Меню

Ryanair полети от Катания до Каляри

Покажи филтри

Каляри

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Градски плаж

  Каляри ще ви предложи плажа Poetto с дължина около 13 км., където да съберете тен и да разпуснете подобаващо.

 • Хапване по всяко време

  Ще искате да опитате всичко там... особено си струва да се отдадете на сардините и pane carasau (вид хляб). Не пропускайте да си кажете наздраве с местния ликьор мирто, направен от растението мирта. Червеният вид се прави от плодчетата му, а белият от листата.

 • Джара ди Джестури

  На около час път с кола от града се намира Giara di Gesturi. Това е плато, на което живеят последните диви коне в Европа, и със сигурност си заслужава да се видят.

Забележителности на Каляри

Каляри е столицата на Сардиния, разположена на южния бряг на острова и най-големият му град. Районът, върху който се намира Каляри, е обитаван още през епохата на неолита. Самият град е основан около 8 век.

Каляри може да се окаже идеалната дестинация за вас, ако сте фен на исторически места. Фантастичната архитектура на прекрасния Стар град ще ви примами към следобедна разходка с чудесни кадри за фотосесия. Най-старият квартал се нарича Кастело и с право се счита за най-очарователната част на Каляри. Намерете уютно кафене, поръчайте си "еспресо лунго" и просто се отдайте на La Dolce Vita.

Сред местата, които заслужават внимание e църквата "Св. Михаил", разположена на ул. Ospedale 2. В непосредствена близост до нея, на ул. Domenico Alberto Azuni, можете да намерите и църквата "Св. Ана", красиво извисяваща се над другите сгради, благодарение на хълма, върху който се намира.

Ако искате да почувствате истинската атмосфера на града, отидете на площад "Йене", където ще попаднете на много малки заведения за хранене и ресторант, предлагащ типичните антипасти, предразполагащи към чаша хубаво вино. Местните предпочитат да прекарват времето си там до късно вечерта, особено през лятото. Площадът се намира в близост до главната търговска улица на града - Via Giuseppe Manno, а насочвайки се на юг от площада, ще стигнете до градското пристанище.

Доверете се на местните жители, които ще ви препоръчат конкретно място за вкусно хапване. Повечето ястия се приготвят с продукти местно производство и според регионални рецепти.

Полезна информация за летищата

Катания Каляри

Популярни авиокомпании по маршрут Катания - Каляри