Меню

Безопасни резервации и трансакции в eSky. Как се грижим за Вашата сигурност?

Безопасни резервации и трансакции в eSky. Как се грижим за Вашата сигурност?

Замисляли ли сте се някога как се грижим за безопасността на нашите потребители? Знаете ли какви технологии използваме, за да предпазим личните Ви данни? В този материал ще научите повече за мерките, които взимаме, за да се чувствате защитени и спокойни като наши клиенти.

Сигурност на онлайн плащанията през eSky

eSky използва едни от най-развитите технологии, осигуряващи най-високи стандарти на защита при обработването на онлайн плащането с карта. Ние използваме TLS технология, за да гарантираме безопасен трансфер на данни, когато се извършват плащания през сайта ни. TLS технологията гарантира пълна конфиденциалност при преноса на лични данни и данни от банкови карти. Може да се запознаете със сертификата по всяко време, като кликнете на иконата с катинарче в най-лявата част на адресната лента в браузъра Ви.

Политика за поверителност

Всички дейности на фирма eSky се извършват съобразно Закона за защита на личните данни, както и съобразно законите, отнасящи се до защитата на данни в интернет.

Анонимността, защитата от достъп на неупълномощени лица до лични данни, както и възможни загуби или унищожаване на поверителна информация, се охраняват от eSky, посредством технически и организационни защити. Предпазваме операциите си и с помощта на FPS (система за защита на картовите транзакции) и имаме строга политика за проверка и превенция на измамни трансакции.

С цел да се избегне злоупотреба или загуба на информация, служителите на eSky имат различни нива на достъп до информационните системи, според своите компетенции и длъжност.

Като част от сигурността на данните, с които боравят служителите, достъпът до офиса на eSky е строго контролиран чрез използване на персонални чипове и е под денонощно видеонаблюдение. Офисната сграда е с денонощна охрана и достъпът е строго контролиран.

Повече информация може да намерите в нашата Политика за поверителност

Лични данни

Личните данни, които изискваме от Вас, са ключови, за да извършим резервация на каквато и да било туристическа услуга. Информацията, необходима за извършване на плащане (банка издател, номер на кредитната карта, картодържател и т.н.), трябва да се въвеждат всеки път за всяка нова резервация, която правите.

eSky не съхранява данни за разплащателни карти, затова при всяка промяна или последващо добавяне на допълнителна услуга се изисква повторно въвеждане на данните от картата. Резервациите се извършват чрез технологията TLS, която позволява безопасен пренос на данни между браузъра и резервационната ни система.

Споделяне на лични данни с трети страни

Потребителят се съгласява eSky да предоставя личните му данни на доставчика, от когото е закупена съответната услуга (авиокомпания, хотел, доставчик на коли под наем, застраховател).

Също така потребителят се съгласява eSky да предоставя името и електронния адрес, който е посочил при извършване на резервацията, на трети лица, с които eSky има сключени споразумения за защита на личните данни на потребителите.

За да извършва своята дейност eSky работи със стотици различни доставчици на услуги (авиокомпании, хотелски доставчици, компании за коли под наем, застраховател и тн). В този смисъл детайлите, предоставяни от Вас при резервация (по-конкретно имена и електронен адрес), се предоставят и на самия доставчик на съответната услуга. eSky има сключени споразумения за защита на личните данни на потребителите с всеки един доставчик.

Нашите експерти извършват постоянен мониторинг на безопасността на личните данни на потребителите на eSky. IT системите се обновяват постоянно с оглед на съответствието им с GDPR стандартите. Правим всичко необходимо, за да гарантираме най-високата защита на Вашите лични данни. 

Нюзлетър

Потребителите на eSky могат да се запишат за безплатен бюлетин, изпращан по имейл. Нашите имейли включват изгодни предложения за пътуване, специални оферти, информация за нови продукти и събития, свързани с eSky и нашите партньори. Всеки може да оттегли съгласието си да получава нюзлетър, когато пожелае. Необходимо е само да кликнете на линка за отписване, поместен в края на всеки имейл, или като ни изпратите съобщение чрез контактната форма на сайта (Раздел: Контакти, Тема: Лични данни, след което избирате Обработка на лични данни - GDPR).

Системи за сигурност при плащане с карта

Плащането с карта е един от най-удобните начини за разплащане в интернет, поради факта, че не е необходимо да носите пари в брой навсякъде със себе си. Въпреки това, използването на карта за плащане засяга и сигурността на трансакциите. Банките и институциите в сферата на плащанията постоянно подобряват и разработват нови системи за сигурност. В момента едни от най-използваните системи за верификация са системите, използващи CVC/CVV кодове, прилагани при онлайн плащанията.

3D защита

За да осигурим най-високо ниво на защита при онлайн плащания, използваме допълнителна система за авторизация, наречена 3D Secure. Затова, когато извършвате онлайн плащане, може да бъдете препратени към сайта на Вашата банка.

Първо ще се визуализира диалогов прозорец “3D Secure Card Payment”. След което е необходимо да се впишете в системата за онлайн банкиране на Вашата банка. След това ще получите известие чрез мобилното приложение или текстово съобщение с подробности за трансакцията, както и код, който трябва да се въведе в специалното поле на страницата с 3D Защита. Потвърждението за плащане се генерира единствено след като този код е въведен.

Отделните процедури за потвърждение на плащането може да бъдат различни в зависимост от банката, но винаги наподобяват процеса, използван за вписване в услугите за онлайн банкиране.

Системата за 3D Защита е безплатна и е достъпна с разплащателни карти Visa и MasterCard.

Как се случва онлайн плащането?

На първо място клиентът въвежда данните от своята карта – вид карта, номер на картата, дата на валидност, CVV код и име на картодържателя. Тази информация се изпраща на банката издател на картата за верификация. Възможно е да Ви бъде поискано допълнително потвърждение, като описаното по-горе.

TLS Технология

TLS (Transport Layer Security) технологията представлява специални криптографски протоколи, които осигуряват сигурност на комуникацията в интернет. Когато видите иконката катинар в лявата част на адресната лента на браузъра Ви, това означава, че данните Ви за плащане са криптирани. 

TLS технологията се използва от момента на предоставяне на данните до самия край на процеса по резервация. 

Какво още правим за Вашата сигурност?

Вашата сигурност и доверие са най-важните ни ценности. Затова полагаме неимоверни усилия да развиваме IT системи, които да отговарят на най-високите стандарти за безопасност. Сайтът минава през редовни проверки на сигурността както от вътрешни инженери по безопасност, така и от външни специалисти. Тези независими одити редовно потвърждават, че изпълняваме стриктно критериите, заложени в Payment Industry Standard PCI-DDS страндартите.

Вижте още: 

Грижа за сигурността преди заминаване 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!