Меню

Търсене на полети от Овиедо

Покажи филтри

Овиедо

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пазарът

  Местният пазар – The Fontan Market, се намира в центъра на града още от 13-ти век. Днешната постройка, в която и около която търговците се разполагат обаче е завършена през 1885 г. Не пропускайте да си купите от там традиционните за областта сирена.

 • Празникът на „Св. Матей“

  Празникът на Сан Матео или Св. Матей е сред най-важните събития за града и се провежда всяка година през септември. Местните изпращат лятото с голям парад, концерти на открито, забавления за децата и фойерверки.

 • Църквите на Овиедо

  Градът предлага доста старинни църкви в различни архитектурни стилове, които ще се сторят интересни на любителите на историята и архитектурата. Някои от тях са: San Tirso, Santa Maria de Bendones, Sam Miguel de Lillo и други.

   

Забележителности на Овиедо

Овиедо е столицата на испанския автономен регион Астурия, относително малък, но елегантен град с чаровна историческа част с много магазини и ресторанти. Внушителната готическа катедрала „Сан Салвадор“, построена през 14-ти век, е сред най-отличителните забележителности на испанския град. Фасадата ѝ е реновирана по-късно в бароков стил, а 82-метровата кула ѝ кула сред най-изящните в Испания.

На 2 км от Овиедо в заобикалящата го тревиста местност, се намира църквата Iglesia de Santa Maria del Naranco, която е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Първоначално храмът е бил кралски дворец, построен за Рамиро I през 848 г. Сградата е превърната в църква около 2 века по-късно. Сградата е рядък и добре запазен пример за предримска архитектура.

Паркът „Сан Франциско“ е бягство към природата в сърцето на Овиедо, в който бананови дървета, брястове, дъбове и кестени правят сянка по пътеките, водещи към паметници, статуи, арки. Главните обитатели на парка са семейство пауни, които вероятно ще засечете.

Ако посетите Музея на изящните изкуства на Аустрия, ще видите повече от 15 000 експоната, създаден в периода между 14-ти до 21-ви век, включително картини от Ел Греко, Гоя, Пикасо, Дали и Миро. Археологическият музей се помещава в бившия манастир „Сан Висенте“, построен през 16-ти век. Освен артефакти от праисторически времена до наши дни, музея представя още рисунки, 3D модели, карти и аудиовизуални прожекции.

Полезна информация за летищата в Овиедо

Популярни авиокомпании, опериращи от Овиедо