Меню

Търсене на полети от Чънду

Покажи филтри

Чънду

 • Обща информация

  Официален език: Китайски
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Юан (CNY)

 • Селищен комплекс „Ду Фу“

  Известният китайски поет Ду Фу си има свой комплекс, където се отдава почит на него и на други видни китайски поети и писатели. Освен да се осведомите за неговия живот, там може да се разходите из живописните градини, мостовете, беседките и пътечките.

 • Паркът Wangjianglou

  Там е живяла известната поетеса Xue Tao. 30-метровата кула-наблюдателница е основната забележителност на парка, заедно със Стария фонтан, за който се смята, че поетесата е оцветявала в червено, за да боядисва хартията, върху която пише стиховете си. Днес тази хартия все още нос нейното име в Китай.

 • Паркът на културата

  Паркът на културата на Чънду се намира в западната част на града и включва голям павилион с осен каменни плочи, по които има издълбани образи на дракони и други характерни за китайската култура символи. Там се намира и сградата на Операта.

Забележителности на Чънду

Китайският град Чънду се намира в провинция Съчуан, която е една от основните местности за производство на ориз и жито в страната. В продължение на хиляди години, градът е играл важна роля в развитието на региона. По време на династия Хан, той е бил икономически, културен и политически център на Югозападен Китай. Бил е известен с отглеждането на копринени буби и тъкането на брокатени тъкани. Днес Чънду е добре развит индустриален град, запазил своето културно наследство, дом на 14 университета, включително Съчуанския университет и на традиционни чайни и чаени градини.

Може би това, с което Чънду е най-известен е Изследователската база за развъждане на големи панди. Тя е създадена през 1987 г. само с 6 панди, които днес са 80 на брой, за да се предотврати изчезването на застрашения вид. Посещавайки базата, имате възможността да видите редките животни в естествената им среда. Имайки предвид, че те спят през по-голямата част от денонощието, е добре да съобразите посещението си с тяхната сутрешна закуска.

Един от старите храмове в града - Chengdu Wuhou Shrine, е построен в чест на държавника Джуг Лян, който е живял през 200-те години сл. Хр. Храмовият комплекс е реновиран през 17-ти век и включва интересни елементи, като голяма централна зала с позлатена глинена скулптура на Джуг Лян, заобиколен от сина и внука му и още 28 статуи на известни министри, генерали и висши държавни служители.

Храмовият комплекс Манджушри е съставен от пет отделни храма, изградени от дърво и камък. Той е изграден през 17-ти век върху по-стар такъв, датиращ от 500-те години сл. Хр. Включва 10 на брой железни статуи, изобразяващи будистки божества, около 100 бронзови скулптури на Буда и други будистки светци, картини и калиграфии на китайски творци.

Полезна информация за летищата в Чънду

Популярни авиокомпании, опериращи от Чънду

Полетно разписание: Чънду