Меню

Търсене на полети от Линц

Покажи филтри

Линц

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Катедралите на Линц

  Старата и Новата катедрали на Линц са сред най-важните обществени архитектурни паметници на града. Старата е богато декорирана в италиански стил, докато Новата, която всъщност е завършена през 1924 г., е издържана в неоготически стил.

 • Ботаническите градини

  Ако предприемете 30-минутна разходка от центъра на Линц към неговите покрайнини, ще стигнете едни от най-красивите ботанически градини на Европа. Те са разделени на т.нар. къщи – Тропическа, Алпийска, Розалиум и др. През лятото там често се провеждат различни концерти и представления.

 • Стоманен свят

  Линц е центърът на стоманената индустрия на Австрия и поради това един от най-големите производители на стомана, е създал интерактивен музей, в който посетителите имат възможност да се запознаят с целия процес на производство и приложение на метала.

Забележителности на Линц

Линц е столица на провинция Горна Австрия и е третият по големина град в страната след Австрия и Грац. Той е живописно разположен на двата бряга на река Дунав и до Бохемската гора. Градът е известен с хубавите църкви, музеите и редовните културни мероприятия.

С изглед към Дунава, внушителният замък Линц сякаш е надвил вековете. Според историческите сведения, на мястото на замъка е имало крепост още през IX-ти век. Настоящата сграда датира от XVI-ти век, а днес е превърната в музей, съхраняващ важни художествени и исторически колекции от праисторията до наши дни. Точно под замъка Линц се намира малката старинна църква „Св. Мартин“, която е най-старата в Австрия, запазена в оригиналния си вид. Тя е издигната върху римски руини от VIII век, чиито останки са все още видими, украсена е с фрески от XV- ти век, а вратите и прозорците са в готически стил.

Изключителният Арс Електроника център, наричан още Музеят на бъдещето, е построен през 1996 г. и поддържа репутацията на Линц като динамичен, технологичен и индустриален лидер. Експозициите в него представят няколко зали, посветени на промените в климата, замърсяването, опознаването на Космоса, биотехнологиите и роботиката. Центърът е също домакин на Фестивалът Арс Електроника, който отличава успехите в електронната музика, компютърната анимация, интерактивните изкуства и уебдизайна.

Художественият музей Лентос бързо се превърна в най-важната галерия в цяла Австрия, след откриването си през 2003-та година. Освен своя впечатляващ екстериор, който ярко блести в нощта, Лентос приютява над 1500 художествени творби. Сред тях са образци на австрийското и германско изкуство от XIX-ти век до наши дни, включвайки освен картини и скици, скулптури и фотографии.

Полезна информация за летищата в Линц

Популярни авиокомпании, опериращи от Линц