Меню

Търсене на полети от Шарм ел Шейх

Покажи филтри

Шарм ел Шейх

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • Звездна приказка

  Типично за Шарм ел-Шейх е организираното съзерцаване на нощното небе в пустинята. Ваши гостоприемни водачи са бедуините, които щом залезе слънцето, ще ви обяснят как да „прочетете“ небето през телескоп.

 • Храмове

  Двата най-значими храма на града са джамията Ал-Мустафа с мраморна фасада и Небесната катедрала, която принадлежи към коптската църква.

 • Делфинариум

  Повечето големи хотели в курорта работят с Делфинариума и предлагат удобен транспорт до там, където ще имате възможност да плувате с делфините и да играете с тях.

Забележителности на Шарм ел-Шейх

До 70-те години на миналия век, Шарм ел-Шейх е обикновено рибарско селце, което постепенно се превръща в един от водещите плажни курорти на Египет. Доста горещо през лятото и приятно топло през зимата, времето помага на града да затвърди позицията си на туристическият магнит на Синайския полуостров.

Националният парк „Рох Мохамед“ включва някои от най-добрите места за гмуркане в света, великолепни плажове, мангрова гора и солено езеро. Рифът Йоланда е топ дестинация за гмуркачите из Червено море. Той се е образувал от потънал кораб през 1980 г. Природният парк се намира недалеч от Шарм ел-Шейх и затова туристите обикновено избират да посетят и него.

Със своя бял пясък и многобройни палми, заливът Наама е епицентърът на курортния живот на Шарм ел-Шейх. Там ще намерите редица магазини за сувенири, ресторанти и кафенета. На север от залива Наама, се намира и Заливът на акулите, където са разположени по-скъпите хотелски комплекси.

Старият пазар Шарм е мястото, където в изобилие се срещат блещукащи арабски лампи, ароматни наргилета, изящни дърворезби, екзотични подправки и какво ли още не. Най-добре е да го посетите по залез слънце, когато непоносимата жега се е скрила и може да пазарувате на спокойствие. Бонус са евтините и приятни заведения около него.

Полезна информация за летищата в Шарм ел Шейх

Популярни авиокомпании, опериращи от Шарм ел Шейх

Полетно разписание: Шарм ел Шейх