Меню

Търсене на полети от Тонга до Португалия

Покажи филтри

Португалия

 • Лисабон
 • Порто
 • Фаро
 • Фуншал
 • Понта Делгада
 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Океанариума

  Тук се намира най-големият аквариум в Европа, дом на огромно разнообразие от морски видове – от пингвини и акули, до мекотели, корали и амфибии, или общо 16 хил. екземпляра от над 450 вида.  

 • Мостове

  Двата моста над река Тежу са символите на Лисабон. По-популярният е мостът „25-ти април“, a “Васко да Гама“ е най-дългият мост в Европа. Разходете се по някой от тях, за да се насладите на простора и пленителните гледки, които се разкриват от тях. 

 • Фадо

  Непременно посетете някоя малка гостилница в Лисабон (tasca), където да послушате така известния жанр в традиционната португалска музика – фадо. Той е създаден в началото на XIX в. и играе важна роля в самосъзнанието на португалците. 

Забележителности на Лисабон

Разположена на седем живописни хълмчета, гледащи своето очарователно отражение в най-дългата река на Пиринейския полуостров, столицата на Португалия е повече от впечатляваща. Цветен, живописен, артистичен, град, нашепващ необикновени истории – той оставя частица от себе си у всеки, който го посети.

Музеите на Лисабон съхраняват и разказват богатата история и култура на португалската столица. Морският музей е подходящ за малки и пораснали деца, които се вълнуват от богатата откривателска история на Португалия. Casa-Museu Dr. Anastácio Gonçalves пък е истинско скрито съкровище на изкуствата.

За да се насладите напълно на красивата каменна архитектура, вземете екскурзовод или направете сами своята обиколка из града, като задължително посетите Паметника на откритията, Манастира „Жеронимуш“, Белемската кула и замъка „Сан Жоржи“.

Площад „Росио“ е мястото за срещи още от Средновековието. Тук можете да прекарате приятни часове в компанията на свеж въздух и ароматно кафе, а националният театър се намира съвсем наблизо.

На пропускайте да посетите живописният квартал Алфама, където можете да се разходите по красивите стръмни улички и да послушате традиционна португалска музика (Фадо) в някое от многобройните заведения.

Едно от най-големите очарования на града – старовремските трамваи, които се поклащат и проскърцват из живописните улички от сутрин до вечер, са също невероятен начин да се насладите на красивия Лисабон.