Меню

Търсене на полети от Порто Вельо

Покажи филтри

Порто Вельо

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Реал (BRL)

 • Боливия на една ръка разстояние

  Порто Вельо е единствената щатска столица в Бразилия, която директно граничи с друга държава. Градът е разположен на западната граница с Боливия. 

 • Градът на Трите Марии

  Заради своята популярност, трите водни танка са наричани от местните още „трите Марии“. От там идва и прякорът на Порто Вельо – „градът на трите Марии“.

   

 • За любителите на природата

  Около Порто Вельо има няколко национални парка и резервата. Важно е да се знае, че града е на границата с Амазония – тропическата горя с най-голямо изобилие от растения на земята.

Забележителности на Порто Вельо

Порто Вельо е столицата на бразилския щат Рондония. Това е най-големият град в региона с население над 400 000 души. Известен е с това, че по средата на 20-ти век там е открито злато. Най-добрият начин да пътувате около Порто Вельо е с кола под наем.

Малката крайбрежна улица Beira Rio край река Мадейра има множество барове, в които спокойно може да седнете и да наблюдавате залеза и водата. На централно място се забелязват трите танка, съхраняващи вода за нуждите на града. Всеки от тях има капацитет от 200 литра. С времето те са се превърнали в част от урбанистичния пейзаж.

Наоколо има и доста ресторанти. Там ще намерите San Gennaro (на улица Duque de Caxias № 568), който е страхотна идея за семейства с деца, защото сервира пица, картофки и други харесвани от децата неща. Друг вариант е ресторант Celeiro, където може да опитате местна бразилска кухня.

Ако си падате по изкуството, посетете Домът на културата , където са изложени произведения на местни творци. Друго местно, което трябва да опитате, са разбира се хранителните продукти. Всяка неделя на пазара ще намерите пресни зеленчуци, плодове и подправки. Не се чудете как ще ги използвате, местните веднага ще ви дадат съвети.

Като типичен бразилски град, Порто Вельо полудява покрай карнавала. Улиците му се пълнят с безброй цветни украси. Това е идеалният момент да научите самба, защото всеки на улицата ще ви показва стъпките с усмивка.

Полезна информация за летищата в Порто Вельо

Популярни авиокомпании, опериращи от Порто Вельо

Полетно разписание: Порто Вельо