Меню

Aeroflot полети от Варна до Санкт Петербург

Покажи филтри

Санкт Петербург

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Музей за уединение

  Ермитажът, който днес е един от най-известните музеи в света, е бил построен по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името му на френски означава „място за уединение“, защото именно за това е искала да го използва руската владетелка.

 • Най-дълбокото метро

  Метрото на Санкт Петербург е най-дълбоко прокопаното в света, защото минава под река Нева. Днес то се състои от пет линии, които се пресича в центъра на града.

 • Кога да посетим града?

  Зимата е най-дългият сезон, като за нейната сурова мразовитост се носят легенди. Затова най-подходящото време за посещение са месеците юни и юли, когато е приятно топло, докато през август валежите са повече. 

  През 2018 година градът ще приеме и футболни фенове от цял свят заради предстоящото Световно първенство по футбол. Те ще могат да посетят най-новото ултра модерно съоръжение - "Санкт Петербург Арена". Капацитетът на стадиона е 68 хиляди места, а цената му възлиза на 24 млрд. рубли. На "Санкт Петербург Арена" ще бъдат изиграни седем мача от Световното първенство, един от които ще бъде 1/2 финал. Запалените фенове на футбола ще имат възможността да видят едни от най-добрите футболисти - Меси и Неймар, чиито мачове от груповата фаза ще бъдат изиграни именно там. 

   

Забележителности на Санкт Петербург

Повече от два века Санкт Петербург е бил центърът на Руската империя. На всяка крачка из града се забелязва грандиозната идея, която е въплътена в архитектурата и градоустройството на северната руска столица. Дворци, катедрали, крепости, мостове – всичко излъчва царственост.

Едно от нещата, с които градът е известен са Белите нощи. Градът се намира близо до арктическия кръг, което е причина нощите да остават светли за 5 дни всяка година, въпреки че слънцето залязва. Река Нева и нейните ръкави, които преминават през центъра на града, формират до голяма степен неговия емблематичен облик и е причина да бъде наричан „Венеция на Севера“.

Църквата „Спасителят на кръвта“ е навярно най-сниманата и разпознаваема забележителност на града, заради пъстрия си и богат екстериор, но във вътрешната си част е не по-малко впечатляваща. Една от най-скъпите улици в Русия е Невски проспект, която е дълга около 4,4 км. Дори само да разглеждате бутиците, си заслужава да се разходите.

Музеят Куцкамера е най-старият в града. Той е посветен на различните народи и култури, като в него също се съхраняват експонати на хора с редки аномалии. Музеят е популярен и затова, че на посетителите се дава по чаша водка. Други интересни музеи са: Къщата на Пушкин, Музеят на руската водка, Музеят на водата, Музеят на космонавтиката и ракетните технологии, Руският музей на изящните изкуства и др.

Полезна информация за летищата

Варна Санкт Петербург

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Санкт Петербург

Полетно разписание:

Варна Санкт Петербург