Меню

Как да намеря най-евтиния полет

Как да намеря най-евтиния полет

Ето няколко основни принципа, които да следвате при търсене на евтини самолетни билети:

Сравнявайте офертите на различни авиокомпании (търсене на самолетни билети) – използвайте нашата търсачка за полети, която включва предложенията на над 600 авиокомпании – какато редовни, така и нискотарифни.

Изберете гъвкаво търсене – ако датите на Вашето излитане и връщане не са точно фиксирани, изберете опцията Търсене +/- 3 дни. Системата ще ви покаже полети 3 дни преди и 3 дни след избраните дати и така ще имате възможност да изберете най-евтиния вариант.

Проверете актуалните промоции (промоции на самолетни билети) – винаги следете промоциите, ако искате да намерите евтин полет. Посещавайте често сайта на eSky, където на страницата с промоции винаги ще откривате най-евтините предложения за полети до най-различни дестинации, които се обновяват постоянно.

Резервирайте от по-рано – добре е да резервирате самолетните си билети няколко месеца предварително, когато цените им са по-ниски, особено ако смятате да пътувате по време на празници. В сезон на отпуски, дълги почивни дни или празници, много хора планират пътуване със самолет и това води до значително покачване на цените. В повечето случаи, колкото по-рано си закупите билет, толкова по-малко ще платите за него.

Спестете си допълнителните услуги – много нискотарифни превозвачи предлагат услуги като превоз на регистриран багаж, регистрация на летището, приоритетен бординг, допълнително място за краката и други срещу допълнително заплащане. Това би могло значително да повиши крайната цена на билета, така че, ако можете, спестете си ги. 

Избягвайте да пътувате в най-натоварените периоди – по възможност избягвайте пътувания в пиковите периоди – ваканции, празници, дълги уикенди. Тогава билетите са най-скъпи. Също така, обикновено билетите са най-евтини в средата на седмицата (най-често вторник–сряда).

Проверете всички летища (летища) – ако живеете в близост до няколко летища, сравнете цените на полетите от всички тях. По същия начин, ако в дестинацията, до която пътувате, има няколко летища, проверете цената на полетите до всички тях. При търсене на полет, в полето До град (летище): изберете „всички летища“ и системата ще търси полети до всички летища в рамките на града. 

Не забравяйте разходите за трансфер от и до летището – някои летища са доста отдалечени от центъра на града. Направете си сметка как ще се придвижите от летището до центъра и обратно и колко ще Ви струва това, защото може да се окаже, че ще платите по-висока цена, отколкото ако изберете малко по-скъп полет до друго летище.

Застраховайте се (застраховка за анулация на билет) – ако планирате пътуването си много по-отрано, направете си затраховка за анулация на билет. Така, ако в последствие се окаже, че не можете да пътувате, поради заболяване или злополука, застрахователят ще Ви възстанови сумата по неизползвания самолетен билет.

Абонамент за нюзлетър – абонирайте се за нашия информационен бюлетин и ще получавате най-горещите промоции и специални оферти директно на Вашата електронна поща.

Не чакайте – ако сте намерили подходящ полет на ниска цена, не отлагайте закупуването му. Промоциите на полети са изключително нетрайни, а местата по тях винаги са ограничени, така че, имате възможност, резервирайте промоционалния самолетен билет веднага.

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статия ти харесва, но смяташ, че липсва дадена информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно