Меню

Търсене на полети от Куенка

Покажи филтри

Куенка

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Карнавалът

  Както в останалите части на Еквадор, така и в Куенка традиционно се празнува карнавал. Празненствата започват три дни преди Пепелявата сряда с церемониално поръсване с вода между семейството и приятелите. В днешно време това се случва най-вече чрез хвърляне на болони, пълни с вода.

 • Цветният пазар

  Едно от най-красивите места в града е Цветният пазар, където можете да закупите една дузина рози само за около 2 евро. Пазарът се намира близо до парк Калдерона и е идеално място за релаксираща разходка.

 • Променливо време

  Ако сте решили, че Куенка е мястото за вашето следващо пътешествие, имайте предвид, че градът се намира на височина от 2 500 метра над морското ниво, затово времето може да се променя драстично по няколко пъти на ден.

   

Забележителности на Куенка

Куенка е столицата на еквадорската провинция Асуай, намираща се в Еквадор, в долината на Андите. Това е третият по големина град в страната, населен с около 400 000 човека. Пълното име на града е Santa Ana de los Cuatro Rios de Cuenca. Заради огромния си брой исторически сгради, центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Куенка става все по-популярна дестинация сред туристите, а заради високия му стандарт на живот, често е сравняван с европейските градове. Прякорът му дори е "Атина на Еквадор". Добре запазената централна част е съставена от сгради в еднакъв колониален стил, които ще ви върнат назад във времето. Докато сте в Куенка, определено ще се впечатлите от прекрасните гледки около вас, за които съседните планини определено допринасят.

Градът разполага със собствено летище - Aeropuerto Internacional Mariscal Lamar, което се използва предимно от авиокомпании AeroGal и LAN Ecuador iTAME, които обслужват около половин милион пътници годишно. Аерогарата се намира сравнително близо до автогарата - Terminal Terrestre, която е в североизточната част на Куенка.

Еквадорският град е доста оживен, там ще намерите множество ресторанти, барове и кафенета, най-посещаваните от тях се намират на ул. Ларга. Не пропускайте местната кухня, която може да е доста калорична, но и питателна. Едно от най-интересните типични ястия е фритада, съдържащо доста съставки, предимно говеждо, което е първо сварено, а след това и изпечено. Друго интересно ястие е хорнадо - цяло печено прасенце, сервирано с царевица, картофи и зеленчуци.

Полезна информация за летищата в Куенка

Популярни авиокомпании, опериращи от Куенка

Полетно разписание: Куенка