Меню

Търсене на полети от Виктория

Покажи филтри

Виктория (Канада)

 • Обща информация

  Официален език: Английски, френски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Канадски долар (CAD)

 • Паркове и градини

  На 22 км от центъра на града се намират прочутите градини Бътчарт. Можете да се разхождате с часове сред феерията от цветове и аромати. Най-посещавани са италианската, японската, розовата и потъналата градини. Градината на пеперудите отглежда около 75 вида тропически пеперуди, заедно с риби, земноводни и птици от екзотични места.

 • Зоопарк за буболечки

  Тази забележителност не би се харесала на всеки, но по-любознателните ще оценят разнообразието, което Зоологическа градина Виктория за насекоми и паяци предлага.

 • Замъкът Craigdarroch

  Това величествено имение е било построено от шотландски петролен магнат през 1890 г. Днес то е музей със всичките си 39 стаи, като в тях все още са запазени много от принадлежностите, които навремето богатото семейство са използвали.

Забележителности на Виктория

Канадският град Виктория е удобно разположен на южния край на остров Ванкувър, обграден от планини и повлиян от топлото течения на Северния Тих океан. Това създава един мек и приятен климат на фона на общия, характерен за Канада. Парковете и градините на този красив град са вечно зелени и приканващи за разходка. Виктория е столица на провинция Британска Колумбия, но въпреки това е спокоен и тих град, без небостъргачи и големи административни сгради или финансови центрове. Чарът му се крие в централната част около пристанището, която е издържана в сгради с викториански стил. В някои от хотелите в района се предлага традиционния чай в 17:00 ч.

Кралският музей на Британска Колумбия е най-добрият природо-научен музей в страната, представящ експозициите си, влияейки на възприятията с гледки, звуци и аромати. Там ще можете да се разходите из дъждовна гора, да видите типични за западното крайбрежие животни, да се посветите в тайнствата на древни ритуали или да се сблъскате с това, което са усетили първите европейски заселници по тези земи.

Fairmont Empress Hotel е най-голямата архитектурна забележителност на Виктория. Сградата на хотела е построена през 1908 г. и прилича на истински замък. В северната част на хотела се намира колекция от миниатюри, пресъздаваща важни исторически събития, която може да се разгледа и от хора, които не са гости. В близост се намира и сградата на местния парламент, която е особено атрактивна, когато се стъмни, заради множеството лампички по нея, които празнично греят.

Полезна информация за летищата във Виктория

Популярни авиокомпании, опериращи от Виктория

Полетно разписание: Виктория (Канада)