Меню

Lufthansa полети от София до Страсбург

Покажи филтри

Страсбург

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Музей на шоколада

  Няколко европейски държави имат дългогодишни традиции в производството на любимия десерт. Но, за да решите къде се произвежда най-добрият шоколад, е необходим опит. Затова посетете местния Музей на шоколада и накрая ще останете възнаградени със 100 грама сладко изкушение.  

 • Паркове и градини

  В Страсбург може да се нагледате на добре поддържани паркове и градини, сред които е паркът „Оранжерии“, носещ името на едноименния квартал, в който се намира и Ботаническата градина.

 • Мостовете на Страсбург

  Френският град има над 20 моста, като голяма част от тях спадат към Пети Франс. Други са по-големи и сложно построени, като например средновековните закрити мостове.

Забележителности на Страсбург

Германското значение на името Страсбург – „град на пътищата“, доста му приляга, защото се намира на удобно разстояние от големите европейски градове - Париж, Милано, Франкфурт и Цюрих. Страсбург е сменял няколко пъти националността си между френска и германска. Затова се е оформил местния специфичен елзаски диалект, който обяснява двуезичните френско-елзаски табели.

Катедралата Нотр Дам е най-високият храм от такъв тип в света. Без колебание изкачете всички 332 стъпала до платформата за наблюдение, за да разгледате отвисоко Стария град около катедралата. Сградата е също толкова впечатляваща и от вътре със своите витражи и специалния астрологичен часовник.

Пети Франс или Малката Франция е историческата част на Страсбург. Река Ил се разделя на няколко канала, създавайки условия за формирането на живописния страсбургски пейзаж. През Средновековието там са живели мелничари и рибари, а днес преобладават туристите.

Дворецът Роан е бил притежание на богатата едноименна фамилия, контролирала местната търговия. В днешно време е дом на три музея – на декоративните изкуства, на изящните изкуства и на Археологическия музей.

Страсбург е особено популярна дестинация, заради това , че там са базирани някои от основните институции и органи на Европейския съюз. Посещенията в тях се организират само с предварителна резервация.

Полезна информация за летищата

София Страсбург

Популярни авиокомпании по маршрут София - Страсбург