Меню

Търсене на полети от Тонга до Обединени Арабски Емирства/ ОАЕ

Покажи филтри

Обединени Арабски Емирства/ ОАЕ

 • Дубай
 • Абу Даби
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Дирхам (AED)

 • Хотелите на мечтите

  Известно е, че Дубай е единственото място, където можете да се настаните в 7-звезден хотел. Дали това е просто маркетингов трик или не – няма значение, тъй като луксът и обслужването са извън всякакви представи за категоризация. 

 • Шопинг

  Дубай е кралят на пазаруването в региона. Със своите огромни и наистина изобилни молове, със своите традиционни пазари (сукове) и сравнително изгодни цени, Дубай приветства шопинг маниаци от цял свят. 

 • Порядки

  В Дубай не се предлага алкохол. Можете да си закупите такъв само от безмитните магазини, от хотела или в нощните клубове. Можете да се обличате какато пожелаете и дори да плажувате по бански, но целуването на обществени места е забранено.

Забележителности на Дубай

Дубай е място, където човекът е реализирал доскоро немислими идеи. Тук световните рекорди изобилстват – най-високата сграда в света Бурж Халифа (феноменалните 829.5 м), най-големият МОЛ – Дубай МОЛ, най-големият фонтан, най-луксозният хотел – Бурж Ал Араб, най-големият изкуствен остров, най-скоростният асансьор и още много най-най. Като цяло инфраструктурата е забележителна сама по себе си, а настоящите и бъдещи проекти ще превърнат града в още по-свръхмодерно място – съвсем наскоро Дубай стартира грандиозен строителен проект, който се очаква да надхвърли височината на досегашния световен първенец – Бурж Халифа точно с един метър.

Изкуствените палмови острови са забележителни, както погледнати отгоре, така и като място за разходка. Голф игрищата никнат като гъби, стремейки се да угодят на по-богатите туристи, а редица увеселителни паркове очакват семействата и любителите на екстремни емоции. И ако си мислите, че карането на ски на 45 градусова жега е оксиморон, то вижте една от най-големите ски писти в света Ski Dubai.

Плажовете на Дубай са оживени, пулсиращи в игри, пикници и всякакви водни спортове. И докато небрежно събирате тен под жарките слънчеви лъчи в компанията на разхладителен коктейл, не забравяйте, че горнището е абсолютно задължително, а прашките не са препоръчителни.

Сафари в пустинята и бедуински лагер са задължителна атракция при посещение на Дубай. А изумителният Абу Даби е само на един час път с кола.