Меню

Ryanair полети от Тел Авив до Карлсруе

Покажи филтри

Карлсруе

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Ветрилообразният град

  Карлсруе е наричан ветрилообразният град, заради начина, по който са проектирани улиците и тяхното разположение спрямо палата на основателя му Карл III Уилям.

 • Отстъплението на Карл

  Зад основаването на града стои идеята на Карл III Уилям да се оттегли в него и да живее спокойно там. От там е и произхода на името му.

   

 • Достъп до града

  Най-близкото летище, Baden Airpark, се намира на 40 километра от града. През седмицата можете да стигнете от него до центъра на Карлсруе с автобус, но е добре да знаете, че няма курсове през почивните дни.

Забележителности на Карлсруе

Карлсруе е град, разположен в югозападна Германия, на около 20 километра от границата с Франция. Той принадлежи към региона Баден-Вюртемберг. Една от най-разпознаваемите сгради е дворецът Карлсруе. Построена е през 1715 г., а днес служи като седалище на двете най-важни съдилища в страната - Федералният конституционен съд и Федералният съд.

Най-трудният период за Карлсруе е в края на Втората световна война, когато в резултат на съюзническите нападения, повечето сгради в Стария град са унищожени. След войната градът е възстановен и днес е популярен със своята академична среда. Може да се похвали с най-стария технически университет в Германия, понастоящем наричан Институт за технологии Карлсруе. Там се намира също и най-малкият германски университет - Академията за изящни изкуства, която се счита за едно от най-престижните училища от този тип в цялата страна.

Със сигурност ще минете през Главния площад, където се намира гробницата на основателя на града - Карл III Уилям. В центъра на града ще попаднете на много ресторанти, сред които и типично немският - EigenArt (ул. Hebelstrasse №17), оценяван като един от най-добрите в града, според туристите. Ако си падате повече по скарата, отидете в Bratar на ул. Erbprinzenstrasse №27. Дори за любителите на азиатската кухня има подходящо предложение – ресторант Yangda на ул. Kaiserstrasse №114.

Хълмът Turmberg ще ви предложи страхотна панорама към целия Карлсруе. Освен природна гледка, ще видите също руини на замък.

 

Полезна информация за летищата

Тел Авив Карлсруе

Популярни авиокомпании по маршрут Тел Авив - Карлсруе