Меню

Търсене на полети от Пуерто Малдонадо

Покажи филтри

Пуерто Малдонадо

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Метеорологични особености

  В района на Пуерто Малдонадо времето е горещо и влажно, но понякога температурите падат до няколко градуса, поради арктическите ветрове от юг. Това явление се нарича surazo или friaje.

 • Треска за злато

  Някои водачи, освен посещение в джунглата, предлагат и посещение на златните мини и работещите там. Тези хора не са особено склонни да говорят за работата си, но с радост ще се опитат да ви продадат някое парче руда.

 • Духовно пречистване

  В селата близо до града има няколко места, които предлагат на туристите духовно пречистване според местните традиции. За подобен престой, който върви заедно с пиене на спиритуалната напитка ayahuasca, трябва да се обадите за резервация поне няколко дни предварително.

Забележителности на Пуерто Малдонадо

Пуерто Малдонадо е основан през 1902 г. в тропическите гори на Амазония, при сливането на реките Тамбопата и Мадре дьо Диос. Градът е идеална отправна точка за хора, които искат да посетят близките национални паркове - Manu и Bahuaja-Sonene и горския резерват Tambopata, които са и едни от най-девствените кътчета на планетата.

Трябва да започнете разглеждането на града от Обелиска, разположен на кръстопътя на Avenida Fitzcarrald и Madre de Dios. Там се намира наблюдателната кула, от която можете да се възхитите на целия Пуерто Малдонадо и тропическата гора. Най-голямата забележителност на града са не сградите, а природата. Затова не забравяйте да посетите острова на маймуните. Там е мястото, където съвместно живеят безброй видове. Те са свикнали на туристическите визити и не се дразнят от наблюдателите, затова очаквайте по-смелите животинки да ви потърсят и храна. 

Ако от разходката ви стане горещо, отидете на Plaza de Armas, където ще намерите вкусен сладолед, приготвен от местни плодове. На близко намиращият се местен пазар има прясно изцедени сокове и готови ястия, като пилешки кюфтета, обвити в листа и варени на пара. Ако предпочитате ресторант, Пуерто Малдонадо ще ви предложи някои изискани амазонски ястия. Определено трябва да опитате ceviche - салата с маринована в лимонов сок риба, сладки картофи, царевица и авокадо. Най-вкусната се сервира в ресторанта на Burgos, близо до терминала на пристанището.

Пътуването до сърцето на джунглата не е запазено само за любителите на "Сървайвър". Туристическата индустрия в Перу е добре развита и дори турист без опит може да намери атракция, съобразена с неговите способности. В Пуерто Малдонадо веднага ще получите консултация от местен водач. Офертата обхваща почти всичко - разходка по трасета в горски резерват или няколко дни престой в хижа в сърцето на джунглата, заедно с възможност за общуване с местните племена. Просто се уверете, че фирмата, която избирате, е лицензирана.

Полезна информация за летищата в Пуерто Малдонадо

Популярни авиокомпании, опериращи от Пуерто Малдонадо

Полетно разписание: Пуерто Малдонадо