Меню

Трябва ли да разпечатам самолетния билет, застраховката или хотелския ваучер?

Трябва ли да разпечатам самолетния билет, застраховката или хотелския ваучер?

Често получаваме въпроси, свързани с документите за пътуване, издавани и изпращани от нас по електронен път, и по специално – необходимо ли е те да бъдат разпечатани и носени по време на пътуването. Отговорът не е еднозначен, затова ще разгледаме различните документи поотделно.

Самолетен билет

Тъй като вече всички авиокомпании издават електронни самолетни билети, които фигурират в техните системи, не е необходимо да представяте разпечатано копие на самолетния билет. За ваше спокойствие можете да го разпечатате и вземете със себе си на летището, тъй като той съдържа информация за полета, която може да ви е полезна – напр. там ще пише точното разписание на полетите ви, терминали на излитане и кацане и тн. Но като цяло самолетният билет не е задължителен документ при явяване на летището и качване на борда. Той може да ви послужи, ако решите да използвате машините за самостоятелно чекиране, тъй като там е изписан и номерът на резервацията ви. Задължителните документи при пътуване със самолет са единствено документът за самоличност, виза, ако е необходима, и бордна карта, която може да бъде както в хартиен, така и в електронен вариант.

Застраховка

Застрахователната полица се изпраща на електронната поща, посочена по време на резервационния процес, в рамките на 48 часа, след като плащането се отрази по банковата сметка на eSky. За резервации, платени с кредитна карта, полицата ще бъде изпратена веднага след процеса на резервация и изтегляне не сумата от картата. Застраховката е документ, който задължително трябва да разпечатате и да носите със себе по време на цялото пътуване. В някои случаи може да ви се наложи да я представите, а освен това ще имате подръка цялата информация, която тя съдържа.

Хотелски ваучер

Хотелският ваучер, който ще получите от нас на посочената електронна поща, е официалният документ за вашето хотелско настаняване. И макар че в много случаи регистрацията в хотела става само с документ за самоличност, ние съветваме хотелският ваучер задължително да бъде разпечатан и да бъде представен на регистрационното гише в хотела. 

Всякакви ваучери за други услуги, като трансфери, рент-а-кар и др. също препоръчваме да бъдат разпечатани и носени по време на пътуването. На много места можете да покажете електронния им вариант в телефона си, но за съжаление, все още, не навсякъде. 

Виж още:

     

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!