Меню

Търсене на полети от Констанца

Покажи филтри

Констанца

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Диви плажове

  Ако обичате да откривате нови плажове, прекарайте ден извън Констанца, на плаж Ваду. Там има само един ресторант, няколко рибарски лодки и пълно спокойствие.

 • За любителите на електронната музика

  Всяка година през лятото Констанца е домакин на две големи събития за електронната музика - Sunwaves and Neversea. Би било чудесно някое от тях да съвпадне с вашето посещение на града.

 • Избягвайте месец ноември

  Лятото е перфектният сезон за плажуване в Констанца, а също и доста приятен за разходки. Но избягвайте ноември, защото тогава вали доста често и тежката есен превзема града.

Забележителности на Констанца

Румъния обикновено се свързва с величествени планински пейзажи, Трансфагарашката магистрала и дома на Дракула в Трансилвания. На изток страната граничи с Черно море и точно там ще откриете красивите плажове на Констанца, която напоследък възвръща славата си.

Констанца или Кюстенджа е най-голямото търговско пристанище не само в Румъния, но и за целия Черноморски басейн. От една страна пейзажите ѝ са белязани от вековни и дори древни паметници, красиви плажове, подходящи за туристи и малки, живописни алеи, но от друга страна ще видите товарни кранове, корабни контейнери и други подобни съоръжения, които се открояват на хоризонта. Само уикенд ще ви е достатъчен да се потопите в атмосферата на града.

Трябва да видите крепостта Томиш, основана през VI в. Пр.н.е. от гърците, и крепостните стени до бул. "Фердинанд", датиращи от същия период. Също така може да намерите интересни следите от древни римляни, например Римската сграда с мозайка (Edificiul Mozaic cu Roman), украсена с интересни геометрични форми. Наследството от последващите векове включва и много други интересни паметници, като площад Овидий, православната катедрала "Свети Петър и Павел" и казино "Констанца", разположено точно до морето, в края на пешеходната крайбрежна улица. Въпреки че е затворено за посетителите, трябва да погледнете сградата от външната фасада, откъдето се открива невероятната гледка към пристанището.

Няколко градски плажа могат да се посетят около Констанца. Ако обичате забавленията, само на 15 минути с кола или автобус от центъра на града се намира плаж Мамая - най-големият румънски курорт на Черно море, пълен с хора и най-добрите местни клубове. Настаняването и храната са по-скъпи, затова е добре да заложите само на вечерните партита. Извън града има няколко по-тихи морски курорти с бели пясъчни плажове, като например Вама Вече.

Посещавайки Румъния, трябва да опитате някои местни ястия, които имат своите корени от турската, австрийската и унгарската кулинарни традиции. Типичната румънска трапеза напомня доста на българската: шкембе чорба със заквасена сметана, сармале (сърми с лозови листа), мамалига (подобно на качамак), мити (малки кюфтета, нанизани на шишчета) и плачинта (вид паста, пълнена със зеле, сирене или картофи). В Констанца, особено на плажната ивица, ще откриете най-добрите ресторанти в тази част на страната.

Полезна информация за летищата в Констанца

Популярни авиокомпании, опериращи от Констанца

Полетно разписание: Констанца