Меню

Ryanair полети от Дъблин до Алмерия

Покажи филтри

Алмерия

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Алмерийският музей

  Сградата на музея е построена през 1934 г. и съхранява най-голямото археологично богатство в цялата провинция. С реконструкцията си в началото на 2000-те години, печели няколко награди за архитектура.

 • На разходка по La Ramblas

  La Ramblas са няколко пешеходни улички в центъра, предпочитани както от туристите, така и от местните. Там ще намерите доста кокетни заведения и магазини на различни марки, както и детски площадки за игра, а разхождайки се, неусетно ще стигнете до пристанището и плажа на града.

 • Plaza de Toros

  Като типичен испански град, Алмерия си има своя Площад на биковете, построен през 1888 г. за организиране на всеизвестните борби с бикове. Той е на два етажа и може да побере до 9000 зрители по време на вълнуващите кородас.

Забележителности на Алмерия

Разположена в слънчева Андалусия, Алмерия перфектно съчетава красивите исторически забележителности с модерния си чар. Сред Стария град, музеите и местата за пазаруване, градът предлага много забележителности, които ще заинтригуват всеки тип пътешественик.

Най-емблематичната забележителност на Алемерия е старата крепост Алкабаза. Строителството ѝ започва през 955 г., когато градът е бил под арабско влияние. Била е част от цялостен комплекс, включващ сградата на местното управление, джамия и защитни кули. Крепостта е със свободен достъп за гражданите на страните от ЕС. Поглеждайки на север от Алемерия, ще забележите още един укрепен хълм. Руините на него се наричат Castillo de San Cristobal. Издигащите се стари кули от 11 век отразяват военната история на града. Три от седемте кули са с квадратна основа и са в ислямски архитектурен стил, а останалите четири са с полукръгла на вид основа и християнски стил, издигнати през 1147 г.  За тази забележителност също не се заплаща такса вход.

Катедралата на Алемария е построена на място, на което преди векове се е извисявала джамия. През 1524 г. мюсюлманският храм е унищожен от земетресение и на негово място се издига въпросната католическа катедрала. Нейното построяване отнема близо 40 години, като по се забелязват елементи в готически и ренесансов стил. Двете кули, които са част от фасадата на катедралата ѝ придават по-скоро вид на крепост, но тяхната функция е била да защити храма от евентуални пиратски набези.

Полезна информация за летищата

Дъблин Алмерия