Меню

Търсене на полети от Гранада

Покажи филтри

Гранада

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Шопинг в Алкасер

  На това място преди столетия се е намирал Големият пазар на маврите, които са продавали своите екзотични подправки и коприна, а днес има сувенирни магазинчета, от които да изберете подаръци. Типичен сувенир от Андалусия и Гранада са ръчно изрисуваните керамични произведения. 

 • Циганският квартал Сакромонте

  Емблематичният квартал на Гранада е разположен на склоновете на Валпарайо сред борове и кактуси. Повечето от къщите му са изкопани в самите скали, поради което доста се различават една от друга по размер и форма. Там е и мястото да гледате представление на фламенко.

 • Да хапнем тапаси

  Всеки знае за тапасите в испанската кухня, но не знае, че те са измислени именно в Андалусия. Между 13:00 и 16:00 ч. следобед и 21:00 и 24:00 ч. вечерта, в който и бар да се отправите, поръчвайки напитка, ще получите и тапаси.

Забележителности на Гранада

Гранада е благословена с мавританското наследство, което има от преди 700 години. Шедьовърът му е комплексът Алхамбра, включващ дворци, дворове и градини, в които емирите на Гранада са отмаряли в жегите. Разхождайки се по улиците на стария мавритански град, ще видите точно това, което жителите му са виждали и през Средновековието. Не пропускайте и известния с огненото фламенго цигански квартал. В същото време, планинските върхове на Сиера Невада създават приказен фон.

Величествената гледка към комплекса Алхамбра е трудна за описване с думи. Построен е през периода 1200-1300 г. и по-късно е превърнат в палат на испанските крале. Препоръчва се да резервирате предварително посещението си на кралския комплекс, тъй като интересът е голям, а разглеждането му отнема близо цял ден.

На север от Новия площад се намира Арабския квартал на Гранада, където цялото арабско население на града е било принудено да се изсели след Реконкиста. Не може да не се забележи специфичната ислямска архитектура в тази част – малки улички с високи сгради, боядисани в бяло и украсени с изрисувани плочки. По-късно арабите са били напълно изселени от тези земи и джамиите им са били превърнати в църкви.

Построена през 16-ти век върху някогашна джамия, катедралата на Гранада е втората по големина в Испания. Тя е построена в период на архитектурен преход, затова основите ѝ са в готически стил, а интериорът в ренесансов. Точно до катедралата са разположени гробниците на едни от най-значимите владетели в испанската история – Изабела I и Фердинанд II.

Полезна информация за летищата в Гранада

Популярни авиокомпании, опериращи от Гранада