Меню

Търсене на полети от Картахена

Покажи филтри

Картахена

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Нощен живот

  Bocagrande е квартал, в който са съсредоточени увеселителната индустрия и нощният живот. Красивият полуостров е застроен от доста високи и модерни хотели. Навсякъде могат да се видят търговски обекти и продавачи на различни марки стоки, с които човек може да води преговори за намаляване на цената на стоката.

 • Символ

  Един от символите на Картахена са местните жени, които са се специализирали в носенето на големи кошници върху главите си, пълни с плодове. Те продават продуктите почти навсякъде, като разчитат на атрактивния си вид и често са снимани за спомен.

 • Сан Фелипе

  Може би най-голямата забележителност на Картахена е крепостта „Сан Фелипе“, построена също от испанските завоеватели. Под цялата крепост е изградена сложна система от тунели, през които войниците са били снабдявани с провизии.

Забележителности на Картахена

Картахена е популярен и привлекателен за младите хора колумбийски курорт. Бил е един от главните центрове на испанските конквистадори и поради това е сред най-старите градове в Латинска Америка.

Старият град на Картахена или Сиудад Виеха е запомнящ се със своите църкви, паметници и сгради в колониален стил, които му придават италиански вид. Тесните и подредени улици създават уютна атмосфера и спокойствие. Терасите на старинните къщи са красиво покрити с цветя. Между всичко това се показват магазините на световно известни марки, което допринася за усещането, че се намирате в Европа. Старата част е особено романтична през нощта, на лунна светлина и огряна от уличните фенери. Неслучайно е обградена от дебела каменна стена, която е автентично запазена от построяването й през 16 век до днес. Служела е за защита от пиратски нападения, които са били често явления в този исторически период.  Именно тази стена е избрана за сцена на популярната верига заведения Cafe del Mar, които имат обекти и в курорт като Ибиса. Коктейл на фона да залязващото слънце и хубава музика е класическият мечтан ваканционен пейзаж.

Хотелът „Конвенто ди Санта Клара“ се помещава в сграда от 17 век, която е истинско културно съкровище. Тя е била първоначално манастир, който по-късно се превръща в болница. Въпреки, че днес е хотел, сградата се счита за част от архитектурния комплекс на стария град и е под егидата на ЮНЕСКО. Благодарение на реставрационен проект, скритите стенописи по стените са възстановени, а гостите имат честта да вечерят в някогашната трапезария на монахините.

Полезна информация за летищата в Картахена

Популярни авиокомпании, опериращи от Картахена

Полетно разписание: Картахена