Меню

Търсене на полети от Хургада

Покажи филтри

Хургада

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • Подводницата „Синбад“

  Ако не обичате гмуркането и предпочитате да останете сухи, единствената туристическа подводница, оперираща в Червено море ще ви потопи на 22 метра под морското равнище, където ще се насладите на пъстрото разнообразие, което морския живот създава.

 • Пустинна разходка

  С толкова много неща, случващи си около, в и под водата, хората забравят, че и на сушата има какво да се прави. Експедиция с джипове и четворно колоездене из дюните на т.нар. Източна пустиня са за всички, които предпочитат горещите приключения.

 • Да яздиш камила

  За децата ще бъде страхотно приключение да се качат на истинска камила и да се разходят с нея по плажа. По-сериозните туристи могат да се впуснат в по-продължителна пустинна разходка до бедуински селища в традиционно облекло и на гърба на камили.

   

Забележителности на Хургада

Хургада е най-старият и известен египетски курорт. Топлите води на Червено море и подводният свят на коралите и морските обитатели са нещата, които първоначално привличат международно внимание към египетското градче, което от малко рибарско селище се превръща плавно в блестящ курорт. За северноевропейците, които са основният контингент от посетители там, това е целогодишно бягство от студа, предлагащо бели пясъчни плажове и светло синьо небе в изобилие.

Хургада Марина е модерното допълнение към централната част на града и правилното място за хранене. При залез може да се разходите по крайбрежната улица и след това да вечеряте в някое от многобройните заведения с изглед към яхтите и Червено море, което изпълва хоризонта.

Египетският приток Губал е тясна ивица, притисната между крайбрежието на Червено море и западния бряг на полуостров Синай. Това е една от най-известните дестинации за гмуркане в страната. През вековете огромните корали са изигравали лоша шега на моряците, които са се опитвали да преминават с корабите си. За съжаление, доста кораби са потънали, но за сметка на това създават неповторими подводни пейзажи, търсени от гмуркачите.

Хубави пясъчни плажове се простират по крайбрежието и от двете страни на града. Дори и да не сте гости на хотелите, разположени на първа линия на плажа, може лесно да се сдобиете с непосетителски пропуск. Все пак си заслужава да пробвате истинския плажен живот с няколко нощувки в непосредствена близост до плажовете на Червено море. Най-красивите и чисти плажове се намират на юг от главната градска част, наричана Сигала. Районът е зает от най-хубавите местни хотели и е известен като Sahl Hasheesh.

Полезна информация за летищата в Хургада

Популярни авиокомпании, опериращи от Хургада

Полетно разписание: Хургада