Меню

Пушене на борда на самолета

Пушене на борда на самолета

Пушенето, както и всичко друго, произвеждащо дим или пламък на борда на самолета, е строго забранено. Това правило е въведено преди 25 години, като до края на 90-те е възприето от почти всички авиокомпании. Нарушаването на тази забрана може да доведе до солидна глоба, а в някои държави дори да Ви подведе под съдебна отговорност.  

Позволено ли е пушенето на електронна цигара в самолета?

Електронната цигара е устройство, имитиращо пушене, познато в три вида – цигара, пура или лула. Смята се за преносимо електронно устройство, тъй като в повечето случаи се задейства с помощта на литиеви батерии. Според разпоредбите на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), превозването на такива устройства, както и батериите им, в регистрирания багаж е забранено.

Забрана за превоз на електронни цигари в ръчния багаж няма. Препоръката на IATA към всички авиокомпании е използването им на борда, както от пътниците, така и от членовете на екипажа, да бъде забранено. 

Вижте още:

Колко цигари можете да превозвате в самолета

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!