Меню

Търсене на полети от Батуми

Покажи филтри

Батуми

 • Обща информация

  Официален език: Грузински
  Часова зона: UTC +4
  Валута: Лари (GEL)

 • Лифтът Арго

  Лифтът Арго се е превърнал в една от най-вълнуващите атракции на града. Чрез него ще разгледате града от птичи поглед в рамките на 2,5 км, като височината, която се достига е 252 метра. Освен да се любувате на гледките, лифтът ви отвежда до ресторант и винен бар, също чудесни панорами.

 • Да хапнем качапури

  Уникално за този регион на Грузия е качапури. Представлява тестено ястие във вид на лодка, пълнено със сирене и яйце и изпечено в тухлена фурна. Тази вкусотия е доста засищаща, затова е подходяща за споделяне с приятел.

 • Игра с делфини

  Делфинариумът на Батуми е сред най-известните дестинации в града. Шоуто на делфините се провежда на английски, гръцки и грузински език, а срещу допълнително заплащане можете да си поиграете с тях след това.

Забележителности на Батуми

Когато се споменава Черноморието, много хора се сещат за България, Турция, Румъния или Украйна, но забравят Грузия. Колкото и далечна да ни се струва тази страна, всъщност с нея делим общ морски басейн и тя крие изненадващо приятни местенца за отдих, които се различават от комерсиалните и претъпкани курорти. Чудесен пример за това е Батуми. Градът е столица на областта Аджария и освен с чаровната си и релаксираща атмосфера, предлага и неизменните за подобен тип курорти интернационални хотелски вериги и разнообразен нощен живот.

Сред най-обичаните символи на града е статуята на Али и Нино, разположена на Батумския залива. Двете човешки фигури, които са изобразени се придвижват една към друга и след това се отдалечават на всеки 10 минути. Те олицетворяват героите от романа на Курбан Саид, който разказва за любовта между азербайджанския мюсюлманин Али и грузинската християнка Нино, дъщеря на местен благородник.

Ще забележите, че в Батуми има доста модерни сгради и небостъргачи, сред тях обаче се отличава Кулата на азбуката. Намираща се близо до статуята на Али и Нино, тази 130-метрова сграда е с уникален дизайн, вдъхновен от модела на човешкия ДНК и специфичната грузинска писменост. С асансьор можете да се изкачите до върха ѝ, откъдето се разкрива панорамна гледка.

Главният площад на града е смесица от различни стилове и любимо място на местните за чаша кафе или вечерно питие. Там ще намерите бутикови хотели, симпатични заведения и интересна архитектура. Площад „Европа“ пази духа на 19-ти век, когато Батуми е бил пристанище по пътя на каспийския петрол към Европа. Старите сгради са реставрирани, а значими елементи, на които да обърнете внимание, са астрономическият часовник и паметникът на Медея – героиня от древногръцката митология.

Полезна информация за летищата в Батуми

Популярни авиокомпании, опериращи от Батуми

Полетно разписание: Батуми