500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at [no address given] to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

Търсене на полети от Тбилиси до Хераклион

Покажи филтри

Хераклион

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Използвайте скутер

  Като типичен древен град Хераклион има тесни и извити улички. За да избегнете задръстванията, трудното придвижване и търсенето на място за паркиране, наемете скутери и се движете "по критски". 

 • Изгубете се

  Няма по-добър начин да усетите атмосферата на Хераклион, от този да захвърлите картата и да влезете смело в лабиринта от улици на Стария град. Не се страхувайте да се изгубите в града, това е най-сигурният начин да откриете нови и интересни места. 

 • Поръчайте си пътуване

  Няколко фирми в Хераклион са специализирани в организирането на екскурзии по специална поръчка. С тях ще видите най-интересните неща - исторически обекти, природа или местни традиции и култура по ваше желание.

Забележителности на Хераклион

Древният критски град Хераклион дълго време е бил в сянката на двореца Кносос, издигнат през далечната 824 г. от Сарацин. Той е позволявал на пиратите да атакуват идващите от Византия кораби, използвайки пристанището му. Век и половина по-късно византийците завладяват града, опустошават го като вид отмъщение и поемат местната власт. Допреди това историята на Хераклион включвала спокойното венецианско управление. Този период, както и турското влияние по-късно, могат да бъдат забелязани и в архитектурата на града.

В границите на града няма плаж, който може да се използва, а само крайбрежна улица, която е идеална за разходки. Но на изток, точно зад стадиона Pankritio, се простира дълъг пясъчен плаж, където можете не само да съберете тен, но и да практикувате различни водни спортове – уиндсърфинг, кайтсърфинг, водни ски или каране на моторна лодка. Градчето Агия Пелагия, намираща се само на 25 км източно от Хераклион, предлага перфектни условия за гмуркане. Необходимите пособия може да намерите и на място, отдавани под наем.

Няма да се чудите дълго какви сувенири да си вземете от Хераклион. Най-ценни са местните продукти – маслини, маслинова паста, зехтин, сапун и козметика, приготвени със скъпоценното олио. Узо се продава в бутилки с различен размер. Няма начин да останете безразлични пред местните сладкарски изкушения. На всичко това ще попаднете на търговските улици - Odos Dedalou и Odos 1866.

Гърция е известна с вкусната си кухня и специалното отношение към храненето. Местните домакини се отнасят изключително сериозно към ангажимента си да нагостят подобаващо гостите. Храната трябва да е така вкусна, както ако е приготвена от майка ви. В ресторантите, баровете и традиционните таверни порциите са огромни, а алкохолът се разлива на око. Вечеря в добра компания с гледка към морската шир и глезещи небцето морски дарове на скара, придружени от чаша вино или узо е перфектният сценарий за всяка ваша вечер в Хераклион.

Ако сте от хората, които смятат, че сънят е загуба на време, останете в Стария град след 00:00 ч. Ще ви подскажем, че той не спи. Отбийте се за едно или повече питиета през DrinkEasy на ул. Sapoutie, до Археологическия музей. Често в баровете наоколо има музика на живо.

Полезна информация за летищата

Тбилиси Хераклион

Полетно разписание:

Тбилиси Хераклион

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хераклион

Търси хотели в Хераклион