Меню

Търсене на полети от Ротердам

Покажи филтри

Ротердам

 • Обща информация

  Официален език: Холандски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Спомен от Средновековен Ротердам

  Църквата Св. Лоурънс е единствената средновековна сграда, която е останала здрава след опустошителното въздействие на Втората Световна война. Тя е издържана в готически стил, а отвътре веднага правят впечатление трите датски органа, бронзовите врати на тема война и мир, направени от италиански майстор и статуята на Еразъм Ротердамски.

 • Кубовидните къщи

  Ротердам определено е пример за град с ултра модерна и алтернативна архитектура и кубовидните къщи са ясен пример за това. Комплексът от къщи с необичайна форма и жълти фасади се отличава отдалеч, а една от тях, наричана Show Cube, може да се посещава. Друг архитектурен шедьовър в стил арт деко е т.нар. Бяла къща, построена през 1898 г., която някога е била и най-високата сграда в Европа.

 • Закритият пазар

  Тази уникална сграда е открита през 2014 г. и вече е любимо място за срещи. Неговият висок сводест таван е покрит със стенописи, изобразяващи в огромни размери различни хранителни продукти. Самият пазар е същински кулинарен калейдоскоп. Там ще намерите всякаква кухня – традиционна холандска, испанска, балканска, индонезийска и т.н.

Забележителности на Ротердам

Вторият по големина град в Нидерландия се намира в южната част на страната. Неговата роля на значим транспортен център се дължи на разположението му на делтата на река Маас. Огромното пристанищно съоръжение Europort е мястото, от където безброй стоки напускат континента, за да стигнат отвъд океана или обратно. Въпреки, че е почти напълно унищожен по време на Втората Световна война, той е планиран и построен на ново, за да отговаря на облика на модерен и компактен европейски град.

Съвременният му вид крие факта, че е възникнал през Средновековието. През 13-ти век се превръща в проспериращ за времето си, заради построяването на язовир, разделящ река Рот от река Маас, от там произлиза и самото име Ротердам. Може би най-запомнящата се личност, родена в холандския град е хуманистът Еразъм Ротердамски, чието име и идеи са заложени в ценностите на Европейския съюз.

Старото пристанище е пълно с реставрирани корабчета, повечето от които се използват от собствениците им за живеене. При хубаво време може да седнете в някое от кафенетата или да се разходите наоколо, наблюдавайки как боядисват или поправят някои от лодките. Има доста знаци и табели, показващи как е изглеждало някога пристанището, когато активно се е ползвало по първоначалното си предназначение.

Наблизо се намират също Морският музей, основан още през 1873 г., показващ неразривната връзка между града и морския свят. Сред голямата колекция от макети на кораби и истински такива, се откроява реконструирано плавателно средство на 2000 години.

Полезна информация за летищата в Ротердам

Популярни авиокомпании, опериращи от Ротердам