Меню

Търсене на полети от Палма де Майорка до Тел Авив

Покажи филтри

Тел Авив

 • Обща информация

  Официален език: Иврит, арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Шекел (ILS)

 • Добре проектиран град

  Почти е невъзможно да се изгубите в Тел Авив. Най-важните улици са разположени паралелно на крайбрежието. По първата има предимно хотели, по втората ресторанти, а след това следват търговските центрове и автогарата.

 • Безплатен тур

  Проверете в туристическите центрове кога и къде стартират градските турове. За тях не се плаща нищо, освен ако не искате да оставите бакшиш и са на английски език.

 • Петкиломерова разходка

  За да хванете хубав пейзаж по залез слънце, разходете се по крайбрежната улица, която е дълга 5 км и обхваща цялото пристанище Яфа. Докато се разхождате, неусетно ще попаднете и на други атракции.

Забележителности на Тел Авив

Тел Авив е град с мисия да олицетворява връзката между европейската и арабската култура. Интересната кухня, широките плажни ивици и необичайната архитектура, правят града едно магнетично и необикновено място с независим дух.

Градът, разположен на средиземноморското крайбрежие, е основан през 1909 г. по очертанията на древното пристанище Яфа. Благодарение на засиления растеж, новото пристанище и зоната около него са съвсем различни в сравнение с тези от арабското минало. Белият град на Тел Авив е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и представлява най-големият съвременен архитектурен комплекс.

Най-интересните и отличаващи се исторически забележителности се намират в Стария град, където е било бившето пристанище Яфа. На най-голям разцвет тази част се радва през 19-ти век. Там са се търгували предимно коприна и портокали. Днес там ще намерите разнообразие от кафенета и ресторанти. Това е и мястото, от където да закупите сувенири. Връщайки се от пристанището, минете през бижутерийния магазин на Adina Plastelina, където може да се сдобиете с бижу уникат. Виненият магазин 613 Pomegranate Wine предлага чудесни местни вина. Наблизо се намира и битакът, където може да се сдобиете с всякакви джунджурии – бижута, дрехи, мебели, сувенири, декорации, пресни плодове и други.

Тел Авив разполага с 14 км плажна ивица. Някои от плажовете са обществени и леснодостъпни, но други като Hof HaDatim са оградени от високи стени и там важат ортодоксални правила, които стриктно се спазват – има отделни дни за плажуване за жени и мъже.

Парковете са безценно съкровище насред градската среда, изпълнена със сгради. Най-големият от тях Park ha-Jarkon има шест градини. Там ще откриете спортни съоръжения, ботанически градини, водни паркове, езеро и две открити сцени за представления и концерти.

Когато посещавате Тел Авив, задължително опитайте фалафел. Най-вкусният е в Falafel Hakosem на ул. Shlomo Hamelech, както и в Falafel Gabay на ул. Bograshov. В ресторант Shakshukia на ул. Ben Yehuda, може да опитате традиционната за еврейската кухня яхния “cholent”.

Полезна информация за летищата

Палма де Майорка Тел Авив

Популярни авиокомпании по маршрут Палма де Майорка - Тел Авив

Полетно разписание:

Палма де Майорка Тел Авив

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тел Авив

Търси хотели в Тел Авив