Меню

United Airlines полети от София до Вашингтон

Покажи филтри

Вашингтон

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Стълбите от "Екзорсистът"

  В Джорджтаун има стълби от 1895 г., които се появяват в една от сцените във филмът "Екзорсистът", когато един от свещениците - Демиен Карас, умира, падайки от тях.

 • Убийство в театъра

  Театърът на Форд е открит през 1863 г., а две години по-късно Ейбрахам Линкълн е убит там. Театърът все още функционира и представя пиеси.

 • 125 милиона експоната

  В Природонаучния музей, създаден през 1910 г., има 125 милиона експоната - животни, растения, вкаменелости, минерали, скали, метеорити и артефакти.

Забележителности на Вашингтон

Вашингтон се намира в източната част на САЩ и става официално столицата на страната през 1790. Градът е построен от нулата, оформлението на улиците е вдъхновено от бароковата епоха с широки пътища, които се „издигат“ от площадите. През 1910 г., когато започват да се появяват първите небостъргачи в града, е създаден закон, според който сградата не може да бъде по-широка от шест метра плюс широчината на улицата, която е до нея. Благодарение на това гледката на града е хармонична и приятна за окото.

Задължителните забележителности за всяко посещение на града включват Белия дом, на който можете да се любувате само отвън, неоготическата национална катедрала, която е строена в продължение на 83 години, паметникът на Джеферсън, паметникът на Линкълн и паметникът на ветераните от Виетнам.Разхождайки се, можете да минете по East Capitol Street, която се намира близо до парка на Линкълн. По улицата ще намерите много добре запазени красиви къщи от 19-ти век, често с богати орнаменти.

Кухната на САЩ се основава на смесица от много кухни и Вашингтон не е изключение. Всеки трябва да опита хот-дог, продаван от камиончета за храна на улицата. Друго, което не трябва да пропускате са хамбургерите с чили, сервирани в Ben’s Chili Bowl. В магазина за вафли на Линкълн ще се насладите на вафли и палачинки. Планирате романтична вечеря в американски стил? „1789 Restaurant“ в Джорджтаун има всичко, което ще ви бъде нужно – романтична атмосферата, старинни мебели, прекрасни прибори и вкусни ястия.

Полезна информация за летищата

София Вашингтон

Популярни авиокомпании по маршрут София - Вашингтон