Меню

Полети с прекачване

Полети с прекачване

Прекачванията по време на вашето пътуване са по-често срещани, когато полетът е до отдалечено или не толкова посещавано място.

Обикновено полетите от летище София до отдалечени дестинации са с прекачвания през големите европейски международни коридори като: Лондон Хийтроулетище Франкфурт, Шарл дьо Гол Париж, Барахас Мадрид, летище Мюнхен и др.

Изборът от много международни летища ви предоставя голям брой възможности за пътуване до всички точки на света. Това от своя страна обаче би могло да усложни закупуването на подходящ билет за всеки отделен сегмент. Именно поради тази причина, авиокомпаниите по света са обединили усилията си и работят заедно, за да могат да предложат на своите пътници удобни връзки за тяхното възможно най-бързо и безпроблемно пътуване.

Редовни авиокомпании

Редовните авиокомпании предлагат голям избор от връзки и често един полет е опериран от няколко авиокомпании.

Запомнете!

-  Обърнете внимание на това коя е авиокомпанията, която в действителност изпълнява полета ви. Ако имате предпочитания към определена авиокомпания, уверете се, че именно тя изпълнява полета. В сайта на eSky.bg тази информация е достъпна по време на резервацията.

- Информирайте се за визовите ограничения в страната на прекачване. За някои държави (например САЩ) се изискват транзитни визи за пътниците, сменящи полети на летище, намиращо се на територията на страната. Клиентите са длъжни сами да набавят цялата информация, както и необходимите документи (напр. визи), касаещи тяхното пътуване.

- Ако има закъснение или анулация на полет с прекачване, които водят до промяна на часа на пристигане до крайната дестинация, обикновено авиокомпаниите предлагат билет за следващия възможен полет или хотелско настаняване, в зависимост от правилата и политиката на авиокомпанията.

- Ако времето между двата полета е достатъчно дълго (повече от няколко часа) и разполагате с валидна виза, можете да напуснете територията на летището.

- В повечето случаи регистрираният багаж се транспортира директно между двата самолета, но понякога се налага пътниците да вземат багажа си и да го чекират отново за следващия полет. Информация относно необходимостта за повторно чекиране на багаж, ще получите на летището, от което стартира полетът.

- Обикновено полетите с прекачване са по-евтини от директните.

- Резервацията се третира като една и се издава по един самолетен билет за всеки пътник.

Вижте още: 

Комбо полети - новата изгодна възможност за пътуване със самолет

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!