Меню

Търсене на полети от Мюнстер

Покажи филтри

Мюнстер

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Колоездене

  В града има над половин милион велосипеда, което е два пъти повече от броя на жителите му. Градската управа насърчава тяхната употреба и затова има предвидена подходяща пътна маркировка, велосипеди под наем и много места, на които спокойно можете да ги оставите и заключите.

 • Пазарът

  Всяка сряда и събота калдъръменият площад Domplatz се покрива от около 150 сергии, от които може да закупите пресни, домашно приготвени и отгледани храни и продукти, както и занаятчийски произведения.

 • Семейни забавления

  Ако пътувате с деца и искате да направите екскурзията им образователна и приятна, то Мюнстер може да предложи доста – Университетска ботаническа градина, Зоопарк, Природонаучен музей с макети на екзотични и изчезнали видове, изкуственото езеро Aasee, в което се плава с лодки, Етнографският музей на открито, представящ едновремешния селски живот на местните.

Забележителности на Мюнстер

Мюнстер е град във Вестфалия, който е запазил типичния си германски чар. Макар и не космополитен, като Берлин, Мюнхен, Франкфурт или Хамбург, градът е винаги млад, оживен и приветлив, заради университетския му дух, който никога не спи. Старият град е пострадал от бомбардировките по време на Втората Световна война, но неговите варовикови ренесансови и готически фасади са старателно възстановени.

Катедралата на Мюнстер е негова емблема, която е построена през 12-ти век. Тя е истинско произведение на изкуството – върху нея са изобразени фигури на 12-те апостола, заедно с Исус и астрономически часовник. Сградата на кметството е другият символ на града и един от най-добрите образци за готическа архитектура в страната. „Залата на мира“, намираща се в кметството е покрита с резбовани дървени панели и е станала свидетел на подписването на значими договори. Площадът около тази сграда сам по себе си разказва за славните ренесансови и готически времена на Мюнстер. По западната страна са наредени ренесансови къщи с характерните варовикови фасади, които са били притежание на богати търговци. Наоколо има също кафенета, ресторанти и магазини.

Само на няколко преки от Кметството, на плoщад Domplatz се намира Вестфаслкият държавен музей за изкуство и културна история, който съхранява произведения на изкуството от Средновековието до наши дни. Любителите на изкуството ще харесат и музеят, посветен на Пикасо, който съдържа повече от 800 печатни графики на почти цялото му творчество. Те са събирани от местен жител, който е бил приятел на бивша любовница на Пикасо.

Полезна информация за летищата в Мюнстер

Популярни авиокомпании, опериращи от Мюнстер

Полетно разписание: Мюнстер