Меню

Търсене на полети от Тиват

Покажи филтри

Тиват

 • Обща информация

  Официален език: Черногорски, сръбски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Островът „Св. Марко“

  Малкият зелен остров в близост до бреговете на Тиват може да се посети чрез някое от речните таксита или лодка под наем. В днешно време тази дестинация е подходящо за любопитните туристи, защото повечето съоръжения там са изоставени от години. Все пак гледката към Тиват и възможностите за водни спортове си заслужават.

 • Големият градски парк

  Зеленият оазис, както още е наричан, се намира до плажа Прзно и трудно може да се обиколи и разгледа внимателно наведнъж. Той включва най-голямата ботаническа градина в Южна Адриатика.

 • Горня Ластва

  Селцето в непосредствена близост до Тиват е запазило уникалната си атмосфера през времето, която се подсилва от каменните къщи, пейки и площад. Там се провежда августовски фестивал, свързан с местните занаяти, музика и кулинария.

Забележителности на Тиват

Черногорският град е новоизгряващата звезда на местния туризъм. Все повече туристически агенции включват в екскурзионните си програми уютното и красиво градче. Тиват не се слави с добре запазен стар град и голям интерес, като своите близки градове Котар и Будва, но затова пък е подходящ за хора, които наистина искат да релаксират или за артистични натури, търсещи своите музи.

Пристанище „Черна гора“ е плод от инвестициите на канадски бизнесмен, който превръща останалите от някогашна Югославия съоръжения в петзвездно пристанище с места за общо 630 плавателни съда от различен ранг. Всякакви услуги, свързани с ремонт и освежаване на лодки и кораби се предлагат от модерното пристанище. В допълнение към това, около него изникват хотели, ресторанти и специализирани магазини за водни спортове и други активности за свободното време.

Лятната вила „Бука“ е любимата забележителност на Тиват. Намираща се в самия център, ренесансовата къща с елементи на готика е била собственост на благородно семейство. Целият комплекс се състои от пет отделни постройки – основна резиденция, къща на икономите, църква, параклис, посветен на „Св. Михаил“ и голяма веранда близо до входа, която се е използвала за различни поводи. Всичко това е построено предимно от камък и е обградено от такива стени.

Днес основната резиденция служи за галерия, а през лятото градината се превръща в открита сцена. По време на натоварения туристически сезон там се провеждат изложби, нощ на поетите и други подобни културни събития.

Полезна информация за летищата в Тиват

Популярни авиокомпании, опериращи от Тиват

Полетно разписание: Тиват