Меню

Air Canada полети от София до Ванкувър

Покажи филтри

Ванкувър

 • Обща информация

  Официален език: Английски, френски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Канадски долар (CAD)

 • Парк „Кралица Елизабет“

  Паркът е разположен на най-високата точка от града, което разкрива хубава гледка от една страна към центъра и от друга към планините на север. Той включва игрища за голф и тенис, ресторанти и консерваторията Блодел, а Ботаническа градина е в близост.

 • Научен свят

  Футуристичната, лъскава и сферична на вид сграда, намираща се на ул. „Квебек“ е Научният музей, който смайва посетителите си с интересни експонати, инсталации и демонстрации на теми: вода, въздух, движение, откритие.

 • Улица Робстън

  Повечето хора свързват тази улица с магазините на международни брандове, но Робстън е дом на изкуството във Ванкувър. Там се намира Художествената галерия, Къщата на Емили Кар с богата колекция от картини и пл. „Робстън“, където има зимна ледена пързалка.

Забележителности на Ванкувър

Ванкувър се радва на най-мекия климат в Канада. Той е третият по големина град, но разполага с най-голямото пристанище в страната. Освен като индустриален и икономически център, е известен и като главният двигател на канадката киноиндустрия.

Централната част на Ванкувър е разположена на полуостров в пролива Джорджия, ограден на юг от делтата на река Фрейзър, а на север от дълбок фиорд. Освен това на север блестят вечно заснежените върхове на Крайбрежните планини. Всички тези природни дадености създават предпоставки Ванкувър да се нарече най-красивият град на Канада.

Сред любимите места в полуострова на Стария град е паркът Стенли. Огромните дървета и павираната крайморска алея примамват спортисти и туристи да прекарат на спокойствие свободното си време. Малкият остров Гранвил, част от Стария Ванкувър е бил индустриална зона, но днес е живописно местенце. В бившите складове са се настанили художници и търговци на дребно, наред с театри, галерии, ресторанти и плаващи магазинчета.

Крайбрежието на Английския залив е популярно със своите подбрани ресторанти и бутици, а когато времето е подходящо, се организират спортни дейности. През лятото покрай залива се провежда тридневният Фестивал на фойерверките, а на Нова година се отбелязва Плаването на полярната мечка, в което само истински смелчаци се потапят в смразяващия Тих океан.

Полезна информация за летищата

София Ванкувър

Популярни авиокомпании по маршрут София - Ванкувър