Меню

Колко и какъв багаж е включен в цената на билета ми?

Колко и какъв багаж е включен в цената на билета ми?

Багажът при пътуване със самолет може да бъде ръчен и регистриран. Ръчният багаж е този, който взимате със себе си на борда, а регистрираният се пренася в багажното отделение на самолета. Всяка авиокомпания прилага свои индивидуални правила за размера, теглото и количеството позволен ръчен и регистриран багаж.

Почти винаги, в цената на билет на нискотарифните авиокомпании е включен само ръчен багаж, а регистриран може да бъде добавен срещу допълнително заплащане. До скоро почти всички редовни авиокмпании имаха включен в цената поне 1 брой регистриран багаж, но това постепенно започна да се променя. Към момента повечето редовни авиокомпании като Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian Airlines, KLM и други предлагат и по-ниски тарифи по някои свои маршрути, в които не се включва регистриран багаж. 

Виж повече за тарифите без багаж

eSky ви предоставя информация за това какъв багаж е включен в цената на билета още по време на резервацията му. На втора стъпка, след като сте избрали конкретен полет, под полето за данни на пътниците, ще видите текст "Брой и размери на багажа", на който, кликайки, ще ви се отвори прозорец с информация за включения в цената багаж.

При нискотарифните авиокомпании, както и при някои редовни, ще имате възможността още в този момент да добавите регистриран багаж, като системата ще добави съответната такса към крайната цена на резервацията.

В някои случаи на полет с редовна авиокомпания, когато сте избрали по-ниска тарифа (без багаж), няма да можете да добавите такъв при резервация, а само след свързване с наш консултант по телефона в последствие.

Информация за количеството багаж, включен в цената на билета ви, можете да откриете и в имейла за потвърждение, който сте получили от нас след резервация. Там ще са описани и неговите максимално допустими размери и тегло.

Обща информация за ограниченията за багаж на по-популярните авиокомпании у нас, можете да видите в статията Тегло и размери на багажа в нашия туристически пътеводител.

Приятен полет!

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!