Меню

Търсене на полети от Памплона

Покажи филтри

Памплона

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Паркът Таконера

  Най-зеленото място на Памплона се намира в близост до старите градски стени и комбинира римски стил с френски елементи, типични за градините на Версай. Виенската сладкарничка е подходяща за срещи, а децата се радват на малката зоологическа градина.

 • Планетариум

  Без значение от времето и възрастта ви, може да посетите градския планетариум, който над 20 години разкрива пред посетителите си тайните на вселената и астрономията, които са обект на неговите експозиции и прожекции.

 • Дворецът на наварските крале

  Сградата датира от 12-ти век и някога е била дом на наварските крале, като там се съхраняват също историческите архиви на областта. Обектът може да се посещава без такса вход от понеделник до петък.

Забележителности на Памплона

Административният център на испанската област Навара е известен, като най-голямата арена на бикоборството. Всяка година през втората седмица на юли, там се провежда фестивал в чест на светеца-покровител на областта – „Сан Фермин“, който е за испанците еквивалент на фестивала в Рио де Жанейро. В продължение на девет дни музиката, танците и пиршествата не стихват.

Главният площад Plaza del Castillo е галено наричана от местните „дневната“. Мястото е ставало свидетел на всички исторически значими събития, като военни паради, политически демонстрации и дори борба с бикове до 1843 г. Жителите на града обичат да прекарват свободното си време в кафенетата на площада, в които самият Ърнест Хемингуей е писал романа си „Слънце изгрява. Фиеста“.

Памплона е имал стратегическо значение от времето на Римската империя. Част от градските стени, построени от римляните все още стоят здраво на мястото си. През летните вечери редовно се организират разнообразни мероприятия – концерти, модни ревюта и дори пресъздаване на исторически събития и битки.

Катедралата Санта Мария ла Реал е била строена в продължение на повече от 150 години, което обяснява нейното архитектурно разнообразие. Във фасадата и интериора ѝ се забелязва влияние от неокласически, готически и ренесансов стил. В нея са погребани монарсите на бившето кралство Навара.

Полезна информация за летищата в Памплона

Популярни авиокомпании, опериращи от Памплона

Полетно разписание: Памплона