Меню

Електронен самолетен билет

Електронен самолетен билет

Електронният самолетен билет (e-ticket) представлява имейл, който се изпраща на електронната ви поща, след като сте завършили резервация и плащане, което се е отразило в нашата сметка. Електронният билет включва цялата информация за пътуването – резервационен номер, маршрут, авиокомпания, часове на излитане и кацане, времетраене и т.н.; данни за пътниците, както и линк за онлайн регистрация, ако такава е задължителна. От 1 юни 2008 всички авиокомпании, които са членове на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), издават електронни самолетни билети.

Не е задължително електронният билет да бъде разпечатван и представян на летището, тъй като той фигурира в системата на съответната авиокомпания. За ваше удобство можете да го разпечатате или да го имате наличен в телефона, за да са ви подръка резервационният номер и всички детайли на полетите. Задължителните документи, които трябва да носите на летището, са документ за самоличност и бордна карта.

Вижте още:

Мобилно приложение за самолетни билети

Групови пътувания

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно