Меню

Norwegian Air International полети от Копенхаген до Лондон

Покажи филтри

Лондон

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Безплатни атракции

  Лондон е дом на някои от най-добрите музеи и галерии в света, като много от тях са безплатни. Посетете Британския музей, Галерията Тейт, Музея по естествознания или Музея на науката, чиито постоянни изложби са напълно безплатни.

 • Театър

  Твърди се, че лондонската театрална сцена е най-добрата в света. Тя привлича най-големите действащи таланти. Класическа пиеса, дълготраен мюзикъл или чисто нова постановка на Уест енд – изборът е ваш. 

 • Концерти

  Някои от най-култовите и грандиозни концерти на най-големите музикални звезди се провеждат именно в многобройните зали и стадиони на Лондон. Всяка година градът посреща най-големите звезди от световната музикална сцена, така че ако сте тук, сте в центъра на събитията.  

Забележителности на Лондон

Величествен, красив, многовековен, благороден, космополитен, артистичен, мелодичен, модерен, незабравим… суперлативите за Лондон никога няма да се изчерпат.

Няма човек, който да не се развълнува, докосвайки се за пръв път до световноизвестните забележителности на града. Птичи поглед от Окото на Лондон, среща със знаменитост в Мадам Тюсо, сверка на часовника с Големия Бен, разходка из край красивия Бъкингамски дворец, забележителния Тауър бридж или досег с безценните съкровищница на Британския музей – никой не остава безразличен към тези емблеми на града.

Минавайки през централната част на Лондон, река Темза предоставя зашеметяващ изглед към много от най-големите атракции на града. Разходка по реката е идеален начин да избегнете трафика и да се насладите спокойно на изумителните гледки. Не забравяйте живописните канали Риджънт и Малката Венеция.

За разлика от други европейски столици, в Лондон не е необходимо да избягаш от града, за да отдъхнеш сред свежа природа и спокойствие. Цели 11% от огромния град са зеленина – 8 красиви кралски парка, сред които Хайд парк, Сейнт Джеймс и Ричмънд. В северната част можете да се насладите на уникални гледки от Хампстед, а като алтернатива – да вдишате нежни благоухания в Кралските ботанически градини или в Билковата градина (Челси).

Независимо колко пъти сте го посещавали, никога не сте видели всичко от Лондон. Винаги има нещо, което да ви изненада – нова закусвалня в източната част, интересна изложба в някоя от галериите… Лондон никога няма да ви остави да скучаете и затова ще искате да се върнете отново там.

Полезна информация за летищата

Копенхаген Лондон

Популярни авиокомпании по маршрут Копенхаген - Лондон