Меню

Търсене на полети от Бодрум

Покажи филтри

Бодрум

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Отидете на круиз

  Няколко пъти на ден от Бодрум отплават екскурзионни фериботи, които отвеждат туристите за круизи около близките заливи. Заслужава си да отидете на един от тях, за да се възхитите на турския бряг.

 • Християнски замък

  От пристанището идеално се вижда замъкът Св. Петър, който е бил построен от рицарите на Малта. Днес вместо функция на християнската крепост, той играе ролята на Музей на подводната археология.

 • Бодрум е различната Турция

  Въпреки че Бодрум изглежда като съвременен парти град, извън неговите граници реалността е съвсем различна. В близките села селското стопанство и магаретата изместват туристическите услуги и автомобилите.

Забележителности на Бодрум

Бодрум е популярен турски град, разположен край Егейско море в живописния залив Гокова. Той е известен със своя нощен живот, водни спортове и великолепни исторически сгради. Останките на едно от Седемте чудеса на древния свят - Мавзолеят на Мавзол (гръцки областен управител), починал през 6 век пр. Хр., се намират там. Заслужава си да погледнете по-отблизо Портата Миндос, единствените руини от отбранителни стени от епохата на Мавзол, които се запазват и до днес. В близост до портата има римско гробище със 17 гробници, по които са частично запазени древни мозайки.

Навсякъде ще забележите бели къщички, маслинови горички и планински гледки, напомнящи по-скоро гръцки, отколкото турски пейзаж. Това не е изненадващо, защото от пристанището на града няколко пъти на ден тръгват фериботи до близките острови Кос и Родос. Благодарение на това в Бодрум се усеща смесеното влияние и на двете култури, както никъде другаде в региона.

Никой не се нуждае от убеждение, че пазаруването на турски пазар е специфично приключение - цветове, миризми, смях и музика се смесват и създават уникална атмосфера. Можете да се пазарите за цената на всяко дребно нещо. Това е съвсем типично за Турция. Там ще намерите фантастични сувенири от пътуването си.

Ако обиколките по забележителности и пазари не са единствената ви цел, починете си на Халк, който е единственият плаж в града. Въпреки, че Бодрум е морски курорт, пясъчните плажове не са негова силна страна. Все пак има широка гама от спортове, които можете да практикувате във водата. Ако искате да се пробвате с уиндсърфинг, кайтсърфинг или гмуркане, вие сте на идеалното място. Същото се отнася и за ветроходните заливи и малките острови, които създават красиви пейзажи и осигуряват идеални условия за тези спортове.

В Бодрум определено не се ходи за спане, защото градът е буден през нощта. В центъра на града дискотека Halikarnas е хитът на нощта, където едновременно могат да се „поберат“ около 5 000 души. Но истинският епицентър на купона е областта Gumbet. Тя включва няколко улици с дискотеки, клубове и барове, в които партито продължава до сутринта.

Полезна информация за летищата в Бодрум

Полетно разписание: Бодрум