Меню

Търсене на полети от Инсбрук

Покажи филтри

Инсбрук

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Светът на Сваровски

  Независимо дали харесвате марката или просто бляскави неща, Светът на Сваровски ще ви впечатли още с външната скулптура на лице-водопад. Вътре в самия музей ще видите специално подбрана селекция от произведения на бижутери-дизайнери.

 • Златният покрив

  Сградата със златния покрив е една от фото-емблемите на Стария град на Инсбрук. Построена е около 1500 г. в чест на император Максимилиан. Златният покрив всъщност покрива балкона на императора и е направен от медни нишки.

 • Улица Мария Терезия

  Това е главната търговска улица на Инсбрук, простираща се от Триумфалната арка до Стария град, като част от нея е пешеходна. Това е мястото, където може да се разхождате сред магазини, кафенета, барове и ресторанти, опитвайки тиролски гозби и пазарувайки си сувенири за спомен. 

Забележителности на Инсбрук

Инсбрук е една от най-популярните дестинации на Австрия през цялата година. Дотам можете да стигнете с полет с прекачване през Виена или Франкфурт. Повечето от известните забележителности са разположени в близост до Стария град на Инсбрук. Но в която и част от града да се разхождате, навсякъде ще сте заобиколени от красиви планини. Вече повече от 500 години Старият град е събирателно място както за туристите, така и за местните жители. Всички детайли на средновековните сгради се пазят и реставрират внимателно, за да може разходката, обядът и пазара ви да бъдат след неповторима атмосфера.

Едно от нещата, които задължително трябва да направите, е да се разходите с лифта Innsbrucker Nordkette до най-големия природен парк на Австрия – Nordkette. Цялото пътуване до парка трае около 20 мин., като на няколко места има спирки, където можете да слезете и да се разходите. Пригответе се за приказни пейзажи и безброй снимки.

Замъкът Амбрас (Ambras) e най-посещаваната забележителност в района около Инсбрук. Този ренесансов архитектурен шедьовър е бил дом на ерхерцог Фердинанд II Хабсбургски. Замъкът е разположен близо до южната част на Инсбрук и до там можете да стигнете с трамвай и автобус. Най-известна и впечатляваща част от двореца е Испанската зала, която днес е домакин на класически концерти. Ще видите също и колекция от оръжия, доспехи и произведения на изкуството. Можете да запазите билети през интернет.

Друга впечатляваща сграда е Императорският дворец Hofburg. Построен през 1400 г., той се отличава с бяла фасада, зелени кули и красив интериор. В днешно време Hofburg е разделен на пет музея, които се струва да посетите, защото по този начин неусетно ще се докоснете и ще научите за най-важните неща от културата, изкуството и бита на хората и кралските особи от региона. Билетите за деца са безплатни за тази забележителност. Към него спада и едноименната градина или Hofgarten. През годините градината изглежда по различни начини, като днес включва няколко езерца, ресторант и увеселителна зона.

Катедралата Сейнт Джеймс със своя бароков стил и готическата Hofkirche са най-забележителните религиозни сгради на Инсбрук. Разгледайте интериора на тези два храма, за да се насладите на изящните художествени елементи, запазили духа на времето, в което са сътворени. 

Полезна информация за летищата в Инсбрук

Популярни авиокомпании, опериращи от Инсбрук