Меню

Търсене на полети от Краснодар

Покажи филтри

Краснодар

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Столицата на кучетата

  Сред главната улица „Красная“ има интересна статуя на две елегантно облечени кучета. Тя е вдъхновена от поета Владимир Маяковски, който твърди, че Краснодар е столица на кучетата, заради големия им брой. Местните вярват, че ще ви споходи късмет, ако потъркате носовете им, а лапите вещаят пътешествие.

 • Сафари парк

  Местният парк се нарича Сафари парк и е идеален за малките посетители, които тепърва се запознават със света на животните. Освен истински тигри, камили и други животни, има доста правдоподобни фигури на различни видове.

 • Екатерина Велика

  Все пак основателката на града има своя заслужен паметник в южния край на улица „Красная“. Тя е изобразена изправена, в цял ръст, а под нея са войниците ѝ. В района около статуята има запазени хубави старинни къщи.

Забележителности на Краснодар

Руският град Краснодар е разположен на река Кубан и само на 148 км от северното крайбрежие на Черно море. Той е основан през 18-ти век с името Екатеринодар в чест на императрица Екатерина Велика, но при смяна на властта, името му се променя и остава така до днес.

Краснодарският държавен историко-археологически музей е точният ви избор, ако сте отделили малко време за посещение на музеи. Той се помещава в забележителна сграда, само на няколко крачки от главната улица „Красная“ и обхваща историята от древността до Болшевишката революция. Любителите на изкуството трябва да се запазят за Музея на Коваленко. Той е разположен в красивата синя къща на Шардонов, която само по себе си е архитектурно произведение.

Живописният полуостров на река Кубан представлява Паркът на победата, потънал в зеленина, цветя, кафенета и детски площадки. До него можете да стигнете, минавайки през известния мост на целувките от северната му страна. Най-интересната част от парка е Музеят на оръжията на победата, който пресъздава истинско бойно поле от Втората Световна война с танкове и ракети. За по-лесно разглеждане на парка, може да наемете велосипед.

Полезна информация за летищата в Краснодар

Популярни авиокомпании, опериращи от Краснодар

Полетно разписание: Краснодар