Меню

Плащане на самолетен билет с кредитна карта

Плащане на самолетен билет с кредитна карта

Плащането с кредитна карта е най-бързият и надежден начин за плащане на самолетен билет. eSky използва технологията SSL (кодиран пренос на данни), с цел да осигури безопасно предаване на данни от кредитни карти по време на резервацията на полета. SSL е най-популярният метод за безопасно предаване на информация от кредитни карти, както и за пренасянето на поверителни данни в интернет. Можете да се уверите, че връзката е безопасна като проверите дали в момента на попълване на данните, адресът на страницата започва с https://.

Начинът на плащане се избира в процеса на резервация.

Ако изберете начин за плащане с кредитна карта, трябва да попълните формуляр с нейните данни – вид на картата, номер, валидност, код за сигурност и имена на картодържателя, както са изписани върху самата нея. 

Когато заплащате резервацията си с карта, плащането се извършва незабавно. Ако процесът завърши безпроблемно (картата е валидна, има достатъчно наличност и няма лимити, които да попречат на плащането), системата ще генерира резервационен номер, който ще бъде потвърждението за закупен самолетен билет. Този резервационен номер ще получите и на имейла си заедно с всички детайли на резервацията. При плащане с кредитна карта цената е гарантирана и не може да се промени във времето между резервацията и самото плащане, както е възможно да се случи при плащане с банков превод.

Плащане с карта можете да направите и по телефона, с помощта на нашите консултанти на 0700 15 355 или +359 2 955 75 80. Необходимите данни се дават по телефона. Нашите агенти са готови да отговорят на всякакви въпроси, свързани с плащането с кредитни или дебитни карти. Е-СКАЙ ООД се явява администратор на лични данни по смисъла на ЗЗЛД и обработва личните данни на потребителя само в изпълнение на своите задължения. Е-СКАЙ няма право да разкрива личните данни на потребителя на трети лица, освен в случаите, когато е нормативно задължен. 

Повече относно сигурността на личните Ви данни при плащане с кредитна карта можете да прочетете в общите условия на eSky - раздел VIII

Има ли допълнителна такса, когато се плаща с кредитна карта?

Нискотарифни авиокомпании

При някои нискотарифни авиокомпании плащането с кредитна карта се таксува допълнително. Например, авиокомпания Ryanair начислява такса за плащане в размер на €1.02. Таксата може да варира, в зависимост от вида на картата – VISA, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club и т.н. Размерът на таксата се определя директно от авиокомпанията и не зависи от eSky. Трябва да се отбележи, че много често авиокомпаниите прилагат тази такса на полет (сегмент), дори и те да са в една и съща резервация. 

За съжаление, таксата за транзакция не може да бъде избегната, дори и да плащате чрез банков превод. В този случай, след като eSky получи банковия превод, следва издаване на самолетен билет с кредитна карта на агенцията, което автоматично начислява такса за транзакция. За да проверите размера на всички такси, свържете се с наш консултант, тъй като правилата за тяхното изчисление за различните карти са различни за почти всички нискотарифни авиокомпании.

Редовни авиокомпании

При редовните авиокомпании не се начисляват допълнителни такси нито при плащане с карта, нито чрез банков превод. 

Вижте още:

Плащане на самолетен билет чрез банков превод

Получаване на самолетен билет

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!