Меню

Търсене на полети от Трухильо

Покажи филтри

Трухильо

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Люлката на цивилизацията

  Трухильо е столицата на marinera - най-популярният и смятан за национален танц в Перу. Ако сте фен на горещи ритми и експресивна хореография, посетете града в края на януари, когато се провежда фестивалът на танца маринера.

 • Бърз урок по история

  В близост до университета може да откриете най-дългата мозайка в света, която разказва историята на северната част на Перу. Просто трябва да я видите.

 • Пясъчен бординг

  Недалеч от Трухильо е лагуната Conache. Това е идеалното място не само за плуване в приятна обстановка, но и за пясъчен бординг. Можете да наемете борд и да получите урок с инструктор.

Забележителности на Трухильо

Сърцето на града и историческият му център са улиците Plaza de Armas и Pizarro и Ayacucho. Там можете да видите ярката жълта фасада на катедралата от 17 век и Паметника на свободата, най-красивите вили (казони), както и други колониални сгради, удивителни със своите стилни, цветни стени и орнаментирани коридори. Интересни примери са Casa Tinoco, Casa Calonge, Casa Ganoza и Casa Emancipation. Обърнете специално внимание на декоративните железни елементи, характерни за архитектурата на Трухильо. Районът е пълен с магазини и сергии, предлагащи качествени местни стоки, като ръчно изработени кожени обувки, колани и чанти.

Най-често градът се посещава, поради близостта му с два големи археологически обекта, представящи начина на живот на цивилизациите Мочица и Химу в периода преди Колумб. Там се е намирал най-големият метрополис на древния свят. Построен е от изсушени на слънце "чан чан" тухли. Внимание привличат грандиозните пирамиди, изработени от същия материал, храмът и административните сгради на Huaca de la Luna y Sol. Малко по-далеч, на около 50 км от града, ще откриете археологически комплекс, наречен El Brujo, както и музеят Cao, който разкрива историята на района преди населението на инките.

Типичното ястие за Трухильо се нарича ceviche или cebiche. Представлява салата, приготвена с пет съставки: фино нарязани рибни филета, лимон, лук, сол и чили. Доказано е, че рецептата произхожда от народа на Мока и е на поне 2000 години. Други регионални деликатеси включват шамбар - супа, направена основно от боб и пушена шунка, поднесена с печена царевица (типично ястие за понеделника) и sopa teologa - пуешко или пилешко месо с хляб, картофи, мляко и сирене. Трябва също да поръчате от местния черен боб с чесън, сусамово семе и чили.

Полезна информация за летищата в Трухильо

Популярни авиокомпании, опериращи от Трухильо

Полетно разписание: Трухильо