Меню

Търсене на полети от Ел Йопал

Покажи филтри

Ел Йопал

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Дървеното сърце на града

  Наименованието на града произлиза от дървото "yopa", което е много типично за този район. На мястото, където е възникнал Ел Йопал, се е намирала гора от тези дървета. Думата "yopa" на езика Salivas означава "сърце".

 • Извън града

  Струва си да излезете извън града и да намерите панорамен изглед от някой хълм към цялата област с реката, която преминава през Ел Йопал.

 • Първите жители на квартала

  Преди градът да бъде основан, в местността са живели автохтонни индианци. Интересен факт е, че те са извличали вещество от споменатите дърветата "yopa" и са го използвали, като халюциноген.

Забележителности на Ел Йопал

Ел Йопал е столицата на Касанере, който е един от тридесетте департамента на Колумбия. Намира се в северната част на страната и е сравнително нов град, създаден през 1915 г. В същото време той е един от най-бързоразвиващите се градски центрове и населението му продължава да расте.

Само преди двадесет години Ел Йопал е бил малък и спокоен град, с основен поминък селското стопанство. Днес реалността е съвсем различна, местните жители са нетърпеливи да се отдадат на нощния живот. Градът предлага много възможности да прекарате времето си на открито, тъй като е заобиколен от красива природа, природни паркове и езера.

Докато сте  в Ел Йопал, трябва да опитате някои от местните специалитети. Сред най-популярните са морските дарове и рибата, също така свинското и говеждото месо, приготвени на бавен огън.

Пътувайки до Колумбия, повечето туристи се питат за нивото на безопасността в Ел Йопал. През последните години ситуацията в цяла Колумбия се е подобрила значително. Но местните все още се възползват от общественото мнение и ако ги снимате, ще ви кажат на шега, че не е препоръчително, защото са обявени за издирване. Трябва да имате предвид трафика и проблемното паркиране, когато пътувате с кола под наем в страната.

Полезна информация за летищата в Ел Йопал

Популярни авиокомпании, опериращи от Ел Йопал

Полетно разписание: Ел Йопал