Меню

Търсене на полети от Олбия

Покажи филтри

Олбия

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Остров Таволара

  В Олбийския залив се намира малкия остров Таволара, зает изцяло от планина. Бързото стигане до там с лодка или корабче, ще ви обещае вълнуващ ден, ако сте любител на планинското катерене, допълнено с уникалното съчетание от морски пейзаж.

 • Корсо Умберто

  Главната търговска улица на Олбия е Корсо Умберто. Всяка вечер в 19:00 ч. движението там се затваря за автомобили и улицата се превръща в перфектното място за разходка и отдих сред многобройните заведения и търговски обекти.

 • Кладенецът Са Тесла

  Свещеният кладенец Са Тесла се намира много близо до аерогарата. Има подобни кладенци в Средиземноморието, но само този има интерес замисъл, заедно с обграждащите го останки, които му придават вид на женска полова система. Археолозите смятат, че е имал свещена обредна функция и е символ на началото на живота.

Забележителности на Олбия

Италианският град Олбия се намира в североизточна Сардиния и е основната връзка между острова и италианския полуостров, посредством летището Олбия-Коста Смералда. Тъй като това е най-голямата аерогара на Сардиния, значителна част от туристите преминават през там. Средиземноморският климат на Сардиния прави Олбия подходящ за посещаване през цялата година със своите мека зима, топли пролет и есен и горещо лято.

Олбия има необятно историческо минало – бил е населяван още през Бронзовата епоха, макар да няма писмени сведения за това, са намерени достатъчно архитектурни останки. Смята се, че първите хора, използвали Олбия като пристанище са финикийците, след тях – картагенците, древните гърци, римляните, византийците. През периода на градовете-държави в Италия, Пиза завладява Олбия и получава името Теранова. При фашизма градът отново си връща старото име, останали и да днес.

Водеща забележителност е базиликата „Сан Симплисио“, построена през 11 век върху малък хълм. Още картагенците са използвали района около нея за погребални ритуали, а наблизо се намира римски храм. Фасадата на базиликата е разделена на три основни части, заедно с малка камбанария в испански стил. Интериорът ѝ е основно изграден от гранит. Църквата на „Св. Апостол Павел“ е друг забележителен храм в града, издигнат през 15-ти век.

Националният археологически музей е мултифункционална сграда, която освен основното си предназначение, е също библиотека, аудиториум и център за провеждане на събития. Древните експонати умело съжителстват под покрива на музея заедно с новите технологии. Така например на втория етаж се пресъздава потапянето на кораб от племето вандали през периода на тяхното нашествие в Сардиния.

Полезна информация за летищата в Олбия

Популярни авиокомпании, опериращи от Олбия