Меню

Търсене на полети от Кордоба

Покажи филтри

Кордоба

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Песо (ARS)

 • Град, пълен с култура

  Кордоба е любимият град на художниците - писатели, музиканти или театрални актьори. Целогодишно там се организират различни фестивали, пиеси, събития.

 • Забележителности на велосипед

  Националните паркове са подходящи не само за ходене пеша. В близост до всеки от тях ще намерите велосипеди под наем. Можете да карате през избрания от вас маршрут и да върнете колелото на друго, удобно за вас място.

 • Спорт за всеки

  Околностите на Кордоба са идеални за спорт. Особено популярни са катеренето и рафтингът. Но, ако те не са вашето нещо, то можете да яздите кон или да се насладите на водопадите.

Забележителности на Кордоба

В подножието на планината Сиера де Кордоба се намира вторият по големина град в Аржентина. Той е основан в средата на 16 век от Jeronimo Luis de Cabrera. В града се намира най-старият университет в Южна Америка, създаден от йезуитите през 1613 г.

Най-интересните исторически сгради са в квартал Manzana Jesuitica, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Там ще намерите университетски сгради от 17 век, църквата на обществото на Исус и естанции - ферми на йезуитите. За разходка определено посетете ул. Obispo Trejos, намираща се южно от централния площад Plaza de San Martin. Улицата се извива покрай колониални градски къщи и красиви сгради от времето на испанското управление. Истински шедьовър е църквата "Инглисиа де ла Компания де Исус" от 1645 г.

Ако обичате да се разхождате сред зеленина, посетете един от националните паркове. В Lihue Calel ще намерите много археологически обекти, скрити в планината от конкистадорите, а в горския резерват Cerro Colorado можете да пътешествате през пещери, пълни с картини, направени от племената в района.

Ще намерите идеалните сувенири от Кордоба, ако отидете на Paseo de las Artes, намиращ се между улиците Белградо и Канада. На сергиите се предлагат ръчно изработени неща - бижута, чанти, картини, рисувани лампиони, местна храна и алкохол. Търговията там продължава до късно вечерта. На главния площад между сергиите редовно се провеждат и танцови партита.

Местната кухня ще зарадва най-вече любителите на месото. Най-добрите стекове от аржентинско говеждо се приготвят именно в Кордоба. За закуска може да изберете нещо малко по-скромно, но също толкова питателно като яйца с шунка, грах и картофи.

Полезна информация за летищата в Кордоба

Популярни авиокомпании, опериращи от Кордоба

Полетно разписание: Кордоба