Меню

Търсене на полети от Клагенфурт

Покажи филтри

Клагенфурт

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Рай за гастрономи

  Всеки четвъртък и неделя между 6 и 13 часа на пазар „Benediktinermarkt“ можете да закупите пресни продукти от производители от Каринтия, Словения и Италия. 

 • Цветно забавление

  През лятото в Клагенфурт се провежда международен фестивал за рисуване по тялото. По това време се организират много концерти и представления на открито. 

 • Мини свят

  Извън града се намира паркът с миниатюри „Минимундус“, където можете да откриете над 200 архитектурни модела миниатюри от цял свят, изработени в съотношение 1:25. 

Какво да посетите в Клагенфурт?

Клагенфурт (на немски Klagenfurt am Wörthersee) е столицата на провинция Каринтия и дом на различни култури. В архитектурата на града и местната кухня могат да се усетят влиянията на Каринтия, Италия и Словения. Какво ли може да ви изненада в алпийския град с южняшки темперамент?

Клагенфурт, ситуиран в южната част на Австрия в близост до тюркоазеното езеро Вьортерзее (Wörthersee – ориг.), е известен като „Перлата на Ренесанса“. Причината са красивите площади, дворове и сгради на Стария град (Innere Stadt – ориг.), сред които се нареждат площадите „Неуер Платз“ (Neuer Platz) и „Алтер Платц“ (Alter Platz), дело на италиански архитекти от тази епоха. Сред забежелителностите тук най-обещаващи са Катедралата на Светиите Петър и Павел („Klagenfurter Dom“ – ориг.), Кметството („Rathaus Klagenfurt“ – ориг.), Църквата "Св. Йоан" („Johanneskirche“) и „Къщата на златната гъска“ („Haus zur Goldenen Gan“), която е най-старата документирана сграда в града още от 15ти век. Струва си да се разходите и до фонтана във вид на дракон “Линдвурм Брунен” („Lindworm“), който е известен символ на града.

Любителите на културата могат да се насочат към Музея за съвременно изкуство, Държавния музей, който съхранява разкопки от римски времена, Историческия музей и галерия „Landhausgalerie“. Феновете на активностите няма да скучаят в близост до най-топлото езеро на Алпите. Можете да се отдадете на слънчеви бани, да плувате в чистата вода или да си наемете оборудване за воден спорт. В града можете да наемете колело, а извън него да поемете към един от многото маршрути на планинската верига Караванкен. За спортистите пък има атрактивен маршрут за тичане.

За да усетите вкуса на местната кухня, посетете булевард „Алтер Платц“ и ресторантите „Kramergasse“ и „Wiener Gasse“. Сред типичните ястия се открояват различни видове наденици, сирена (крема сирене „Gelundener“), кюфтенца и нудъли („Kasnudeln“ със сирене). Тук типичните заведения за хранене са странноприемници, като например „Bierhaus zum Augustin“, „Gasthaus im Landhaushof“ или „Gasthaus Wispelhof“. Сред менюто с десерти се откроява щруделът с ябълки или „Reindling“ (пай с канела и стафиди), предлагани на много места, но най-добрите опитайте в пекарна „Der Bäcker Legat“. Феновете на адриатическата кухня без проблем ще открият много италиански ресторанти в района, а ние препоръчваме „Osteria Veneta Klagenfurt“ и „Osteria Panta Rhei“.

Полезна информация за летищата в Клагенфурт

Популярни авиокомпании, опериращи от Клагенфурт