Меню

Търсене на полети от Австрия до Френска Полинезия

Покажи филтри

Френска Полинезия

 • Бора Бора
 • Папеете
 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC -10
  Валута: CFP франк (XPF)

 • Перлен пазар

  Ако така или иначе сте стигнали Френска Полинезия, то трябва да се възползвате от Таитянския пазар за перли, който предлага едни от най-добрите екземпляри в света. Първоначално започнало като малък семеен бизнес, днес това начинание се е разраснало до няколко ферми, в които се отглеждат и след това обработват в различни цветове и размери истински бижута.

 • Аква Сафари

  Бора Бора е популярна дестинация със своето водно сафари. Дори да не ви бива в скуба дайвинга и други подобни спортове, може да изпробвате това изживяване. Със специалния шлем за гмуркане, ще се потопите 3 метра под водата, заобиколени от цветни риби, водорасли и различни видове морски растения и животинки, без дори да си намокрите косата.

 • Изкуство

  В село Ваитапе се намира местната галерия, която представя творчеството на 10-на  художници от региона. Картини с акрилни, маслени и водни бои, литографии, постери, дърворезби и други произведения красят стените и залите.

Забележителности на Бора Бора

Със сигурност, когато чуете Бора Бора, си представяте екзотичен остров, сред необятни тюркоазеносини и кристални води. Определено ще бъдете прави, ако смятате така, но все пак Бора Бора е малък остров във Френска Полинезия, намиращ се на северозапад от Таити (в Тихия океан). Но не точното географско положение ще запомните, а сините лагуни, кораловият риф и преливащите се синьо-зелени нюанси на природата.

Плажът Матира често е определян като един от най-добрите в света – около 2 км бял пясък в южния край на Бора Бора, маркиран от палмови дървета и имащ за фон свежи зелени хълмове. Това е единственият обществен и безплатен плаж на острова. Мястото е подходящо за спокойно плуване, морското дъно е гладко, без камъни и корали, на които може да се подхлъзнете или одраскате.

Планината Отеману се забелязва от всяка точка на Бора Бора. Черните ѝ склонове контрастират на фона на зелените хълмове, сините води и небе, които я обграждат. Тя напомня, че Бора Бора е сформиран в резултат от вулканична активност. В случай, че обичате планинските спортове, може да се включите в изкачването ѝ.

Популярни авиокомпании по маршрут Австрия - Френска Полинезия