Меню

Може ли цената на самолетния билет да се промени

Може ли цената на самолетния билет да се промени

За разлика от други видове транспорт, цените на самолетните билети са динамични и се променят под влиянието на редица фактори като сезон, маршрут, търсене и предлагане и тн.  

Нискотарифни авиокомпании

Нискотарифните авиокомпании са по-уязвими по отношение на възможност за промяна на цената на самолетния билет. Цената може да се променя изключително бързо, тъй като тези авиокомпании не са обвързани с глобалната резервационна система, както редовните. Поради това, когато плащате по банков път, цената не може да бъде гарантирана до издаване на самолетния билет.

Редовни авиокомпании

При редовните авиокомпании промените са по-малко динамични. При резервация ще бъдете информирани за крайния срок за закупуване на билета на съответната цена. Могат да бъдат променени летищните такси, таксата за гориво или обменните курсове. Освен това, редовните авиокомпании могат да променят (намалят) крайния срок за издаване на билета. Цената на веднъж закупен и издаден самолетен билет не може да бъде променена.

За да се сведе до минимум риска от повишаване на цената на билета, е най-добре да се използва кредитна или дебитна карта като метод за плащане. Така самолетните билети на нискотарифни авиокомпании се издават в момента, в който предоставите информация за картата и натиснете бутона за плащане.

Вижте още: 

Как да намерите най-изгодния самолетен билет

 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!