранна банка следва да изпратите и копие от SWIFT документа.

"Е-СКАЙ" не приема плащания в брой.

В случай че направите резервация на място в офиса на Е-СКАЙ дължимите от Вас такси за издаване на самолетен билет ще бъдат с 50% по високи от посочените в т. 8 от настоящия раздел.

С цел да бъдат избегнати измами, злоупотреби с резервационната система и фалшиви резервации, "Е-СКАЙ" си запазва правото да анулира резервации и/или да откаже да предостави съответната услуга, в случай че не е възможно да бъде осъществен контакт с потребителя на посочения от него телефонен номер, електронната поща, предоставена от потребителя, е използвана в предишни резервации, които в последствие не са били заплатени, потребителят не отговаря на изпратените до него електронни съобщения от страна на "Е-СКАЙ", потребителят има неуредени финансови отношения с „Е-Скай“ или други обстоятелства, от които може да се направи предположение, че се касае за случаи на злоупотреби и измами.

Цената на регистрирания багаж за полети, оперирани от авиокомпания KLM, се заплаща в брой на летището, непосредствено преди полета.

Банка ДСК

Сметка в Лева

IBAN: BG47STSA93000016153333

Сметка в Евро

IBAN: BG20STSA93000016228121

В основание за банковия превод Потребителят се задължава да впише резервационния код получен от интернет резервационната система.

 1. В случай че Потребителят избере метод за плащане банков превод, той ще получи електронно съобщение, уведомяващо го, че плащането трябва да бъде извършено в най-кратък срок, с цел да се запази резервираната цена и място за съответния полет. Повечето авиокомпании позволяват в рамките на 24 часа от завършването на резервацията, тя да се запази непроменена, но има тарифи, които изискват издаването и съответно плащането на билета да се извърши в същия ден. Поради това, в случай че Потребителят няма възможност да направи банковия превод в рамките на деня, в който е направена резервацията, преди да преведе сумата в първия удобен случай, трябва да потвърди цената и статуса на резервацията си с туристически консултант от "Е-СКАЙ". В случай че тарифата е с по-дълъг срок за издаване на билета и при условие, че Потребителят преведе цялата дължима сума по сметката на "Е-СКАЙ", както и да изпрати копие от платежното нареждане по факс или по електронна поща на адрес plateno@esky.bg, "Е-СКАЙ" ще издаде самолетния билет в съответствие с актуализираните и потвърдени от клиента детайли на резервирания полет. В случай, че желаете да заплатите самолетния билет чрез банков превод, извършен чрез чуждестранна банка, преводът както и платежното нареждане за извършения превод следва да бъдат извършени и представени на Е-СКАЙ" най-късно до 5 дни преди датата на полета, за който се закупува самолетният билет. Ако до полета остават по-малко от 5 дни, Потребителят трябва да представи освен платежното нареждане и копие от документа за самоличност на пътуващия. Ако Потребителят не представи копие от личната карта на пътуващия заедно с платежното нареждане, резервацията ще бъде анулирана, като "Е-СКАЙ" не носи отговорност за това. Ако в резултат на извършената анулация, „Е-СКАЙ” претърпи вреди, потребителят е отговорен да го обезщети за същите.
 2. Крайната цена на закупеният самолетен билет се формира по следния начин:

3.1. Вътрешен полет в България – цена на самолетен билет (с летищни и горивни такси) + допълнителни такси във връзка с превоза на пътници. Допълнителните такси включват задължителна такса за обслужване на eSky, която е динамична и се формира като процент от цената на самолетния билет, (конкретната сума се вижда ясно по време на резервация) + такса за обработка на плащането към авиокомпанията (ако такава е дължима) + такса за Пакет „Допълнително обслужване“ (ако такъв е избран от клиента) + такса за услуга „Онлайн регистрация“ (ако такава е избрана от клиента) + такса за услуга „Проследяване на багаж“ (ако такава е избрана от клиента).

3.2. Международни полети и вътрешни полети в държави, освен България – цена на самолетен билет (с летищни и горивни такси) + допълнителни такси във връзка с превоза на пътници. Допълнителните такси включват задължителна такса за обслужване на eSky, която е динамична и се формира като процент от цената на самолетния билет, (конкретната сума се вижда ясно по време на резервация) + такса за обработка на плащането към авиокомпанията (ако такава е дължима) + такса за Пакет „Допълнително обслужване“ (ако такъв е избран от клиента) + такса за услуга „Онлайн регистрация“ (ако такава е избрана от клиента) + такса за услуга „Проследяване на багаж“ (ако такава е избрана от клиента).

3.3. При някои авиокомпании Потребителят може да заяви допълнителна услуга – приоритетен бординг, багаж или избор на място, за което се начисляват допълнителни такси, в зависимост от тарифите на съответната авиокомпания.

4. Таксата на "Е-СКАЙ" за анулация или промяна на вече издаден билет е 14 Евро (27,38 лв.)/ билет.

Такси за съдействие при добавяне на допълнителни услуги към резервиран билет:

 

Сума в EUR

Такса за услуга за промяна на билет (дати, маршрут, данни на пътници)

14

Такса за услуга за анулация на билет

14

Такса за съдействие за добавяне на регистриран или специален багаж

8

Такса за съдействие при избор на конкретно място в самолета

8

Такса за съдействие при превоз на животни

8

Такса за съдействие за добавяне на приоритетен бординг

8

Такса за съдействие при пътуване на дете без придружител

8

Такса за поръчка на специална храна

8

Такса за други допълнителни услуги, които авиокомпаниите предлагат при заявка

8

Такса за онлайн регистрация

8

 

 1. Ако в периода между резервацията на самолетния билет и получаването на потвърждение за извършен банков превод (копие от платежното нареждане) от "Е-СКАЙ" цената на резервирания самолетен билет се е повишила, "Е-СКАЙ" незабавно уведомява Потребителя. В случай че Потребителят е съгласен с обновената цена или други детайли, които са се променили, поради забавилото се плащане, то той следва да заплати разликата в цените по банков път и да изпрати копие от платежното нареждане на "Е-СКАЙ" по факс или на електронен адрес plateno@esky.bg. След като получи копие от платежното нареждане, "Е-СКАЙ" ще предприеме действия по издаване на резервирания самолетен билет.
 2. В случай че с посочената от Потребителя кредитна карта бъде заплатена само сумата за цената на самолетният билет + летищните такси, но поради блокировка на картата от банката издател за таксуване през ПОС терминал с ръчно въвеждане на картовите детайли, ограничен лимит или други причини, възпрепятстващи таксуването на таксата за обслужване от предоставената от Потребителя карта, независещи от "Е-СКАЙ", "Е-СКАЙ" се свързва с Потребителят и той трябва незабавно да предприеме действия по заплащане на дължимата сума, използвайки алтернативен метод за разплащане: 1. предоставяне на друга кредитна карта или 2. Банков превод. При отказ на Потребителя да заплати дължимата такса за издаване на билет и/или неплащането ѝ в срок от 2 работни дни, "Е-СКАЙ" има право да анулира билета за сметка на Потребителя на основание неспазване на договорените условия от страна на Потребителя. До получаването на дължимата сума "Е-СКАЙ" има право да задържи или анулира издадените билети, без да носи каквато и да било отговорност към Потребителя за вреди. Задължението на Потребителя да заплати таксата за издаване на билета към "Е-СКАЙ" остава в сила и след анулацията на билета.
 3. Заплащане на хотелски резервации
  1. Заплащането на хотелската резервация може да се извърши чрез кредитна карта или чрез банков превод, в зависимост от начина на резервиране на хотелската резервация.Крайната цена на услугата е цената, посочена от съответния хотел. Потребителят не дължи комисионна на "Е-СКАЙ" за услугата по издаване на хотелски ваучери.
   1. Плащане с кредитна карта
    • Плащане на хотелска резервация с кредитна карта може да бъде извършено онлайн, чрез резервационната система на "Е-СКАЙ" или чрез обаждане в центъра за обслужване на клиенти на eSky.bg.
    • Сумата, дължима за направената хотелска резервация, ще бъде изтеглена от кредитната карта на потребителя в щатски долари (USD), според обменния курс (USD/EUR) на банката, издател на картата
    • В случай че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума по резервацията, потребителят ще получи електронно съобщение, съдържащо резервационния код и ваучера за хотелска резервация. В противен случай, както и в случай, че плащането не може да бъде извършено, поради наличието на каквито и да било ограничения на кредитната карта (напр. дневен, седмичен или месечен лимит, или друго), резервацията няма да бъде завършена и "Е-СКАЙ" не носи отговорност за неизпълнение на услугата или за последващи промени в нейната цена.
    • Дължимата сума за хотелската резервация се заплаща от Потребителя на Доставчика на услугата.
    • Фактура за заплатената от потребителя услуга може да бъде издадена от eSky.bg само при изрично поискване, в срок от 5 дни от датата на плащане. Поискването трябва да бъде изпратено на електронен адрес finance@esky.bg и да съдържа следните данни за издаване на фактура: Наименование, Адрес, ЕИК, ИН по ДДС и МОЛ. Фактурата ще бъде изпратена в рамките на 5 дни след получаване на заявката за издаване на фактура.

Плащане чрез банков превод

Плащанията за застраховки се извършват чрез кредитна или дебитна карта VISA, MASTER CARD, MAESTRO, AMERICAN EXPRESS, DINERS CLUB или по банков път на една от посочените по-долу банкови сметки:

Банка ДСК

Сметка в Лева

IBAN: BG47STSA93000016153333

Сметка в Евро

IBAN: BG20STSA93000016228121

В основание за банковия превод Потребителят се задължава да впише резервационния код, получен от системата.

Потребителят не дължи комисионна на "Е-СКАЙ" за услугата по издаване на застрахователна полица.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ЗА НЕИЗПОЛЗВАНИ УСЛУГИ

В случай че закупената услуга не е използвана и/или не може да бъде използвана, и/или Потребителят не желае да я използва и условията на съответната авиокомпания или доставчик на услугата допускат това, може да се възстанови цената на цялата или част от услугата. Всяка авиокомпания и/или доставчик определя специфичните условия, при които това е възможно, както и документите, които следва да се представят, за да бъде уважено съответното искане за възстановяване. "Е-СКАЙ" не носи отговорност за решението на авиокомпанията и/или доставчика на услугата, относно възстановяване на цялата или част от цената и не отговаря за вредите, които са или биха възникнали за Потребителя.

В случай че е възможно възстановяване на цялата или част от заплатената цена, същата се възстановява по един от следните два начина:

 

Таксата за издаване на билет, таксата за обслужване, таксата за Пакет „Допълнително обслужване", таксата за онлайн чек-ин, както и комисионата за извършване на съответната услуга не подлежат на възстановяване, освен в случаите, когато анулирането на съответния самолетен билет или друга услуга се дължи единствено на виновното неизпълнение на задълженията на "Е-СКАЙ" по настоящите Общи условия и/или приложимото законодателство.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Потребителят се съгласява да предостави лични данни на "Е-СКАЙ" във връзка с извършване на услугите, възложени от Потребителя. Потребителят дава съгласие за тяхното съхраняване и обработване в базата данни на резервационната система на "Е-СКАЙ".

Потребителят се съгласява "Е-СКАЙ" да предоставя личните му данни на доставчика, от когото е закупена съответната услуга (авиокомпания, хотел, доставчик на коли под наем, застраховател).

Потребителят се съгласява "Е-СКАЙ" да предоставя името и електронния адрес, който е посочил при извършване на резервацията, на трети лица, с които "Е-СКАЙ" има сключени споразумения за защита на личните данни на потребителите. Тези данни могат да бъдат използвани от трети лица едниствено с цел изпращане на търговска информация на посочените електронни адреси. Потребителят може по всяко време да се откаже от опцията за получаване на търговска информация с изпращане на електронно съобщение с текст "Отказ" на адрес: otkaz@esky.bg.

При използване на интернет резервационната система, системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, Потребителят трябва да въведе личните данни, необходими за успешното извършване на резервация и издаване на самолетен билет, хотелска резервация, застраховка или друга туристическа услуга. Въведената информация, съдържа собствено и фамилно име, пол, детайли на кредитна карта, адрес на електронна поща, дата на раждане и телефон за връзка. В случай, че потребителят желае Е-Скай ООД да извърши услугата онлайн чекинг е необходимо да предостави номер на документ за самоличност. Използвайки интернет резервационната система, уеб-страницата, системите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки, Потребителят дава съгласие за обработване и предаване на неговите лични данни, както и данните на лицето/лицата, с което/които ще пътува, с цел резервиране и закупуване на самолетни билети или съответна туристическа услуга. Потребителят се съгласява, че "Е-СКАЙ" може да събира информация, относно (1) името на домейна на хоум сървъра, електронни адреси, типа на компютъра и типа на уеб браузъра на посетителите на сайта, (2) електронните адреси на посетителите, които комуникират с "Е-СКАЙ" или сайтът чрез електронен адрес, (3) информация, осигурена със знанието на потребителя в онлайн форуми, регистрационни форми и проучвания (включително име, адрес, електронен адрес и друга информация, нужна за профила на потребителя), и (4) съвкупна и специфична за потребителите информация, отнасяща се до броя на посещенията на сайта.

Предоставените лични данни са напълно защитени и се използват с цел маркетингов анализ и по-добро разбиране на потребностите на Потребителите, и съответно подобряване на качеството на предлаганото обслужване. Без личните данни на потребителите интернет резервационната система няма да може да се използва за извършване на резервации.

Данните ще се обработват и съхраняват на хартиен и електронен носител. "Е-СКАЙ" като администратор на лични данни, се задължава да осигури необходимите технически и организационни мерки за защита на данните от посегателства, загуба или промени. "Е-СКАЙ" използва технологии, които позволяват предпазване на цялата информация, която минава през уеб-страницата, като технологията Secure Sockets Layer (SSL). С цел използване на уеб страницата, Потребителите трябва да поддържат SSL-capable браузър, като например MS Internet Explorer 6.0 (или по-нова версия) или Netscape Navigator 7.0 (или по-нова версия).

Потребителят има право на достъп и на поправка на личните си данни, обработвани от "Е-СКАЙ", включително да иска изтриването и актуализирането им, да забрани представянето им на трети лица и др., при условията и по реда на глава V от Закона за защита на личните данни

От съображения за сигурност и с цел подобряване на обслужването, телефонните разговори, приемани от служителите в центъра за обслужване на клиенти на "Е-СКАЙ" се записват. В случай че не сте съгласни, моля прекъснете телефонния разговор.

Потребителят е съгласен "Е-СКАЙ" да запаметява ограничена информация за всяко търсене, направено от него и да използва тази информация също и за решаване на технически проблеми и за статистически цели.

Рекламации относно резервации и закупени билети, и туристически услуги могат да се подават в устна и писмена форма в срок от 14 дни от откриването на несъотвествието между закупената и договорената услуга. Рекламациите се подават от Потребителя направил резервация и/или ползувателя на услугите на "Е-СКАЙ", или от техен представител с нотариално заверено пълномощно както следва:

Адрес: "Е-СКАЙ" ООД, гр. София, 1612, ул. Софийски герой 1, ет.3,
Факс: 00 359 2 491 88 36
e-mail: oplakvane@esky.bg
чрез формата за контакт, достъпна тук

Потребителят се съгласява да обезщети "Е-СКАЙ", неговите служители, управители, агенти и партньори срещу всички вреди, възникнали в резултат на нарушаването на настоящите Общи условия.

В случай че "Е-СКАЙ" установи некоректно отношение у Потребителя, а именно, ако Потребителят е изпратил платежно нареждане с невярно, неистинско или подправено съдържание, и цялата дължима сума не е преведена по сметката на "Е-СКАЙ", то той дължи на "Е-СКАЙ" неустойка в размер на дължимата сума, както и "Е-СКАЙ" ще уведоми незабавно компетентните органи за опита за измама.

В случай, че потребителят след като е предоставил данни на кредитна или дебитна карта е спрял плащанията по нея и „Е-Скай” ООД и/или авиокомпанията не са получили дължимата сума, Потребителят дължи на "Е-СКАЙ" неустойка в размер на дължимата сума, както и "Е-СКАЙ" ще уведоми незабавно компетентните органи.

"Е-СКАЙ" не носи отговорност за щети, в резултат на форсмажорни обстоятелства и/или обстоятелства извън контрола на "Е-СКАЙ", като отменен полет, стачки на работниците и служителите на превозвача и/или летището, фалит или банкрут на авиокомпания или друг доставчик на туристически услуги, от който "Е-СКАЙ" купува съответната услуга или продукт.

"Е-СКАЙ" е само посредник между Потребителя и авиокомпанията, хотела, застрахователя или доставчика, с който урежда предоставянето на поръчаната от Потребителя услуга. Отговорността на "Е-СКАЙ" може да се ангажира само за вреди, възникнали от действията на "Е-СКАЙ" в периода от момента на приключване на резервацията до доставянето на билета, ваучера за хотелско настаняване, застрахователна полица или друга услуга, и не може да надвишава стойността на платената от Потребителя сума в полза на "Е-СКАЙ". "Е-СКАЙ" не поема никаква отговорност за преки или косвени вреди, възникнали преди, по време и след пътуването или ползването на съответната услуга, включително, но не само, телесни повреди, смърт, загуба на багаж, закъснение, несъстоятелност на изпълнителя на услугата и др.

 

 

При всеки възникнал спор, който не може да бъде уреден от настоящите общи условия, потребителите могат да се обърнат към следният орган за алтернативно решаване на потребителски спорове:
Обща Помирителна комисия към Комисията за защита на потребителите с адрес: гр. София 1000, пл. Славейков № 4А, тел. 02/ 9330 517, www.kzp.bg; e-mail: adr.sofia@kzp.bg
 
На следния адрес може да намерите и списък на всички органи за алтернативно решаване на спорове, нотифицирани от държавите-членки на ЕС, достъпен на Електронната платформа за онлайн решаване на спорове на Европейската комисия:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show

 

ПРАВО НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Правата на интелектуалната собственост върху интернет резервационната система, софтуерни продукти, документи и други материали, съдържащи се на тази уеб-страница, са на "Е-СКАЙ". Потребителят няма право самостоятелно или чрез трето лице да изменя, променя, подобрява, копира, възпроизвежда, адаптира, скрива, разкомплектова, превежда, преотдава, лицензира интернет резервационната система или каквато и да е част от съдържанието на уеб-сайта www.eSky.bg.

Потребителят не придобива права на интелектуална собственост и задълженията му остават и след като преустанови ползването на настоящата уеб страница и/или интернет резервационната система на "Е-СКАЙ", и/или Сиситемите за търсене и закупуване на хотелски резервации и застраховки.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Всички неуредени от настоящите Общи условия отношения ще се регулират от материалното право на Република България. Споровете ще бъдат разглеждани от компетентния съд.

В случай че някоя разпоредба от настоящите Общи условия бъде обявена от съдебен или друг компетентен орган за недействителна, останалите разпоредби запазват действието си.

"Е-СКАЙ" си запазва правото по всяко време и по собствена преценка да променя Общите условия, като промените влизат в сила от момента на публикуването им и имат действие за в бъдеще. По отношение на резервации, които са направени преди публикуването на Общите условия, се прилагат Общите условия, които са били действащи към момента на извършването на резервацията. Поради това Ви съветваме да запазите копие от Общите условия, които сте приели, т.к. отношенията между Вас и "Е-СКАЙ" ще се уреждат по тези Общи условия. Промяната на общите условия има действие за резервации извършени след влизането в сила на съответната версия на общите условия. "Е-СКАЙ" ще уведоми потребителите за промяната в Общите условия по електронен път.