Меню

Търсене на полети от Давид

Покажи филтри

Давид

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Балбоа (PAB) и щатски долар (USD)

 • Кухня

  За разлика от останалите латиноамерикански държави, панамската кухня не разчита толкова на царевицата и царевичното брашно. Дивечът и рибата са на особена почит. Ястие, което традиционно се яде в неделя е пушено говеждо с шунка, наричано тасахо.

 • Спокойствие на първо място

  Tranquilo е дума, която често ще чуете, ако пътувате из Панама. Означава „спокойно“ и може да се използва относно човек, място и ситуация. Това е нагледен пример за панамския мироглед и възприятие за времето.

 • Кафе индустрия

  Панама е световен производител и износител на кафе. Старбъкс и други известни вериги заведения ползват панамски зърна за производство на своите кафе-специалитети.

Забележителности на Давид

Официалното название на града е Сан Хосе де Давид (или Дейвид). Градът е разположен на запад от столицата Панама и е кръстен на библейския цар Давид. Това не е типичната тропическа дестинация с колониален архитектурен стил, тесни улички и балкони с цветя. По-скоро е модерен град с добре развита икономика и сравнително добър стандарт на живот.

Градът е популярен заради намиращото се в близост летище Enrique Malek International, което осигурява достъп до няколко фантастични забележителности. Величественият Volcan Baru, най-високият връх в страната и град Вулкан са само на около час път. Планинското градче Boquete със своите кафени плантации и оживената общност на експатите, както и плажният град La Barqueta са разположени на 30 минути път с кола. Границата с Коста Рика е близо, което го превръща и във важен граничен град. Плая Бурика и Бокас дел Торо са две други курортни селища също се намират наблизо.

Само на 5 минути от летището на града е Перегреал Марина. В това пристанище се помещават частните лодки и яхти, които обикновено са собственост на жителите на Давид. Местността е много подходяща за спортен риболов. От това пристанище можете да разгледате и залива Чирики. То също така осигурява достъп до екзотичния остров Бока Чика. Всички тези подходящи за почивка места разчитат за снабдяване с продукти и по-специфични услуги от Давид.

Полезна информация за летищата в Давид

Популярни авиокомпании, опериращи от Давид

Полетно разписание: Давид